FOLLOW US: facebook twitter

Πανηλειακός: Και επισήμως Κούτσης-Η ανακοίνωση του συλλόγου

Ημερομηνία: 21-06-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Γιώργος Κούτσης είναι και επίσημα ο νέος προπονητής του Πανηλειακού, με την ερυθρόλευκη Διοίκηση να ανακοινώνει την πρόσληψή του για την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο 48χρονος έμπειρος προπονητής επιστρέφει ύστερα από 4 χρόνια στον Πανηλειακό, τον οποίο είχε οδηγήσει τη σεζόν 2017-2018 στην 3η θέση του 5ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, με απολογισμό 11 νίκες, 6 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Η ανακοίνωση του Πανηλειακού:


«Ο Α.Ο. Πανηλειακός βρίσκεται στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Γιώργο Κούτση, ο οποίος επιστρέφει στον ερυθρόλευκο πάγκο ύστερα από μία πενταετία αναλαμβάνοντας να καθοδηγήσει την ομάδα της πόλης μας στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.
Ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος είναι κάτοχος διπλώματος UEFA PRO, γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 1973 και διαθέτει «πλούσια» καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο με σπουδαίες εμπειρίες και διακρίσεις τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής. Ο νέος προπονητής της ομάδας μας πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά «βήματα» στον Άρη Πετρούπολης, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Πανναυπλιακό και Πανελευσινιακό έως ότου μετακινηθεί στον Άρη Θεσσαλονίκης όπου παρέμεινε για δύο χρόνια καταγράφοντας συνολικά 75 συμμετοχές με 9 γκολ. Ακολούθως μετακόμισε στον ΠΑΟΚ όπου σε μία διετία κατέγραψε συνολικά 73 συμμετοχές και 7 γκολ, ενώ μετέπειτα αγωνίστηκε επί σειρά ετών σε Χαλκηδόνα, Ατρόμητο Αθηνών και Αγροτικό Αστέρα. Συνολικά στη σπουδαία καριέρα του ως ποδοσφαιριστής κατέγραψε περισσότερες από 450 συμμετοχές σε Α’ και Β’ Εθνική, 20 συμμετοχές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ έφτασε μέχρι και την Εθνική Ελλάδος φορώντας 6 φορές τη γαλανόλευκη φανέλα με το εθνόσημο.
Το 2011 ο 49χρονος τεχνικός αποφάσισε να φορέσει το «κοστούμι» του προπονητή ξεκινώντας την πορεία του από τον πάγκο του Αγροτικού Αστέρα, όπου νωρίτερα είχε «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, καθοδηγώντας την ομάδα του Ευόσμου στο πρωτάθλημα της Football League. Ακολούθησαν μεγαλύτερα ή μικρότερα περάσματα από τους πάγκους της Παναχαϊκής (Football League), του Φωκικού (Football League), του Ηρακλή Ψαχνών (Football League), του Ολυμπιακού Βόλου (Football League) και εκ νέου του Αγροτικού Αστέρα (Football League), έως ότου την αγωνιστική περίοδο 2017-18 αναλάβει το «τιμόνι» του Πανηλειακού δημιουργώντας ένα άκρως μαχητικό και δουλεμένο σύνολο, το οποίο τερμάτισε στην 3η θέση του 5ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής άμα τη επιστροφή της ομάδας μας στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Συνολικά κάθισε στον ερυθρόλευκο πάγκο σε 22 αγώνες πρωταθλήματος έχοντας ως απολογισμό 11 νίκες, 6 ισοπαλίες και 5 ήττες με συνολικό αριθμό τερμάτων 32 υπέρ και 17 κατά, ενώ κοούτσαρε την ομάδα και σε 4 παιχνίδια για το κύπελλο Ηλείας (2 νίκες και 2 ήττες με τέρματα 13-4) φτάνοντας μέχρι τους «16» της διοργάνωσης. Ακολούθησαν επιτυχημένα περάσματα από Νίκη Βόλου (Γ’ Εθνική) και Παναργειακό (Γ’ Εθνική), ενώ τη σεζόν 2019-20 πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον 7ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής και την άνοδο στη Football League με την ομάδα του Αστέρα Βλαχιώτη. Τελευταίος «σταθμός» στην προπονητική καριέρα του Γιώργου Κούτση ήταν ένα σύντομο πέρασμα από τον πάγκο της Καλλιθέας (Super League 2) στις αρχές του 2021.
Η Διοίκηση της ομάδας καλωσορίζει εκ νέου τον Γιώργο στην οικογένεια του Πανηλειακού και εύχεται στον έμπειρο προπονητή καλή χρονιά, με υγεία και κάθε επιτυχία στο νέο του έργο στον ερυθρόλευκο πάγκο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος