FOLLOW US: facebook twitter

Πανηλειακός-Π.Σ. Σπάρτη 0-2: Ήττα από την πανίσχυρη Σπάρτη

Ημερομηνία: 11-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Φάση από το ματς με πρωταγωνιστές τους Σωτηρόπουλο, Παπαπέτρου.

Ανώτερη η ομάδα του Τσίρκοβιτς, νίκησε με δύο γκολ από το α΄ ημίχρονο-Κακή η διαιτησία του Ανδριανού

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ο Πανηλειακός υπέστη μια ήττα εντός προγράμματος από την πανίσχυρη Σπάρτη του Μίκι Τσίρκοβιτς, που στοχεύει στην άνοδο στη Football League. Ηττήθηκε 0-2 στο Στάδιο Πύργου, παρουσία 600 περίπου φιλάθλων και πλέον οι ερυθρόλευκοι είναι στη ζώνη του υποβιβασμού μαζί με τις άλλες δύο ηλειακές ομάδες.

Οι Σπαρτιάτες ήταν ανώτεροι και έφτασαν δίκαια στη νίκη, παρά την κακή διαιτησία του Ανδριανού από την Αχαΐα, εις βάρος του Πανηλειακού. Σκόραραν δύο φορές στο α΄ μέρος ενώ είχαν κι άλλες φάσεις, σε αντίθεση με τον Πανηλειακό που δεν μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή των φιλοξενούμενων.

Στο 4΄ σουτ του Μικελάτου μέσα από την περιοχή έδιωξε ο Καρακιτσος και στην επαναφορά το σουτ του Σαμπατάκου έφυγε λίγο άουτ στην πρώτη καλή φάση της Σπάρτης, που μπήκε εξαρχής δυνατά.

Στο 11′ ο Μόλτερ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Καρακίτσο, ο γκολκίπερ του Πανηλειακού  απέκρουσε με τα πόδια και ακολούθησε δυνατό σουτ του Μικελάτου  που απέκρουσε ξανά με γροθιές ο Καρακίτσος.

Στο 15′ έγινε το 0-1 από ανάποδο φάουλ που σφύριξε ο Ανδριανός υπέρ της Σπάρτης. Το εκτέλεσε ο Πυργιώτης Γιάννης Σωτηρόπουλος από δεξιά και ο  Σαμπατάκος με κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας, άνοιξε το σκορ.

Στο 26΄ το σουτ  του Κάρδαρη απέκρουσε ο Καρακίτσος, που έκανε για άλλη μια φορά φέτος εξαιρετική εμφάνιση.

Στο 35΄ είχαμε την πρώτη φάση για τον Πανηλειακό με ένα σουτ έξω από την περιοχή του Παπαπέτρου που πέρασε αρκετά μέτρα άουτ.

Στο 43′ σημειώθηκε το 0-2 με πανομοιότυπο τρόπο με το πρώτο γκολ. Ο Σωτηρόπουλος εκτέλεσε  φάουλ από δεξιά και ο Παναγιωτίδης αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με  κεφαλιά.

Χωρίς γκολ το β΄ μέρος

Στο β΄ ημίχρονο ο Πανηλειακός ήταν αισθητά καλύτερος σε σχέση με το α΄, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει στις λιγοστές φάσεις που δημιούργησε, ενώ αρκετές φάσεις είχε και η Σπάρτη.

Στο 47΄ από εκτέλεση φάουλ του Μπάλλα, ο Σταματελάτος έπιασε την κεφαλιά αλλά  απέκρουσε ο Τρακάκης.

Στο 51΄ απευθείας φάουλ του Σωτηρόπουλου πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια και στο 57΄ σε αντεπίθεση της Σπάρτης το πλασέ του Σωτηρόπουλου απέκρουσε σε κόρνερ ο Καρακίτσος.

Στο 63΄ είχαμε νέο σουτ από αριστερά του Σωτηρόπουλου και νέα σωτήρια απόκρουση του Καρακίτσου σε κόρνερ.

Στο 66΄ έγινε χέρι αμυνόμενου σε προσπάθεια του Λούσκου μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ανδριανός δεν καταλόγισε την εσχάτη των ποινών.

Στο 70΄ σε νέα αντεπίθεση της Σπάρτης, ο Σαμπατάκος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Καρακίτσο, αλλά πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια και στο 82΄ έγινε η μεγαλύτερη φάση για τον Πανηλειακό να μειώσει, όταν από εκτέλεση φάουλ του Μπάλλα, ο Μπαβέλης έκανε την κεφαλιά αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Κορυφαίος του Πανηλειακού ο Καρακίτσος, ενώ πολύ καλός ήταν ξανά ο Δημήτρης Τσίγκρηλας και ο αδερφός του Παναγιώτης.

Πανηλειακός: Καρακίτσος, Νικολόπουλος, Μπάλλας, Δ. Τσίγκρηλας, Μπαβέλης, Λίλα (46′ Σταματελάτος), Λούσκος, Κύτταρης (73′ Κουζής), Π. Τσίγκρηλας (79′ Λιαρόπουλος), Τσαμπουρής, Παπαπέτρου (68′ Αρβανίτης)

Σπάρτη: Τρακάκης, Κακάμης, Μπανούσης, Αναστασάκος, Βασιλείου, Παναγιωτίδης, Μόλτερ (62′ Γεμιστός), Σωτηρόπουλος (68′ Ρασσιάς), Σαμπατάκος, Μικελάτος (84′ Γεωργαντάς), Κάρδαρης (73′ Ζαραφέτας)

Ο Πάνος Παναγούτσος δώρισε στον Μίκι Τσίρκοβιτς μια εικόνα της Παναγίας Σκαφιδιώτισσας.

 

Ξεχωριστό δώρο στον Τσίρκοβιτς

Πριν την  έναρξη του αγώνα, ο γενικός αρχηγός του Πανηλειακού, Πάνος Παναγούτσος, δώρισε στον Μίκι Τσίρκοβιτς μια εικόνα της Παναγίας Σκαφιδιώτισσας και του είπε ότι την επόμενη φορά που θα συναντηθούν, όλα θα είναι καλύτερα. Μαζί ήταν και ο Γιώργος Μώρος και ευχήθηκαν στον Σερβοέλληνα προπονητή να ξεπεράσει γρήγορα την περιπέτεια της υγείας του. Μια κίνηση ανθρωπιάς από τους ανθρώπους του Πανηλειακού, που εκτιμούν την προσφορά του Τσίρκοβιτς στο ηλειακό αλλά και γενικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος