FOLLOW US: facebook twitter

Πάνω από 110 δολάρια το πετρέλαιο, ετήσια αύξηση 1000% στο αέριο!

Ημερομηνία: 02-03-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Στα «πολεμικά ανακοινωθέντα» των αγορών σήμερα κυριαρχεί το άλμα του πετρελαίου τύπου Brent στα 111 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού μια ανάσα κάτω από τα 110 δολάρια, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από το 2013.

Η εξέλιξη σηματοδοτεί ότι οι αγορές προβλέπουν πως το πετρελαϊκό καρτέλ, ο OPEC+ στον οποίο συμμετέχει και η Ρωσία, δεν πρόκειται σήμερα να αλλάξει την απόφασή του για τα επίπεδα παραγωγής μαύρου χρυσού, δηλαδή στην σχεδιασμένη αύξηση παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια τη μέρα από τον Απρίλιο. Επίσης, οι επενδυτές αξιολογούν ως περιορισμένης σημασίας την ανακοίνωση αποδέσμευσης στρατηγικών αποθεμάτων 60 εκατ. βαρελιών από ΗΠΑ, Ιαπωνία και άλλων χωρών μελών της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας.

Την ίδια στιγμή, το φυσικό αέριο αυξήθηκε στο ιλιγγιώδες επίπεδο των 168 ευρώ ανά μεγαβατώρα, με ημερήσια αύξηση 38% και την ετήσια μεταβολή στο ασύλληπτο ποσοστό 1000%! Νέα άνοδος αναμένεται στις τιμές των σιτηρών, με το σιτάρι και το καλαμπόκι να κυριαρχούν στα χρηματιστήρια εμπορευμάτων του Σικάγου και της Ασίας.

Στα χρηματιστήρια, μετά τη μικρή άνοδο με την οποία έκλεισε χθες η Wall Street, οι αγορές της Ασίας έκλεισαν με μικρή πτώση, ενώ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν ήπιες μικτές τάσεις, με το Λονδίνο να καταγράφει μικρή άνοδο, έναντι μικρής πτώσης στη Φρανφκούρτη, το Παρίσι και το Μιλάνο.

Αντίθετα στην Αθήνα επικρατεί πανικός πωλήσεων, με πτώση του Γενικού Δείκτη περίπου 3%.

efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος