FOLLOW US: facebook twitter

Πανηλειακός-Αίας Γαστούνης 1-2: Αίας με ανατροπή!

Ημερομηνία: 04-10-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
 Φάση από το χθεσινό φιλικό, με πρωταγωνιστή τον σκόρερ Βράπι και τον Γαλανόπουλο.

Η ομάδα της Γαστούνης νίκησε σε φιλικό ματς στον Πύργο τον Πανηλειακό, που ήταν καλύτερος στο α΄ ημίχρονο και προηγήθηκε στο σκορ


Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Πανηλειακός και Αίας έδωσαν χθες φιλικό παιχνίδι στο Στάδιο Πύργου, μπροστά σε 150 περίπου φιλάθλους και νικητής αναδείχτηκε ο Αίας της Γ΄ Εθνικής, με σκορ 2-1 με ανατροπή καθώς η ομάδα της Γαστούνης έχανε 1-0 στο ημίχρονο. Ήταν το πρώτο εντός έδρας φιλικό για τον Πανηλειακό, ο οποίος ήταν εμφανώς βελτιωμένος εν συγκρίσει με τα δύο προηγούμενα φιλικά, έχοντας στο κέντρο της άμυνας αυτή τη φορά τον Γιάννη Κολόκα, που δίνει δύναμη και σιγουριά στα μετόπισθεν. Ο Αίας συνέχισε το νικηφόρο σερί του σε φιλικά ματς. Ήταν η τέταρτη διαδοχική νίκη του (είχαν προηγηθεί οι νίκες επί του Καλού Νερού, του ΠΑΟΒ και του Εθνικού Σκουλικάδου στη Ζάκυνθο), αλλά χθες ιδίως στο α΄ ημίχρονο αντιμετώπισε δυσκολίες από τον Πανηλειακό. Πάντως, αμφότερες οι ομάδες, έδειξαν να βρίσκονται σε καλό δρόμο και έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν ενόψει των επίσημων αγωνιστικών τους υποχρεώσεων.

Το παιχνίδι

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν δυνατά και στο πρώτο πεντάλεπτο είχαμε από μια ευκαιρία εκατέρωθεν. Στο 2΄ ο Αίας, που παρατάχθηκε χωρίς τους τραυματίες Φονσέκα, Σταθάτο, απείλησε με ένα καλό σουτ του Στανή από το ύψος της μεγάλης περιοχής που μπλόκαρε ο Καπετανάκης και στο 4΄ ο Πανηλειακός, που δεν είχε τον Κωτσάκη στο κέντρο της άμυνας, απάντησε με ένα σουτ του Κολόκα από δεξιά μέσα στην περιοχή που πέρασε άουτ, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Γαλανόπουλου. Στη συνέχεια ο Πανηλειακός υπερείχε, πιέζοντας ψηλά και στο 19΄ από λάθος του Μπακάλη, το ψαλιδάκι του Τσαγκάρη δεν βρήκε στόχο. Στο 28΄ ο Τζανέτος σέντραρε από αριστερά, ο Τσαγκάρης έπιασε δυνατή κεφαλιά και ο Μπακάλης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Δύο λεπτά μετά έγινε το 1-0 με πέναλτι. Ο Βατσής σήκωσε ψηλά το πόδι του και βρήκε τον Ελιοτ και ο διαιτητής Ρηγόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Τζανέτος και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Ο Αίας από εκείνο το σημείο και μετά πήρε τη μπάλα στην κατοχή του, προσπάθησε να απαντήσει και στο 45΄ είχε την μεγαλύτερή του ευκαιρία, όταν ο Δούλος έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά στον Καράμπελα, που μπήκε στην περιοχή σούταρε και απέκρουσε σε κόρνερ ο Καπετανάκης.

Στην επανάληψη, ο Πανηλειακός είχε την πρώτη καλή φάση στο 55΄, με έναν «κεραυνό» του Δημάκη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, που έδιωξε ο Λαδάς, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Αίαντα, εκπέμποντας σιγουριά στα γκολπόστ.
Από το 60΄ και μετά ο Αίας, όντας πιο μπροστά χρονικά από άποψη προετοιμασίας, πήρε τα ηνία του αγώνα και άρχισε να γίνεται πιο πιεστικός. Στο 62΄ κέρδισε πέναλτι. Ο Ντάβαρης έσπρωξε τον Βράπι μέσα στην περιοχή και ο Ρηγόπουλος υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Καράμπελας, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Καπετανάκη, που έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία. Πέντε λεπτά μετά, στο 67΄ ήρθε η ισοφάριση. Ο Στανής έβγαλε ωραία μπαλιά στον Βράπι και αυτός με ψηλοκρεμαστό πλασέ έφερε το ματς στα ίσα. Στο 76΄ σέντρα-σουτ του Ελιοτ από αριστερά κατέληξε σε κόρνερ και στο 80΄ έγινε το 1-2. Ο Δούλος έδωσε ασίστ στον Στανή που πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Δασκαλόπουλο και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.
Διαιτητές της φιλικής αναμέτρησης ήταν οι Ρηγόπουλος, Καραλής, Λιάπης.

Πανηλειακός: Καπατενάκης (70΄ Δασκαλόπουλος), Γαλανόπουλος, Κολόκας, Δημάκης, Δαλαβούρας (46΄ Ντάβαρης), Καμαρά, Τζανέτος (65΄ Νεοφώτιστος), Κακόγιαννος (26΄ λ.τρ. Κανάνι), Έλιοτ, Τσίγκρηλας (46΄ Μπάλλας), Τσαγκάρης (64΄ Νικητόπουλος).

Αίας: Μπακάλης (46΄ Λαδάς), Στανής, Κατελούζος, Βατσής, Ρίλντι, Τσακοπιάκος, Δούλος, Ρούνης, Βράπι (85΄ Δουλαβέρης), Ντρέου (55΄ Παπαχριστόπουλος), Καράμπελας (78΄ Γιαννακόπουλος).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος