FOLLOW US: facebook twitter

Πανηλειακός-Αστέρας Αμαλιάδας 3-1: Ανώτερος ο Πανηλειακός

Ημερομηνία: 27-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο Έλιοτ ήταν ο πρωταγωνιστής στη νίκη του Πανηλειακού, πετυχαίνοντας δύο γκολ κόντρα στην πρώην ομάδα του.

 

Κέρδιζε 2-0 στο ημίχρονο και 3-0 στο 49΄, κόντρα στο νωθρό Αστέρα

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ο Πανηλειακός ήταν ανώτερος και νίκησε 3-1 τον Αστέρα Αμαλιάδας στον Πύργο,  στο μεγάλο παιχνίδι με το οποίο έκλεισε χθες η 5η αγωνιστική στην Α1 DEDALOS SECURITY. Έτσι, ισοβαθμεί πλέον στην κορυφή μόνο με τη Νίκη Τραγανού και μάλιστα οι δύο ομάδες έχουν ίδιο συντελεστή τερμάτων (17-3). Η ομάδα των Τρυφωνόπουλου-Θεοδωρακόπουλου, που παρατάχθηκε χωρίς τον τραυματία Νίκο Καράμπελα, μπήκε αποφασισμένη για τη νίκη, από το ξεκίνημα πήρε τα ηνία του αγώνα, σκόραρε νωρίς και απλοποίησε τα πράγματα. Ουσιαστικά με το 2-0 στο 36΄ σφράγισε τη νίκη της, κόντρα σε έναν Αστέρα που δεν είχε νεύρο στο παιχνίδι του.

Το παιχνίδι

Μόλις στο 5ο λεπτό ο Πολίτης σέντραρε, Χοτζάι και Γιαννόπουλος υπέπεσαν σε διαδοχικά λάθη  στην προσπάθειά τους να διώξουν, η μπάλα έφτασε στον Έλιοτ που κοντρόλαρε με το στήθος από το ύψος του πέναλτι και κεραυνοβόλησε τον Σταθόπουλο (1-0). Ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει και στο 13΄ το σουτ στην κίνηση του Ζαφειρόπουλου από τη σέντρα του Μπουγονικολού, κόντραρε πάνω στον Κωτσάκη και η μπάλα έφυγε κόρνερ. Στο 19΄ ο Πολίτης εκτέλεσε απευθείας μακρινό φάουλ, ο Σταθόπουλος δεν μπλόκαρε σταθερά και ο Έλιοτ από κοντά έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0. Στο 25΄ ο Παρασκευόπουλος σούταρε από δεξιά, έκανε την προβολή ο Μπάρκας αλλά δεν πρόλαβε στο δεύτερο δοκάρι να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Ώσπου στο 36΄ ήρθε το 2-0. Ο Τζανέτος στην αντεπίθεση πάσαρε στον Τσαγκάρη από αριστερά, αυτός βρέθηκε απέναντι από τον Σταθόπουλο που βγήκε, πλάσαρε, αλλά ο Αρβανίτης αποσόβησε το σίγουρο γκολ προ της γραμμής. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Πολίτης και ο Τζανέτος με σουτ από τη μικρή περιοχή έγραψε το 2-0. Τρία λεπτά μετά ο Έλιοτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Σταθόπουλου, σε φάση τετ-α-τετ ύστερα από άλλο ένα λάθος στην άμυνα του Αστέρα.

Το β΄ ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παρασκευόπουλο να έχει μια σέντρα-σουτ από δεξιά στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και άουτ και τον Σταθόπουλο να αποκρούει με γροθιές το δυνατό σουτ του Τσαγκάρη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Στο 49΄ ο Πανηλειακός σιγούρεψε τη νίκη του. Ο Τσαγκάρης έβγαλε κάθετα στον Έλιοτ, αυτός πλάσαρε τον Σταθόπουλο που απέκρουσε, η μπάλα έφτασε ξανά στον Γάλλο επιθετικό του Πανηλειακού, που από κοντά σημείωσε το 3-0. Ο Αστέρας μείωσε σε 3-1 με τον Καμαρινό στο 55΄, αλλά από κει και πέρα δεν κατάφερε κάτι παραπάνω, έχοντας στη συνέχεια και δύο αναγκαστικές αλλαγές (Καμαρινός, Παρασκευόπουλος). Στο 55΄ ,λοιπόν, ο Παρασκευόπουλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Καμαρινός στην καρδιά της άμυνας δεν δυσκολεύτηκε-αμαρκάριστος- να πλασάρει εύστοχα. Στα εναπομείναντα λεπτά μεγαλύτερη φάση ήταν αυτή του Σταυρούλια στο 73΄ που βγήκε τετ-α-τετ με τον Καπετανάκη και πλάσαρε ελάχιστα άουτ. Ένα λεπτό πιο πριν ο Τσαγκάρης είχε κεφαλιά στα χέρια του Σταθόπουλου, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα, στις καθυστερήσεις, ο Πολίτης προδόθηκε από την κούραση και δεν μπόρεσε να πλασάρει όπως θα ήθελε τον Σταθόπουλο σε μια καθαρή ερυθρόλευκη ευκαιρία για γκολ.

Καλύτεροι από τον Πανηλειακό, ο δις σκόρερ Ντάνιελ Έλιοτ και οι τρεις του άξονα της μεσαίας γραμμής, Πολίτης, Πρέντι, Τζανέτος, που τα έκαναν όλα! Πολύ καλός και ο Κωτσάκης πάνω στο μαρκάρισμα του εξαιρετικού επιθετικού Δημήτρη Μπάρκα, αλλά και ο Τσαγκάρης, χωρίς να υστερήσει κανείς. Από τον Αστέρα που κινήθηκε σε ρηχά νερά, ξεχώρισαν οι  Καμαρινός, Παρασκευόπουλος.

Πανηλειακός: Καπετανάκης, Γαλανόπουλος, Δαλαβούρας (90+′ Κανάνι), Κολόκας, Κωτσάκης, Πολίτης, Πρέντι, Τζανέτος (79′ Ντάβαρης), Έλιοτ (90+′ Μάζης), Τσαγκάρης (81′ Διονυσόπουλος), Πλαστουργός (46′ Κακόγιαννος).

Αστέρας: Σταθόπουλος, Μπουγονικολός, Γιαννόπουλος (40′ Σιούλας), Αρβανίτης, Χοτζάι, Καμαρινός (59′ λ.τρ. Αβραμόπουλος), Παρασκευόπουλος (67′ λ.τρ. Σταυρούλιας), Ζαφειρόπουλος, Μπάρκας, Μπατζακόπουλος, Κυριαζής (40΄ Γεωργόπουλος).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος