FOLLOW US: facebook twitter

Πανηλειακός: Έχει ταλέντο, έχει τσαμπουκά, επιβάλλεται να στηριχτεί…

Ημερομηνία: 08-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ο νεανικός Πανηλειακός είναι πανθομολογούμενο πως έχει πολύ δύσκολη αποστολή στο φετινό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Με πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές να μην έχουν παραστάσεις από τη Γ΄ Εθνική, σε μια κατηγορία δύσκολη, όπου η εμπειρία παίζει μεγάλο ρόλο, οι ερυθρόλευκοι του Κώστα Λούσκου παλεύουν με όπλα τους το ταλέντο, το πολύ τρέξιμο και το πάθος στο παιχνίδι τους. Είναι αυτά τα χαρακτηριστικά, όμως, αρκετά, για να πετύχουν το στόχο της παραμονής; Θεωρούμε πως ναι. Αρκεί να υπάρχει μέχρι τέλους, σε όλους στην ομάδα, το ψυχικό σθένος να αντέξουν στην πίεση, την ψυχολογική πίεση, καθώς η φανέλα του Πανηλειακού είναι βαριά. Διότι είναι πιθανό να έρθουν και διαστήματα που η ομάδα θα μείνει χωρίς νίκη για αρκετές αγωνιστικές, ελέω δύσκολου προγράμματος (από την 8η αγωνιστική και μέχρι το τέλος του Α΄ γύρου, το πρόγραμμα είναι τραχύ, με Σπάρτη, Διαβολίτσι και Αστέρα Βλαχιώτη εντός και Θύελλα Πατρών, ΠΑΟ Βάρδας και Ναύπλιο εκτός).

Η εικόνα που είδαμε την Κυριακή στο «Μαρακανά», μας άρεσε. Μια ομάδα με πολλά τρεξίματα, με πολύ πάθος στο παιχνίδι της, με τσαμπουκά, που όλοι έπαιζαν για όλους. Μπορεί η νίκη να μην ήρθε, καθώς υπήρχαν προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά οι «μπέμπηδες» τώρα αρχίζουν να… περπατούν στην κατηγορία. Θα πέσουν αλλά θα σηκωθούν. Έτσι πάει. Το θέμα λοιπόν είναι να μην το βάλουν κάτω. Να πέφτουν, αλλά να σηκώνονται με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα και πίστη στις δυνατότητές τους. Και στην τελική, κανείς δεν θα τους προσάψει κάτι αν το αποτέλεσμα στο τέλος της σεζόν δεν είναι το προσδοκώμενο. Μόνο κέρδος θα έχει μελλοντικά ο Πανηλειακός από τη σύσταση αυτής της νεανικής ομάδας, που στηρίζεται σε πολλά δικά της παιδιά, από τα σπλάχνα της και εν γένει από την Ηλεία.

Και κάτι για τον κόσμο. 700 περίπου φίλαθλοι έδωσαν το «παρών» την Κυριακή, εμψύχωσαν και χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές για την προσπάθειά τους. 700 δεν είναι λίγοι, όπως βέβαια δεν είναι και πολλοί. Κακά τα ψέματα, ούτε ο Πανηλειακός είναι αυτό που ήταν κάποτε, ούτε το ηλειακό και γενικότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αυτό που ήταν. Αναμενόμενο με την οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει την Ηλεία και τη χώρα γενικότερα. Πλέον, υπό αυτές τις συνθήκες, τους στόχους δεν τους καθορίζει η φανέλα και το παρελθόν, αλλά ο ρεαλισμός και η αντιμετώπιση της πραγματικότητας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, υπό τις παρούσες συνθήκες. Οπότε, ο νέος Πανηλειακός επιβάλλεται να στηριχτεί, μόνο και μόνο διότι καταφέρνει να υπάρχει από την ανιδιοτελή αγάπη των μέχρι πρότινος φιλάθλων-οπαδών του και νυν διοικούντων. Ποιος θα ήθελε, άλλωστε, να σβήσει η δάδα; Κανείς στον Πύργο και σε όλη την Ηλεία. Οπότε στήριξη μέχρι τέλους…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος