FOLLOW US: facebook twitter

Πανευρωπαϊκή πρωτιά για το 1ο δημοτικό σχολείο Πύργου στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό eTwinning με θέμα την Πολιτιστική Κληρονομιά

Ημερομηνία: 08-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα

To 1ο Βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό eTwinning με θέμα την Πολιτιστική Κληρονομιά, στην ηλικιακή κατηγορία μαθητών 6-12 χρόνων, κατέκτησε το 1ο δημοτικό σχολείο Πύργου εκπροσωπώντας όχι μόνο την Ηλεία, αλλά τη χώρα μας.

Το βραβείο έφεραν στην Ηλεία, οι μαθητές της Στ’ τάξης με την καθοδήγηση της υπεύθυνης της δράσης, καθηγήτριας της Αγγλικής Γλώσσας, Σοφίας Κουζούλη για το συνεργατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Monumental Europe» που υλοποίησαν κατά το σχολικό έτος 2017-2018.  Μάλιστα η καθηγήτρια Σοφία Κουζούλη παρευρέθηκε στο  Ετήσιο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο του eTwinning στη Βαρσοβία της Πολωνίας 25-27 Οκτωβρίου 2018 που  είχε ως επίκεντρο τον εορτασμό του έτους 2018 ως έτος της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς , εκεί όπου το παρελθόν συναντά το παρόν και χτίζει το μέλλον μας παρουσίασε το πρότζεκτ “Μνημειώδες Ευρώπη”.  Η ίδια, σε ανάρτησή της στο fb γι αυτήν την υπέροχη εμπειρία αναφέρει ότι «Είναι υπέροχο να μοιραζόμαστε την αγάπη μας για την εκπαίδευση, τη δημιουργία και τη συνεργασία! Συνεργασία στην πράξη και όχι στη θεωρία. Δημοκρατία στο σχολείο!»

Η καθηγήτρια Αγγλικών του 1ου δημοτικού σχολείου Πύργου Ετήσιο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο του eTwinning στη Βαρσοβία της Πολωνίας παρουσίασε το πρόγραμμα  “Μνημειώδες Ευρώπη”.

 

Οι μαθητές της Στ’ τάξης σε συνεργασία με μαθητές από τέσσερα Δημοτικά Σχολεία από την Ισπανία, την Ιταλία τη Γαλλία και την Πολωνία γιόρτασαν όλοι μαζί το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 αναλαμβάνοντας μια νέα πρόκληση. Να  ανακαλύψουν χώρες, μνημεία και πολιτισμούς από την Ευρώπη, με ποικίλες συνεργατικές γλωσσικές, ψηφιακές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, και να διαδώσουν τις νέες γνώσεις τους για την Ευρώπη του πολιτισμού και των αξιών, πέρα από την τάξη τους, στο σχολείο και τις πόλεις τους. Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει τον Δεκέμβριο στη Βιέννη στο πλαίσιο της αυστριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος