FOLLOW US: facebook twitter

Πανγυθεατικός-Πανηλειακός 0-1: This is… Pyrgos

Ημερομηνία: 30-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

O Πανηλειακός «άλωσε» τη Λακωνία με γκολάρα του Παπαπέτρου

 

«This is Sparta» έλεγε στην ταινία «300» ο υποδυόμενος τον Λεωνίδα, «this is… Pyrgos» φώναξαν χθες οι Πυργιώτες μέσα στο Βλαχιώτη, κόντρα στον Πανγυθεατικό, που είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής με διπλό στην Ερμιονίδα. Οι «μπέμπηδες» του Κώστα Λούσκου «άλωσαν» τη Λακωνία με 0-1 και χρυσό σκόρερ τον Μιχάλη Παπαπέτρου στο 32΄ και η νίκη αυτή αποτελεί «ένεση ψυχολογίας» για τους νεαρούς -ως επί το πλείστον- ποδοσφαιριστές ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Μια νίκη που γεμίζει με αυτοπεποίθηση τους «ερυθρόλευκους» και ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία.

Το παιχνίδι

Ο Πανηλειακός άντεξε στην αρχική πίεση του Πανγυθεατικού, ο Καρακίτσος ήταν «κέρβερος» στο α΄ ημίχρονο όποτε χρειάστηκε και από το 30΄ και μετά η ομάδα του Κώστα Λούσκου πάταγε καλά στον αγωνιστικό χώρο κι έφτασε σε μια δίκαιη επικράτηση. Η πρώτη καλή φάση ήταν για τον Πανγυθεατικό στο 15΄, όταν ο Ζιβάνοβιτς σούταρε και απέκρουσε ο Καρακίτσος. Ο Πανηλειακός, που ήταν πολύ προσεχτικός στην άμυνα και έβγαινε με αξιώσεις στην αντεπίθεση, απάντησε στην ευκαιρία των Λακώνων στο 32΄ σκοράροντας μάλιστα. Το 0-1 έγινε για τους Πυργιώτες με «κεραυνό» του 22χρονου μπακ-χαφ, Μιχάλη Παπαπέτρου, έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Στο 36΄ ο Πανγυθεατικός έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Καρακίτσος απέκρουσε το σουτ του Καρνιάτη. Στο 40΄ ο Μιχελάκος σούταρε αλλά ο τερματοφύλακας του Πανηλειακού απέκρουσε και πάλι, κρατώντας το 0-1, που ήταν σκορ ημιχρόνου.

Στο β΄ ημίχρονο, ο Πανηλειακός ήλεγξε απόλυτα το παιχνίδι, δεν απειλήθηκε και μάλιστα στο 68΄ ήταν άτυχος καθώς σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πρέντι η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 84΄ οι ερυθρόλευκοι έχασαν άλλη μια μεγάλη ευκαιρία  με τον Δ. Τσίγκρηλα, που ανάγκασε τον γκολκίπερ Μπαμπούνη του Πανγυθεατικού να αποκρούσει σωτήρια, όπως και στο 89΄ που επίσης ο νεαρός παίκτης του Πανηλειακού, μετά από κούρσα, βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων αλλά νικήθηκε.

Πανγυθεατικός: Μπαμπούνης, Μπουρελάκος (42΄ λ.τρ. Χρυσικάκος), Καρνιάτης (81΄ Δεμερτζής), Λούζι, Γιαταγανάκης, Μιχελάκος (73΄ Μάργαρης), Ζιβάνοβιτς, Ντιόγκο, Παναγόπουλος, Καζαντζής (13΄ λ.τρ. Μπαρόνε), Μπουτσικάρης.

Πανηλειακός: Καρακίτσος, Παπαπέτρου, Νικολόπουλος, Μπαβέλης, Δαλαβούρας, Σταματελάτος (90΄ Αρβανίτης), Λούσκος (79΄ Λιαρόπουλος), Μπάλλας (57΄ Κύτταρης), Τσίγκρηλας Π. (73΄  Τσαμπουρης), Πρέντι, Τσίγκρηλας Δ..


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος