FOLLOW US: facebook twitter

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης: Δυνατός ο Τιτάν στο Κιλκίς

Ημερομηνία: 10-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο Γιώργος Νικολόπουλος στο πρώτο σκαλί του πανελλήνιου βάθρου, στο Κιλκίς.

Τρία μετάλλια ακόμα, πέρα από το χρυσό του Νικολόπουλου στην ελληνορωμαϊκή

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Πέρα από το χρυσό μετάλλιο του Γιώργου Νικολόπουλου, το Σάββατο, στα 67 κιλά της ελληνορωμαϊκής πάλης Εφήβων, για το οποίο γράψαμε στο χθεσινό φύλλο, ο Τιτάν Πύργου, με προπονητή τον Ηλείο Ολυμπιονίκη, Αλέξη Κολιτσόπουλο, είχε άλλες τρεις σπουδαίες διακρίσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης Εφήβων-Νεανίδων στο Κιλκίς.

Την Κυριακή, στην ελευθέρα πάλη των Νεανίδων, τρεις αθλήτριες του πυργιώτικου συλλόγου, κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο.  Ο λόγος για την 17χρονη Ρουμπίνη Τριανταφυλλοπούλου στα 55 κιλά, την 16χρονη Αλεξία Αναστασοπούλου στα 50 κιλά και την επίσης 16χρονη Παναγιώτα Κωνσταντοπούλου στα 59 κιλά. Μάλιστα, οι δύο τελευταίες ανήκουν στην κατηγορία των κορασίδων και είχαν να συναγωνιστούν μεγαλύτερες ηλικιακά-άρα και πιο έμπειρες- αθλήτριες. Παρόλα αυτά κατάφεραν να ανεβούν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Ο Τιτάν Πύργου, λοιπόν, επέστρεψε με 4 μετάλλια από το Κιλκίς κι έδειξε για άλλη μια φορά πόσο δυνατός είναι στον άθλημα της πάλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νικολόπουλος έδωσε 4 αγώνες και νίκησε όλους με τεχνική υπεροχή 8-0 ή με πτώση και χωρίς να του πάρουν βαθμό. Ο 18χρονος Νικολόπουλος είναι από αυτή την ακαδημαϊκή σεζόν, φοιτητής στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής και λόγω της φοίτησής του, επέστρεψε στις προπονήσεις τους τελευταίους 3-4 μήνες. Αυτό το διάστημα κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια στις προπονήσεις και κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο στα 67 κιλά της ελληνορωμαϊκής πάλης των Εφήβων.

Οι Τριανταφυλλοπούλου, Αναστασοπούλου, Κωνσταντοπούλου σε αναμνηστική φωτογραφία με τα μετάλλιά τους και ανάμεσά τους ο προπονητής τους, Αλέξης Κολιτσόπουλος.

 

Αλέξης Κολιτσόπουλος: «Αφιερώνουμε τα μετάλλια στη δοκιμαζόμενη Ηλεία»

Ο προπονητής του «Τιτάν Πύργου» Αλέξης Κολιτσόπουλος, μιλώντας στην «Πρωινή» θέλησε να αφιερώσει τις επιτυχίες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, σε όλους τους Ηλείους που περνούν δύσκολες ώρες με την έξαρση του κορονοϊού. «Καταρχάς πρέπει να πω ότι δεχτήκαμε μεγάλη πίεση για το αν πρέπει να συμμετέχουμε στους αγώνες, λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ηλεία. Εμείς είχαμε ζητήσει την αναβολή των αγώνων, διότι ήμασταν σε μειονεκτική θέση εφόσον το τελευταίο διάστημα δεν μπορούσαμε να κάνουμε καν προπονήσεις. Εν τέλει, αποδέχτηκαν τη συμμετοχή μας και καταφέραμε να πάρουμε και 4 μετάλλια. Θέλουμε να αφιερώσουμε την προσπάθειά μας στις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος μας και εύχομαι να βρούμε τη δύναμη να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες σχετικά με τον ιό», δήλωσε ο Αλέξης Κολιτσόπουλος.

Στη συνέχεια τον ρωτήσαμε για τον Πρωταθλητή Ελλάδας στην ελληνορωμαϊκή των Εφήβων, τον Γιώργο Νικολόπουλο, αν έχει τις δυνατότητες να διακριθεί στο μέλλον και στους Άνδρες και ο προπονητής του μας είπε χαρακτηριστικά: «Ο Γιώργος είναι ένα σοβαρό και συνειδητοποιημένο παιδί. Του αρέσει πολύ το άθλημα της πάλης και θέλει να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς. Βέβαια, εγώ του λέω ότι προέχει η σχολή του. Πρέπει να γυμνάζεται για να μπορέσει να αντεπεξέλθει. Είναι ένας πολύ καλός αθλητής και έχει παρόν και μέλλον στο άθλημα».

Τέλος, να σημειώσουμε πως ο Τιτάν Πύργου έχει τώρα μπροστά του το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων στις 20 Μαρτίου, όπου θα συμμετάσχει με 10-12 αθλητές, εντούτοις  τα προβλήματα που υπάρχουν με τις προπονήσεις λόγω του κορονοϊού, δυσχεραίνει το έργο του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος