FOLLOW US: facebook twitter

Πανηλειακός-Πανθυρεατικός 2-1: Αυτό είναι σωστό, άνοδος στον Πανηλειακό!

Ημερομηνία: 23-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Οι παίκτες του Πανηλειακού πανηγύρισαν την νίκη μαζί με τους Red Boys.

Ο Πανηλειακός με σκόρερς τα αδέρφια Τσίγκρηλα νίκησε τον Πανθυρεατικό με ανατροπή και είναι αγκαλιά με την άνοδο στην Γ΄ Εθνική

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


«Αυτό είναι σωστό, άνοδος στον Πανηλειακό», τραγουδούσαν χθες οι Red Boys αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ανάμεσα στον Πανηλειακό και τον Πανθυρεατικό στο Στάδιο Πύργου, αποθεώνοντας τους παίκτες, και το σύνθημά τους, εκτός απροόπτου, θα γίνει πράξη σε λίγες εβδομάδες, μετά την χθεσινή νίκη με 2-1 επί της ομάδας του Άστρους. Ο Πανηλειακός έκανε το καθήκον του χθες, νίκησε, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς στο ματς, έφτασε τους 10 βαθμούς στον όμιλό του και είναι αγκαλιά με την άνοδο στην Γ΄ Εθνική. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν να δώσουν ακόμα δύο εκτός έδρας ματς, στην Πάτρα και στην Καλαμάτα, με Πάτραι και Πανθουριακό αντίστοιχα, ενώ την τελευταία αγωνιστική έχουν ρεπό. Αναλόγως και με τα υπόλοιπα αποτελέσματα ίσως χρειαστούν ένα βαθμό ακόμη, στα δύο ματς που έχουν να δώσουν.


Ο Δημήτρης Τσίγρηλας μόλις έχει κάνει το 2-1 και τρέχει να πανηγυρίσει με τον πάγκο της ομάδας.

Το παιχνίδι

O Πανηλειακός μπήκε καλά στο ματς, επιθετικά, με πίεση ψηλά και μόλις στο 2ο λεπτό έφτασε κοντά στο 1-0. Ο Τζανέτος έγινε αποδέκτης της μπάλας από αριστερά μέσα στην περιοχή, σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ Τετώρου. Στο 6ο λεπτό, όμως, ο Πανθυρεατικός στην πρώτη φορά που πάτησε την περιοχή του Πανηλειακού, κέρδισε ένα ανύπαρκτο πέναλτι. Ο Ράλλιος μπήκε από αριστερά στην περιοχή, ο Δημήτρης Τσίγκρηλας έκανε το τάκλιν, ο παίκτης του Πανθυρεατικού «βούτηξε» και ξεγέλασε τον διαιτητή Ρούτση από την Κόρινθο, που έδειξε την άσπρη βούλα. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Στρέμπας κι έγραψε το 0-1.

Ο Πανηλειακός στη συνέχεια αφυπνίστηκε για τα καλά και ήταν καταιγιστικός. Έπαιξε στο μισό γήπεδο τους Αρκάδες, πίεσε με όλους τους τρόπους και στο 14΄ ο Κακόγιαννος δεν μπόρεσε σε τετ-α-τετ να νικήσει τον Τετώρο (απέκρουσε με τα πόδια). Εν συνεχεία οι ερυθρόλευκοι είχαν δύο δοκάρια. Στο 24΄ σε απευθείας φάουλ του Τζανέτου, με τον Τετώρο να βρίσκει ελάχιστα την μπάλα και αυτή να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι και κόρνερ και στο 27΄ όταν ο Τζανέτος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Παναγιώτης Τσίγκρηλας έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα προσέκρουσε με δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι.

Φάση από το παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον διακριθέντα Σπύρο Γκρίλλα.

Εν τέλει στο 30΄ ήρθε η ισοφάριση. Σε αντεπίθεση του Πανηλειακού ο Τζανέτος έδωσε αριστερά στον Έλιοτ, αυτός έβγαλε συρτή μπαλιά στο πρώτο δοκάρι, «τσίμπησε» έξυπνα τη μπάλα ο Τζανέτος, αυτή γλίστρησε από τα χέρια του Τετώρου με τα φάλτσα που είχε και ο Π. Τσίγκρηλας την έσπρωξε από κοντά στα δίχτυα για το 1-1. Και στο 39΄ το ματς γύρισε τούμπα. Ο Τζανέτος εκτέλεσε ωραία κόρνερ από δεξιά, ο Δημήτρης Τσίγκρηλας πήδησε πιο ψηλά από όλους και έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Τετώρου, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους παίκτες και τους παράγοντες του Πανηλειακού, αλλά και τους 900 περίπου φιλάθλους που βρέθηκαν στο Στάδιο Πύργου.

Δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα, λίγο έλειψε να γίνει το 3-1. Ο κορυφαίος του Πανηλειακού χθες, Γιώργος Γαλανόπουλος, μπήκε ταχύτατα από δεξιά στην περιοχή, έκανε την σέντρα και ο Κακόγιαννος από τα 3 μέτρα σε κενή εστία έστειλε την μπάλα με κεφαλιά πάνω από τα δοκάρια.

Στο β΄ ημίχρονο ο Πανηλειακός έριξε ταχύτητα θέλοντας να διαφυλάξει τα μετόπισθεν, με αποτέλεσμα να μην έχει την ορμή του α΄ ημιχρόνου. Αμυντικά ήταν σχεδόν άριστος σε άλλο ένα ματς και κράτησε άνετα το υπέρ του σκορ. Μοναδική στιγμή που απειλήθηκε ήταν στο 50΄, όταν από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα έφτασε στο Στρέμπα δεξιά μέσα στην περιοχή, που πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια. Στα τελευταία λεπτά ο Πανηλειακός πίεσε ψηλά, ώστε να κρατήσει πίσω τους αντίπαλους παίκτες και είχε και τρίτο δοκάρι με σουτ του Τσαγκάρη στο 88΄ από πλάγια αριστερά, ύστερα από εκπληκτικό σλάλομ του Μπατζακόπουλου (πέρασε τέσσερις παίκτες) και γύρισμα από δεξιά.

Με τη λήξη του αγώνα οι παίκτες του Πανηλειακού χειροκρότησαν και χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο, ενώ κατευθύνθηκαν προς τους οργανωμένους οπαδούς, οι οποίοι για 90 λεπτά δεν σταμάτησαν να τραγουδούν, και αποθεώθηκαν.

Καλύτεροι από τον Πανηλειακό οι Γαλανόπουλος, Δ. Τσίγκρηλας, Π. Τσίγκρηλας, Τζανέτος, Γκρίλλας, χωρίς να υστερήσει κανείς και από τον Πανθυρεατικό ξεχώρισαν οι Σαβούρδος, και Στρέμπας.

Πανηλειακός: Καπετανάκης, Γαλανόπουλος, Κανάνι (68′ Μάζης), Δ. Τσίγκρηλας, Κολόκας, Μπάλλας, Γκρίλλας, Τζανέτος (85′ Μπατζακόπουλος), Π. Τσίγκρηλας (60′ Δημάκης), Έλιοτ (46′ Τσαγκάρης), Κακόγιαννος.

Πανθυρεατικός: Τετώρος, Κλεόπας, Κολοστούμπης (85′ Αλουπογιάννης), Παπούλιας, Χαρμπαλής 80′ Τακλής), Λυτρίβης, Σαβούρδος, Στρέμπας, Ράλλιος, Δημάκος (57′ Χατζηγιάννης), Σπ. Σούρσος (57′ Αγγελόπουλος).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος