FOLLOW US: facebook twitter

Πανηλειακός: Φουλ επίθεση με μία ένσταση και δύο προσφυγές!

Ημερομηνία: 01-06-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η Διοίκηση κατέθεσε ένσταση για αντικανονική διεξαγωγή του αγώνα στην Καλαμάτα και προσφεύγει στην Επιτροπή Δεοντολογίας για την παραποιημένη άδεια τέλεσης αγώνα-Προσφυγή και στο Διαιτητικό για τα κριτήρια ισοβαθμίας

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Ο πρόεδρος του Πανηλειακού, Κώστας Ντάβαρης, μαζί με τον νομικό εκπρόσωπο του πυργιώτικου συλλόγου, τον διακεκριμένο δικηγόρο Χάρη Γρηγορίου, βρέθηκαν χθες στα γραφεία της Ε.Π.Ο. και κατέθεσαν ένσταση στην Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. για αντικανονική διεξαγωγή του αγώνα στην Καλαμάτα, καθώς το παιχνίδι ξεκίνησε με 65 λεπτά καθυστέρηση, με τον διαιτητή Παπαγεωργόπουλο από την Αργολίδα να περιμένει 50 λεπτά (!) τους ανθρώπους του Πανθουριακού να προσκομίσουν την άδεια τέλεσης αγώνα!

Παράλληλα, σήμερα θα προσφύγει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Ε.Π.Ο. για το έγγραφο της άδειας διεξαγωγής του αγώνα Πανθουριακός-Πανηλειακός, έγγραφο που προσκόμισε ο Πανθουριακός 50 λεπτά μετά την προκαθορισμένη έναρξη του αγώνα. Ο Πανηλειακός, με την συνδρομή του δημάρχου Πύργου, Τάκη Αντωνακόπουλου, έχει συγκεντρώσει αποδεικτικά στοιχεία πως είναι παραποιημένο το έγγραφο αυτό, από παλιότερο αγώνα του Πανθουριακού. Το γεγονός της παραποίησης του εγγράφου αυτού από πλευράς Πανθουριακού επισύρει μεγάλο κίνδυνο τιμωρίας για την μεσσηνιακή ομάδα, όχι μόνο να χάσει το ματς με τον Πανηλειακό στα χαρτιά, αλλά και να τιμωρηθεί με επιπλέον αφαίρεση 6 βαθμών, ακόμα και με υποβιβασμό, με βάση τον Κώδικα Δεοντολογίας της Ε.Π.Ο.. Ο Πανηλειακός-ορθώς-ποντάρει πολλά σε αυτό το έγγραφο στο να δικαιωθεί και να πάρει την άνοδο στην Γ Έθνική.

Στο Διαιτητικό για τα κριτήρια ισοβαθμίας

Η «αντεπίθεση» του Πανηλειακού, όμως, προκειμένου να βρει το δίκιο του, δεν σταματά εδώ. H Ε.Π.Ο. απέστειλε αργά το απόγευμα της Δευτέρας- κατόπιν εορτής- στα σωματεία που συμμετέχουν στα μπαράζ για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική, και στις ΕΠΣ, έγγραφο σχετικά με τα κριτήρια ισοβαθμίας, τη στιγμή που ο Πανηλειακός έχει ολοκληρώσει τους αγώνες του στον 5ο όμιλο (την τελευταία αγωνιστική έχει ρεπό)! Πρώτο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων και όχι τα μεταξύ τους παιχνίδια όπως αναγράφεται στον Κ.Α.Π., δεύτερο είναι η καλύτερη επίθεση και τρίτο η καλύτερη άμυνα! Ως εκ τούτου ο Πανηλειακός, θεωρώντας δικαίως ότι καταπατείται ο Κ.Α.Π. στα κριτήρια ισοβαθμίας, εφόσον δεν υπάρχει κάποια διάταξη για την περίπτωση ισοβαθμίας στα μπαράζ Πρωταθλητών ΕΠΣ, και επιπλέον η απόφαση εστάλη αφότου ο Πανηλειακός ολοκλήρωσε τους αγώνες του, προτίθεται να προσφύγει στο Διαιτητικό δικαστήριο της Ε.Π.Ο. για κακή εφαρμογή των κανονισμών, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως θα ισχυριστεί ακόμα και δόλο, εφόσον η απόφαση για τα κριτήρια ισοβαθμίας δεν εστάλη πριν την έναρξη των αγώνων μπαράζ! Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει πλέον για την Ε.Π.Ο., και ο Πανηλειακός θα φτάσει την υπόθεση στα άκρα για να δικαιωθεί και να πάρει την άνοδο, που δικαιούται και αγωνιστικά, στην Γ΄ Εθνική.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος