FOLLOW US: facebook twitter

Πανηλειακός-Αιολικός  0-1: Ήθελε αλλά δεν μπορούσε…

Ημερομηνία: 19-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Φάση από το παιχνίδι του Σαββάτου με πρωταγωνιστή τον μαχητικό Γιώργο Λούσκο.

Πικρή ήττα για τον Πανηλειακό, που βλέπει το όνειρο της ανόδου να απομακρύνεται

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Ο Πανηλειακός ηττήθηκε 1-0  το Σάββατο στον Πύργο από τον πρωτοπόρο Αιολικό, για την 6η αγωνιστική στον 4ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής κι έμεινε στους 8 βαθμούς, στο -7 από τον πρώτο της βαθμολογίας Αιολικό και πλέον πολύ δύσκολα θα πάει για την πρωτιά, συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων που υπάρχουν, αλλά και του γεγονότος ότι ελάχιστος κόσμος στηρίζει την ομάδα (μόλις 300 περίπου φίλαθλοι παραβρέθηκαν στο γήπεδο, στο κρίσιμο αυτό ματς, που ήταν και ντέρμπι).

 Μια ήττα που ήρθε δίκαια με βάση την εικόνα του αγώνα καθώς οι ερυθρόλευκοι του Ανδρέα Τρυφωνόπουλου ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν επιθετικά, με την απουσία του τραυματία Πεντρίνιο να είναι αισθητή. Είχαν μεν πάθος στο παιχνίδι τους, αλλά με το άγχος και την πίεση από το αποτέλεσμα που «έπρεπε» να έρθει, να βαραίνουν τα πόδια τους, υπέπεσαν σε πολλά ατομικά λάθη και απείλησαν ελάχιστα την αντίπαλη εστία. Στα τελευταία 20 λεπτά κυρίως πίεσε ο Πανηλειακός για την ισοφάριση, αλλά δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους στην καλοστημένη άμυνα του Αιολικού, που είχε ηγέτη ένα πρώην ερυθρόλευκο, τον Ανέστη Νάστο (σεζόν 2013-2014).

Οι νησιώτες άνοιξαν το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό με σουτ του Αποστολόπουλου, ύστερα από μπαλιά του Αννιτσάκη στην πλάτη της άμυνας. Ο Πανηλειακός απείλησε  μόλις δύο φορές στο ματς, στο 10΄ με ένα απευθείας φάουλ του Μπάλλα που απέκρουσε ο Μουζάκης και στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με διαδοχικά σουτ των Π. Τσίγκρηλα και Αντωνιάδη πάνω σε σώματα αμυνόμενων. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Γαλανόπουλος ύστερα από σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, με τον διαιτητή Πράνταλο από την Αχαΐα να «κιτρινίζει» μόνο τον παίκτη του Πανηλειακού, τη στιγμή που για 3-4 λεπτά υπήρξαν εκατέρωθεν σπρωξίματα και αντεγκλήσεις!

Ο Πανηλειακός όπως παρατάχθηκε το Σάββατο.

Το φιλμ του αγώνα

Στο 5΄ μπαλιά Αννιτσάκη στην πλάτη της άμυνας, αποδέκτης ο Αποστολόπουλος, σουτ και 0-1.

Στο 10΄ απευθείας φάουλ του Μπάλλα απέκρουσε ο τερματοφύλακας Μουζάκης.  

Στο 24΄ βγήκε στην πλάτη της άμυνας ο Μπιέλμπορκ και σούταρε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 65΄ κόρνερ Αποστολόπουλου από αριστερά, η μπάλα πήρε τροχιά προς την εστία, απέκρουσε με υπερένταση ο Μαντζάρης.

Στο 85΄ σέντρα Δερμιτζάκη από δεξιά, «ψαλιδάκι» Αποστολοπούλου εκτίναξη Μαντζάρη και σωτήρια απόκρουση σε κόρνερ.

Στο 89΄ σύρραξη μεταξύ των παικτών, 5λεπτη διακοπή και 2η κίτρινη-κόκκινη στον Γαλανόπουλο. 

Στο 90+5΄ φάση διαρκείας στην περιοχή του Αιολικού, σουτ Π. Τσιγκρηλα και Αντωνιάδη πάνω σε σώματα αμυνόμενων.

Καλύτεροι από τον Πανηλειακό ο τερματοφύλακας Μαντζάρης, ο Δ. Τσίγκρηλας και ο μαχητικός Λούσκος. Μεθαύριο, Τετάρτη, ο Πανηλειακός θα υποδεχτεί στο Στάδιο Πύργου τον ιστορικό Πανιώνιο, για την 7η αγωνιστική και τελευταία για το 2022.

Πανηλειακός: Μαντζάρης, Διαμαντόπουλος (60΄ Κακόγιαννος), Λίμα (88΄ Μπαλός), Κασμερίδης, Δ. Τσίγκρηλας, Αντωνιάδης, Γαλανόπουλος, Μπάλλας, Λούσκος (82΄ Π. Τσίγκρηλας), Αρσενίδης (46΄ Καλομοίρης), Μενσά (60΄ Αράπι).

Αιολικός: Μουζάκης, Κανελλόπουλος, Παστρικός, Μωραΐτης, Αννιτσάκης, Νάστος, Στεφάνοβιτς, Μουκίδης (70΄ Νικολάου), Μακρής (87΄ Σουβατζόγλου), Αποστολόπουλος (87΄ Σπόλιαριτς), Μπιέλομπερκ (70΄ Δερμιτζάκης).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος