FOLLOW US: facebook twitter

Πάνω από 60 τεστ στα Πετράλωνα Φιγαλείας μετά την επιβεβαίωση θετικού κρούσματος σε ετεροδημότη

Ημερομηνία: 17-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Υγεία

Περίπου 60 τεστ έκαναν διενεργήθηκαν από το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως χθες στα Πετράλωνα Φιγαλείας του δήμου Zαχάρως μετά την γνωστοποίηση επιβεβαιωμένου κρούσματος ετεροδημότη στο χωριό, ο οποίος ήρθε σε επαφή με ντόπιους κατοίκους και κατά την επιστροφή του στο τόπο κατοικίας του βγήκε θετικός σε τεστ.

Η ανησυχία ήταν έκδηλη χθες στις τάξεις των κατοίκων, ενώ παρών ήταν και ο Δήμαρχος Κώστας Αλεξανδρόπουλος για να συνομιλήσει και να καθησυχάσει τους κατοίκους. Ο διυθυντής του ΚΥ Ζαχάρως, Προκόπης Παπαζαφείρης, ο οποίος μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές έκανε την ιχνηλάτηση, ανέφερε στην «Πρωινή» ότι δεν υπήρχε κάποιο σύμπτωμα μεταξύ των κατοίκων που ελέγχθηκαν, εκφράζοντας την ελπίδα να έχει αποτραπεί η διασπορά. Τόσο από την πλευρά του δήμου όσο και από την πλευρά του ΚΥ Ζαχάρως δόθηκαν συμβουλές προς τους κατοίκους να φορούν μάσκα σε εξωτερικούς χώρους και να μένουν στα σπίτια τους.

«Κάναμε περίπου 60 τεστ και τώρα θα περιμένουμε εντός των ημερών τα αποτελέσματα για να δούμε αν υπάρχει διασπορά του ιού, καθώς το επιβεβαιωμένο κρούσμα ήρθε σε επαφή με τους κατοίκους του χωριού», δήλωσε στην «Πρωινή» ο κ. Παπαζαφείρης και πρόσθεσε ότι συνεχίστηκαν οι έλεγχοι και στο προσωπικό του Νοσοκομείου Κρεστένων.

Το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως παραμένει σε εγρήγορση, καθώς νέες πληροφορίες κάνουν λόγο για δυο νέα κρούσματα σε ένστολους ετεροδημότες από την περιοχή, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί σε rapid test και σήμερα θα κάνουν και το μοριακό, ενώ έχουν ήδη τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος