FOLLOW US: facebook twitter

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Δραμιών: Πρώτος ο Παπαδόπουλος, τρίτος ο Αραπογιάννης

Ημερομηνία: 05-04-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Διονύσης Παπαδόπουλος κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία +95κ. στο 7λεπτο Αρασέ (Snatch) με 24κ. δράμι και την 2η θέση με διπλά δράμια 24κ. στο 10λεπτο Ζετέ (Jerk), στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Δραμιών, που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γήπεδο Αλμυρού στον Βόλο την περασμένη Κυριακή 2 Απριλίου. Στην ίδια διοργάνωση αγωνίστηκε και ο αθλητής του Διονύση Παπαδόπουλου, Παναγιώτης Αραπογιάννης, ο οποίος κατέκτησε, αγωνιζόμενος για πρώτη φορά στο άθλημα του Αρασέ στην κατηγορία των +95κ. βετεράνων, +40 χρόνων, την 3η θέση σε 6 λεπτά με 24κ. δράμι.

Ο Παπαδόπουλος δήλωσε μετά το τέλος της διοργάνωσης: «Ευχαριστούμε πολύ τον προπονητή μας Κρυωνας Γιώργος για την στήριξη και τον Sportivo Achilleas Stelios για την βοήθειά του. Συγχαρητήρια στην Ελληνική Ομοσπονδία Σωματικής Διάπλασης Π.Ο.Σ.Δ για την διοργάνωση όπου το άθλημα της Άρσης Δραμιών έχει επίσημη αθλητική αναγνώριση από την Γ.Γ.Α.. Ραντεβού στο Πανευρωπαϊκό που θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο…».

Στην Ηλεία το άθλημα διδάσκει και προπονεί ο Διονύσης Παπαδόπουλος, αθλητής και εκπαιδευτής Α επιπέδου στα kettelbells (δράμια) στους συλλόγους όπου εργάζεται σε Πύργο, Αμαλιάδα και Ανδραβίδα.

Οι εκπαιδευτές που προπονούν στα kettlebell πρέπει να είναι πιστοποιημένοι και να έχουν γνώσεις γιατί περιέχει απαιτητικό ασκησιολόγιο που πρέπει να μεταφερθεί σωστά στους αθλούμενους.

Είναι ιδανική ενδυνάμωση για όλα τα αθλήματα, μαχητικές πολεμικές τέχνες, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, κολύμβηση, εκτοξεύοντας τις επιδόσεις των αθλητών. Πληροφορίες και ενημέρωση στο τηλ.: 6975645340.

Τι είναι το Kettlebell

Το “Kettlebell’’ ή girya (Ρωσ.) ή δράμι, είναι ένα ρωσικό σφαιρικό βαρίδιο από χυτοσίδηρο. Θυμίζει την μπάλα ενός κανονιού με μία λαβή πάνω του. Στη Ρωσία τα kettlebells μετρούνται σε «poods». Το «pood» είναι παλιά μονάδα μέτρησης της Ρωσίας που ισοδυναμεί με 16κ.. Σήμερα, τα kettlebells υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη: 4,8,12,16,20,24,32, 36, 40 και 48 κιλά.

Η προπόνηση με kettlebell είναι λειτουργική προπόνηση και αντιθέτως από την φιλοσοφία του bodybuilding, η εκγύμναση των μυών γίνεται μέσω πολύ-αρθρικών ασκήσεων. Η ιδιαίτερη τεχνική τους απαιτεί την συνεργία πολλών μυϊκών ομάδων, με αποτέλεσμα να γυμνάζονται ταυτόχρονα πολλά μέρη του σώματος.

Η προπόνηση με kettlebell προσφέρει ένα δυνατό, μυϊκά τονισμένο και υγιές σώμα, απίστευτη αντοχή και υπόσχεται δραστική μείωση του λίπους, αν συνδυαστεί φυσικά με την κατάλληλη διατροφή. Έχει το πλεονέκτημα ότι δεν απαιτεί χώρο, οπότε μπορείτε να γυμναστείτε και στο σπίτι σας, στις διακοπές σας, στο πάρκο, στην παραλία.

Απευθύνεται στον αθλητή, στο μαχητή (πυγμαχία, πολεμικές τέχνες, ΜΜΑ) στον καθένα που θέλει να χάσει βάρος και να αποκτήσει αντοχή, λειτουργική δύναμη και μυϊκή μάζα. Είναι ενδεδειγμένη άσκηση για μετατραυματική αποκατάσταση (μύες και αρθρώσεις). Απευθύνεται κυρίως, σε αυτόν που θέλει να δοκιμάσει τα όρια του, σωματικά και ψυχικά.

Τα Kettlebells έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να συνδυαστούν με ασκήσεις bodyweight αλλά και με άλλο εξοπλισμό (αλτήρες, TRX) για ακόμα περισσότερα αποτελέσματα.

Το κόστος των Kettlebells είναι χαμηλό σε σχέση με άλλο εξοπλισμό, καθώς με λίγα kettlebells μπορείτε να γυμνάσετε όλο το σώμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος