FOLLOW US: facebook twitter

Πάνω από 15 χώρους για ξαπλώστρες δημοπρατεί ο δήμος Ζαχάρως

Ημερομηνία: 01-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα
Μέσα και ο Καϊάφας φέτος, παραμένει το αδιέξοδο στο Παρά Θίν’Αλός

Πάνω από 15 χώρους για ομπρέλες και ξαπλώστρες θα δημοπρατήσει για τη σύναψη μισθωτικής σχέσης φέτος ο δήμος Ζαχάρως, προκειμένου να είναι έτοιμος όταν η πανδημία μπει σε τροχιά ύφεσης και να συμβάλει στην τουριστική και εν γένει την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, σύμφωνα με αποφάσεις που ελήφθησαν σε πρόσφατες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι έπειτα από αρκετά χρόνια, θα δημοπρατηθεί χώρος και στην παραλία του Καϊάφα, εφόσον δοθεί και η οριστική έγκριση από την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου.

Στην ΤΚ Ζαχάρως θα διατεθεί ένα τμήμα στη θέση παλαιό Περίπτερο, ένα τμήμα στη θέση παλαιό περίπτερο B’ , ένα τμήμα στη θέση Δουλαβέρη, ένα τμήμα στη θέση Κάμπινγκ, ένα τμήμα στη θέση Λούρος και ένα τμήμα στη θέση Καϊάφα, 500 τ.μ. ανά τμήμα, για την τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλωστρών.

Στην ΤΚ Νεοχωρίου θα διατεθεί προς δημοπρασία ένα τμήμα αιγιαλού-παραλίας στη θέση Παπανικολάου, ένα τμήμα στην θέση Γήπεδο, και ένα τμήμα στη θέση Πρώην Σταματόπουλου, 500τ.μ. ανά τμήμα για την τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλωστρών.

Στην Τ.Κ. Ταξιαρχών θα διατεθεί προς δημοπρασία ένα τμήμα αιγιαλού-παραλίας στη θέση Μανιάτη, ένα τμήμα στην θέση Λώλου και ένα τμήμα στην θέση πρώην Τάγαρη 500τ.μ./τμήμα.

Στην ΤΚ Κακοβάτου θα διατεθεί προς Δημοπρασία ένα τμήμα αιγιαλού –παραλίας στην θέση Συρτζιώτη, ένα τμήμα στην θέση Β’ Παραλία και ένα τμήμα στην θέση Ποτάμι ,500 τ.μ./τμήμα. Στην ΤΚ Γιανιτσοχωρίου θα διατεθεί προς Δημοπρασία ένα τμήμα αιγιαλού-παραλίας στην θέση Κορκολή και ένα τμήμα στην θέση Τσιλιβίτα 500τ.μ. ανά τμήμα για την τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλωστρών.

Στην ΤΚ Σχίνων θα  διατεθεί ένα τμήμα αιγιαλού-παραλίας στην θέση Ακίδα 500 τ. μ. για την τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλωστρών. Τιμή εκκίνησης ορίστηκαν τα 5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Παράλληλα, το δημοτικό Συμβούλιο Ζαχάρως αποφάσισε τη διεξαγωγή πλειοδοτικής Δημοπρασίας εκμίσθωσης χώρων για να τοποθετηθούν επτά τροχήλατες καντίνες έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2022 με τον ταυτόχρονο καθορισμό τιμής εκκίνησης ανά τ.μ. ως εξής:

-θέση « Λούρος», έκτασης 15 τ.μ., 100,00 €

-θέση « Άγιος Νικόλαος», έκτασης 15 τ.μ., 133,00 €. .

-Θέση «Camping», έκτασης 15 τ.μ., 100,00 € .

-θέση «Γήπεδο», 15τ.μ. 100,00 €.

-θέση «Ποτόκια», έκτασης 15 τ.μ./τμήμα, 100,00 €.

-θέση «Ποτάμι», έκτασης 15 τ.μ./τμήμα, 100,00 €.

-στη θέση « Α΄ Ταξιαρχών», 15τ.μ. 100,00 €

Παραμένει το αδιέξοδο στο «Παρά Θίν’ Αλός»

Ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, δήλωσε ότι στόχος του είναι να δημοπρατηθούν νωρίς όσο το δυνατόν περισσότεροι χώροι, με στόχο να προσελκύσει επαγγελματίες που θέλουν να δραστηριοποιηθουν, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της περιοχής και δίνοντας διέξοδο στους πολίτες μετά την πολύμηνη καραντίνα.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε εγκαίρως τις σχετικές αποφάσεις, για να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες να ενημερωθούν και στη συνέχεια να εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Εφόσον πάρουμε και την έγκριση της ΚΕΔ, θα δρομολογήσουμε και όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες», ανέφερε στην Πρωινή ο κ.Αλεξανδρόπουλος, προσθέτοντας ότι αυτή ήταν η μόνη εναλλακτική όσο παραμένει άλυτος ο «γόρδιος δεσμός» του Παρά Θίν’Αλός.

«Διαθέτουμε για δημοπρασία όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους, διότι είναι η εναλλακτική που μπορούμε να δώσουμε στους δημότες μας, στους επαγγελματίες και στους επισκέπτες του δήμου Ζαχάρως, δεδομένου ότι η κατάσταση στο Παρά Θίν’ Αλός παραμένει μετέωρη λόγω δικαστικών διενέξεων», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι οποιαδήποτε παρέμβαση στο θρυλικό τουριστικό περίπτερο της νότιας Ηλείας έχει μπλοκαριστεί λόγω δικαστικής απόφασης, ενώ η νέα εκδίκασή της στο Εφετείο Πατρών έχει αναβληθεί δύο φορές λόγω της πανδημίας. Κατά συνέπεια, είναι ανέφικτο να βρεθεί λύση για φέτος και να επαναλειτουργήσει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος