FOLLOW US: facebook twitter

Πανέτοιμες και ενισχυμένες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ηλείας

Ημερομηνία: 23-06-2020 | Συντάκτης:

Σταθμευμενα στο αεροδρόμιο Ανδραβίδας όλα τα εναέρια, από 1η Ιουλίου θα λειτουργήσουν τα εποχικά κλιμάκια

Με επιτυχία αντιμετώπισαν το πρώτο «τριάρι» του χάρτη Πρόβλεψης Κινδυνου Πυρκαγιάς από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ηλείας, καθώς επενέβησαν άμεσα και αποτελεσματικά σε όσα έκτακτα συμβάντα προέκυψαν.

Μετά και την άφιξη όλων των εναέριων δυνάμεων στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας και την ίδρυση των εποχικών πυροσβεστικών κλιμακίων σε Δίβρη και Ανδρίτσαινα, ο νομός είναι ιδιαίτερα θωρακισμένος και ενισχυμένος. Πλέον στην Ανδραβίδα σταθμεύουν δύο αεροσκάφη Canadair, δύο PZL και ένα ελικόπτερο Έρικσον, διαμορφώντας ένα ισχυρό πλέγμα προστασίας από αέρος, κάτι που φάνηκε και στην πρόσφατη πυρκαγιά στην ορεινή ζώνη του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Παράλληλα, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες διαμόρφωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων στη Δίβρη, όπου ελήφθη και σχετική απόφαση παραχώρησης από το δημοτικό συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας, και στην Ανδρίτσαινα, όπου βρέθηκαν προ ημερών ο δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος και ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας, Βασίλης Σολδάτος για να δουν την πρόοδο των εργασιών.

Όπως ανέφερε στην «Πρωινή» ο κ. Σολδάτος, από την 1η Ιουλίου θα επανδρωθούν τα κλιμάκια με το αναγκαίο προσωπικό και θα λειτουργήσουν κανονικά, προσφέροντας στην Υπηρεσία επιπλέον βοήθεια στο έργο της.

«Χθες (σ.σ. προχθές) είχαμε κάποιες μικρές ενάρξεις πυρκαγιών, κυρίως προς την πλευρά της Αμαλιάδας, τις οποίες τις προλάβαμε. Έχουμε κάνει όσα χρειάζεται για το κτιριακό των εποχικών κλιμακίων και από την 1η του μηνός θα γίνει η επάνδρωση και θα λειτουργήσουν. Σημασία έχει να είμαστε άπαντες προσεκτικοί, ώστε να μην εκδηλωθεί πυρκαγιά από αμέλεια. Είμαστε θωρακισμένοι και από πλευράς οχημάτων, καθώς παραλάβαμε οκτώ νέα αυτοκίνητα στην Ηλεία, εκ των οποίων τα έξι είναι των 5.000 λίτρων, και έχουν ήδη κατανεμηθεί στις υπηρεσίες. Η δύναμη είναι επαρκής, είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και είμαστε όλοι έξω με συνεχείς περιπολίες», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος