FOLLOW US: facebook twitter

Πανηλειακός-Α.Ο. Πυλίου Κω 1-3: Καταδικαστική ήττα…

Ημερομηνία: 13-03-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Πανηλειακός έχασε από το Πυλί στον Πύργο και επιστρέφει στην Α1 Κατηγορία Ηλείας

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Ο Πανηλειακός έπαιζε την Κυριακή το τελευταίο του χαρτί για να παραμείνει ζωντανός στη μάχη της παραμονής στην Γ΄ Εθνική, και ηττήθηκε στο Στάδιο Πύργου από τον Α.Ο. Πυλίου Κω με 1-3 και ουσιαστικά υποβιβάζεται στην Α1 Κατηγορία Ηλείας, καθώς βρίσκεται πλέον οχτώ βαθμούς πίσω από την 8η θέση που ισοδυναμεί σίγουρα με παραμονή και έξι από την 9η θέση που είναι πιθανό και αυτή να οδηγήσει στον υποβιβασμό και είναι απίθανο να καλυφθεί η διαφορά τις εναπομείνασες 8 αγωνιστικές. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 4 ματς εντός και 4 εκτός και ακολουθούν δύο διαδοχικά εκτός με τους ισχυρούς Αιολικό και Πανιώνιο.

Ο Πανηλειακός, ο οποίος παρατάχθηκε χωρίς τον τραυματία Γιώργο Λούσκο, δεν μπήκε καλά στο ματς και οι Κώοι πήραν τα ηνία της αναμέτρησης, άρχισαν να γίνονται απειλητικοί και μέχρι το 25΄ πέτυχαν δύο γκολ. Το 0-1 έκανε στο 12΄ ο Κότζα με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή και το 0-2 στο 25΄ ο Τουργαΐδης με πλασέ από δεξιά μέσα στην περιοχή.

Ο τεχνικός του Πανηλειακού. Ανδρέας Τρυφωνόπουλος, αντέδρασε άμεσα και στο 31΄ αντικατέστησε τους Αλ Μπασάμ, Κριστάν και πέρασε στο ματς τον Ψύχα και τον Αράπι, αλλάζοντας το σύστημα σε 3-4-3 (τρίτο στόπερ ο Ψύχας, και μπροστά στην επίθεση οι Αράπι, Γαλανόπουλος αριστερά και δεξιά και ο Π. Τσίγκρηλας στην κορυφή). Οι αλλαγές απέδωσαν και ο Πανηλειακός μείωσε γρήγορα σε 1-2 στο 34΄ με κεφαλιά του Π. Τσίγκρηλα από κόρνερ του Μπάλλα.

Στην επανάληψη ο Πανηλειακός προσπάθησε να γίνει ακόμα πιο απειλητικός και στο 65΄ ο Π. Τσίγκρηλας είχε ευκαιρία για το 2-2. Ωστόσο, δύο λεπτά μετά, από λάθος έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Βουκομάνοβιτς με σουτ έγραψε το 1-3. Νωρίτερα, στο 62΄, ο Αχαιός διαιτητής Πετρόπουλος, δεν είχε αποβάλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Μαυρόπουλο για σκληρό μαρκάρισμα στον Μπάλλα.

Το φιλμ του αγώνα

5΄: Σουτ Αποστολίδη έξω από την μεγάλη περιοχή, έπεσε και μπλόκαρε ο Καρακίτσος

12΄: Σουτ Κότζα έξω από την μεγάλη περιοχή κόντρα σε αμυνόμενο και η μπάλα κατέληξε στο δεξί παραθυράκι του Καρακίτσου, 0-1

17΄: Σουτ Αποστολίδη από αριστερά μέσα στην περιοχή, οριζόντιο δοκάρι

20΄: Σουτ Αλ Μπασαμ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έπεσε και μπλόκαρε ο Τοπουζλής

25΄: Πλασέ Τουργαΐδη από δεξιά μέσα στην περιοχή, 0-2

34΄: Κόρνερ Μπάλλα από δεξιά, κεφαλιά Π.Τσιγκρηλα, 1-2

50΄: Σουτ Αράπι από αριστερά στην περιοχή, απελπιστικά άουτ

65΄: Μεγάλη ευκαιρία Πανηλειακού από κάθετη του Μπάλλα, μπήκε στην περιοχή ο Π. Τσίγκρηλας και σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών

67΄: Λάθος έξω από την μεγάλη περιοχή, σουτ Βουκομάνοβιτς από ύψος μεγάλης περιοχής, 1-3

80΄: Απευθείας φάουλ Αποστολίδη, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Καρακίτσος.

85΄: Άστοχη έξοδο Καρακίτσου, πλασέ Κατσέλη από αριστερά, στο κάθετο δοκάρι η μπάλα

Οι ερυθρόλευκοι ποδοσφαιριστές προσπάθησαν πολύ, αλλά έχασαν δίκαια, ενώ χειροκροτήθηκαν στο τέλος του αγώνα από τους 30 περίπου οργανωμένους οπαδούς του Πανηλειακού στην Θύρα 9, για την προσπάθειά τους.

Καλύτερος από τον Πανηλειακό ο Παναγιώτης Τσίγκρηλας που πάλεψε πολύ και σκόραρε, καθώς και οι Μπάλλας, Γαλανόπουλος, Διαμαντόπουλος, Δημάκης.

Πανηλειακός: Καρακίτσος, Γαλανόπουλος, Διαμαντόπουλος (72′ Θεοδωρακόπουλος), Μάρκου, Δ. Τσίγκρηλας, Δημάκης, Μπάλλας (72′ Ντοματάς), Κριστάν (31′ Αράπι), Π. Τσίγκρηλας, Καλομοίρης (46′ Σμαρά), Αλ Μπασάμ (31′ Ψύχας)

Α.Ο. Πυλίου Κω: Τοπουζλής, Χατζηβασίλης, Μπριλάκης, Μπέρτος, Παναγιωτόπουλος, Χατζηνικολάου (70′ Τάσιος), Μαυρόπουλος, Κότζα (83′ Σκέντζος), Τουργαΐδης (60′ Δρόσος), Αποστολίδης (83′ Χατζησουλεϊμάν), Βουκομάνοβιτς (83′ Κατσέλη)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος