FOLLOW US: facebook twitter

Πανηλειακός: Έδειξε ένα μέρος από τις δυνατότητές του-Πλάνο με δύο μεταγραφές ακόμα

Ημερομηνία: 06-10-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Ο Πανηλειακός έκανε την καλύτερη μέχρι τώρα εμφάνισή του σε φιλικό ματς την Κυριακή και μάλιστα με αντίπαλο μια ομάδα ανώτερης κατηγορίας, τον Αίαντα Γαστούνης. Οι «ερυθρόλευκοι» του Ανδρέα Τρυφωνόπουλου κοίταξαν στα μάτια τον Αίαντα κυρίως στο α΄ ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο έπαιξαν με τους -θεωρητικά- βασικούς, και η καλή τους εμφάνιση επισφραγίστηκε με το γκολ που πέτυχαν στο 30΄, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τζανέτου και αφού πρώτα είχαν απειλήσει άλλες τρεις φορές την αντίπαλη εστία.
Ο Πανηλειακός με τον αρχηγό Γιάννη Κολόκα στο κέντρο της άμυνας εμπνέει σιγουριά στα μετόπισθεν και σε δίδυμο με τον Κωτσάκη στα μετόπισθεν, ο οποίος Κωτσάκης δεν αγωνίστηκε την Κυριακή λόγω ενός μικροτραυματισμού, αναμένεται όπως και πέρυσι πολύ συμπαγής αμυντικά. Και αυτή η δύναμη ανασταλτικά πηγάζει επιπλέον και από την παρουσία του Παναγιώτη Δημάκη, που δίνει μάχες μπροστά από τα στόπερ με το δυναμικό του παιχνίδι, αλλά και τους δύο πολύ καλούς ακραίους αμυντικούς τον Γαλανόπουλο και τον Δαλαβούρα, που συν τοις άλλοις συνεισφέρουν και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από τα άκρα. Και φυσικά, στα γκολπόστ, η παρουσία του Γιάννη Καπετανάκη παρέχει την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και σιγουριά στους αμυνόμενους.
Στο δημιουργικό κομμάτι, ο Σάκης Τζανέτος, ο πιο ποιοτικός επιτελικός μέσος στην Ηλεία, κάνει τον Πανηλειακό παραγωγικό με την αξιοποίηση των συμπαικτών του στα άκρα και στον άξονα, και γενικότερα στη δημιουργία φάσεων. Η σέντρα ακριβείας 30 μέτρων με το αριστερό προς τον Τσαγκάρη στο 28΄, ήταν από τις φάσεις που συνηθίζει να φτιάχνει από το πουθενά ο έμπειρος μέσος, δείγμα της εξαιρετικής τεχνικής του κατάρτισης. Στη γραμμή κρούσης, η παρουσία του αεικίνητου και πανέξυπνου σκόρερ Παναγιώτη Τσαγκάρη, το ταλέντο του Έλιοτ που μπορεί τόσο να δημιουργήσει όσο και να σκοράρει και ο δυναμισμός του Τσίγκρηλα, κάνουν τον Πανηλειακό πολύ δυνατό στην κορυφή αλλά και στα φτερά της επίθεσης.

 

Άλλες δύο μεταγραφές

Ο πυργιώτικος σύλλογος βαδίζει, λοιπόν, πάνω στο περσινό μονοπάτι, που κατά τις 6 αγωνιστικές που έγιναν φάνηκε πως θα οδηγούσε στο στόχο της ανόδου, στηριζόμενος φέτος κατά τα 8/11 στην περσινή 11άδα, κάτι που προσφέρει μια κάποια σιγουριά. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως η ομάδα δεν χρειάζεται ενίσχυση, προκειμένου να έχει βάθος το ρόστερ, αν θέλει να φτάσει μέχρι τέλους και να διεκδικήσει την επιστροφή στη Γ΄ Εθνική.
Σύμφωνα με το πλάνο του τεχνικού τιμ, στόχος είναι να αποκτηθούν δύο ακόμα παίκτες, ένας κεντρικός αμυντικός που θα πλαισιώσει τους Κολόκα, Κωτσάκη (ο πολυθεσίτης, Παναγιώτης Δημάκης, παίζει αμυντικό χαφ φέτος στον Πανηλειακό και μόνο στο φιλικό με τον Αίαντα, ελλείψει του Κωτσάκη, ξεκίνησε στόπερ) και ένας κεντρικός μέσος, 8άρι για την ακρίβεια. Ο Οκαφόρ που προοριζόταν για αυτή τη θέση δεν ικανοποίησε και αποχώρησε.

 

Επόμενο φιλικό στα Μακρίσια

Επόμενο φιλικό για τον Πανηλειακό, την προσεχή Παρασκευή στα Μακρίσια με τον Α.Ο.Μ. και θα ακολουθήσει διήμερο ρεπό για τους ποδοσφαιριστές. Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν στο Πελόπιο με τον Πέλοπα και στις 20 και 23 Οκτωβρίου με τον Αστέρα, πρώτα στην Αμαλιάδα και μετά στον Πύργο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος