FOLLOW US: facebook twitter

Πάνω από 1.000 εμβόλια σε έναν μήνα στο ΚΥ Ζαχάρως

Ημερομηνία: 10-03-2021 | Συντάκτης:
-Ανεβάζει ρυθμό καθημερινά για να καλυφθεί ο τοπικός πληθυσμός

Με αρκετά ικανοποιητικό ρυθμό προχωρά ο εμβολιασμός του τοπικού πληθυσμού στο Κέντρο Υγείας Ζαχάρως για την προστασία από τον κορονοϊό, καθώς από τις 10 Φεβρουαρίου μέχρι και σήμερα έχουν εμβολιαστεί πάνω από χίλια άτομα, ηλικίας από 60 έως 64 ετών.

Όπως ανέφερε στην «Πρωινή» ο διευθυντής του ΚΥ Ζαχάρως, Προκόπης Παπαζαφείρης, τις πρώτες 18 ημέρες εμβολιάζονταν 40 πολίτες ημερησίως, ενώ από την 1η Μαρτίου ο αριθμός αυξήθηκε στους 60 εμβολιασμού την ημέρα.

«Ο εμβολιασμός του τοπικού πληθυσμού μέχρι τώρα κυλά ικανοποιητικά και χωρίς προβλήματα. Ξεκινήσαμε στις 10 Φεβρουαρίου να εμβολιάζουμε περίπου 40 συμπολίτες μας ημερησίως με εμβόλια τηςAstraZeneca, ηλικίας από 60 έως 64 ετών, φτάνοντας τους 640 εμβολιασμούς περίπου τον προηγούμενο μήνα. Από την 1η Μαρτίου αυξήσαμε σε 60 την ημερήσια χορήγηση εμβολίων και συνολικά έχουμε υπερβεί τα χίλια εμβόλια της πρώτης δόσης. Στο συγκεκριμένο εμβόλιο η β΄δόση είναι σε δύο μήνες. Με βάση τον προγραμματισμό που έχουμε ως τώρα, επιδιώκουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και να θωρακίσουμε το ταχύτερο δυνατόν τον τοπικό πληθυσμό από τον κορονοϊό», τόνισε ο κ.Παπαζαφείρης και πρόσθεσε ότι το Κέντρο Υγείας δεν έχει σταματήσει τις άλλες ιατρικές υπηρεσίες του.

«Όλοι οι ασθενείς εξυπηρετούνται κανονικά. Η συνταγογράφηση γίνεται εξ αποστάσεως και δεν υπάρχει πρόβλημα καθυστέρησης. Το ευχάριστο είναι ότι δεν έχουμε κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες ημέρε», επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος