FOLLOW US: facebook twitter

Πανηλειακός: «Τρίποντα» στον Πύργο!

Ημερομηνία: 16-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Οι ερυθρόλευκοι επιβάλλεται να αξιοποιήσουν την έδρα τους για να ελπίζουν στην παραμονή-Το πρόγραμμα μέχρι το τέλος

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ο Πανηλειακός στα δύο εντός έδρας ματς, στα οποία πόνταρε πολλά στη μάχη της παραμονής, με αντιπάλους τη Ζάκυνθο και τον Πανγυθεατικό, πήρε μόλις ένα βαθμό και η κατάσταση έχει πλέον δυσκολέψει πολύ. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται 5 βαθμούς κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και απομένουν 11 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Από τους 11 αγώνες που απομένουν οι έξι είναι εκτός έδρας και οι πέντε εντός. Στον Πύργο ο Πανηλειακός θα υποδεχτεί το Τσιλιβή, τον Ολυμπιακό Ζαχάρως, τη Θύελλα Πατρών, τον ΠΑΟ Βάρδας και το Ναύπλιο στο φινάλε του πρωταθλήματος. Εκτός έδρας θα παίξει με Παναργειακό (την προσεχή Κυριακή), Διαγόρα Βραχνεΐκων, Ερμιονίδα, Σπάρτη, Διαβολίτσι και Αστέρα Βλαχιώτη.

Κοιτάζοντας το πρόγραμμα, τα ματς μακριά από τον Πύργο, αν εξαιρέσουμε αυτό με τον Παναργειακό, είναι δύσκολα έως… πολύ δύσκολα. Κάτι που σημαίνει πως το τρίποντο κόντρα στον αποδυναμωμένο Παναργειακό, αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Και από κει και πέρα, ο Πανηλειακός θα πρέπει να παλέψει κάθε ματς μακριά από τον Πύργο και πολύ περισσότερο κόντρα στον Διαγόρα και το Διαβολίτσι, που είναι ομάδες στα μέτρα του.

Χαμένοι βαθμοί εντός έδρας

Όσον αφορά στα εντός, εννοείται πως πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια απώλειας βαθμών. Αυτό βέβαια είναι εύκολο να το λέμε, αλλά δύσκολο στην πράξη, καθώς η «αχίλλειος πτέρνα» και φέτος είναι τα εντός έδρας παιχνίδια. Συγκεκριμένα ο Πανηλειακός, έχει πάρει μέχρι στιγμής μόλις 8 βαθμούς στον Πύργο, από τους 14 που έχει συνολικά. Έχει 2 νίκες (με Διαγόρα και Διαβολίτσι), 2 ισοπαλίες (με Παναργειακό και Πανγυθεατικό) και 4 ήττες (από Ερμιονίδα, Σπάρτη, Αστέρα Βλαχιώτη και Ζάκυνθο).

Οι 4 χαμένοι βαθμοί με Άργος και Γύθειο (οι πιο αδύναμες ομάδες του Ομίλου) είναι αυτοί που λείπουν περισσότερο, αλλά και το ότι δεν πήρε ούτε βαθμό κόντρα στη Ζάκυνθο, σε ένα αποτέλεσμα (0-1) που ήταν μαγική εικόνα, με τις τέσσερις ευκαιρίες για γκολ που χάθηκαν πριν οι νησιώτες κάνουν το 0-1. Και εν συνεχεία, στο 55΄, στοίχισε η αυστηρή αποβολή (δεύτερη κίτρινη) του Δ. Τσίγκρηλα από το νεαρό και άπειρο διαιτητή Καζάνα από το Αγρίνιο.

Εκτός έδρας ο Πανηλειακός έχει καλό απολογισμό με 1 νίκη (επί του Πανγυθεατικού), 3 ισοπαλίες (με Τσιλιβή, Ολυμπιακό Ζαχάρως και Θύελλα Πατρών) και 3 ήττες (από Ζάκυνθο, ΠΑΟ Βάρδας και Ναύπλιο).

Κάπως έτσι έχει διαμορφωθεί η κατάσταση και το ζητούμενο πλέον είναι οι βαθμοί σχεδόν σε κάθε ματς, πολύ περισσότερο στο «Μαρακανά», ώστε η ομάδα να επιστρέψει πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η ζώνη θα κυμανθεί περίπου στους 31-32 βαθμούς. Ο Πανηλειακός έχει 14 και χρειάζεται άλλους 17-18 περίπου, σε 11 ματς που απομένουν. Συγκομιδή πολύ δύσκολη αλλά όχι αδύνατη, αν αξιοποιήσει-επιτέλους- την έδρα του και ταυτόχρονα συνεχίσει να παίρνει βαθμούς μακριά από αυτή.

Πάνοπλος στο Άργος

Την Κυριακή ο Πανηλειακός ταξιδεύει στο Άργος για το κρίσιμο ματς με τον Παναργειακό, όπου στόχος είναι μόνο η νίκη. Μικροπροβλήματα υπάρχουν καθώς στο ματς με το Γύθειο αποχώρησαν τραυματίες οι Έλιοτ, Ντίαζ και Τσαγκάρης, αλλά εκφράζεται η αισιοδοξία πως θα είναι έτοιμοι μέχρι την Κυριακή. Σε αυτό το ματς επιστρέφει και ο Δημήτρης Τσίγκρηλας, που εξέτισε την τιμωρία του, ενώ αναμένεται να αγωνιστεί για πρώτη φορά ο Φερνάντεζ, που δεν έπαιξε την Κυριακή καθώς δεν είχε προλάβει να εκδοθεί το δελτίο του. Μετά το ρεπό της Τρίτης, η προετοιμασία συνεχίστηκε χθες και θα ολοκληρωθεί το πρωί του Σαββάτου.

Στα μεταγραφικά, γίνονται προσπάθειες να αποκτηθεί ένας παίκτης για την αριστερή πλευρά, που θα μπορεί να παίξει τόσο ως μπακ όσο και ως εξτρέμ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος