FOLLOW US: facebook twitter

Πανελλήνια θλίψη και συγκίνηση για τον Μανώλη Αγιομυργιαννάκη

Ημερομηνία: 13-03-2020 | Συντάκτης:

«Κύμα» θλίψης και συγκίνησης προκάλεσε ο άδικος θάνατος του 66χρονου Μανώλη Αγιομυργιαννάκη από τον κορονοϊό σήμερα το πρωί, καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλη την Ηλεία από τη θητεία του στη Μέση Εκπαίδευση και στην Αυτοδιοίκηση. Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν δεκάδες πολίτες, μεταξύ αυτών η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, βουλευτές της Ηλείας, ο περ/ρχης Δυτ. Ελλάδας, Ν. Φαρμάκης, ο πρ. περ/ρχης Απ. Κατσιφάρας, ο Κ. Σπηλιόπουλος, με τον οποίο είχε εκλεγεί περ/κός σύμβουλος ο εκλιπων, κ.ά.

Δήλωση Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη για την απώλεια του Μ. Αγιομυργιαννάκη

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, πληροφορούμενος την απώλεια του Περιφερειακού Συμβούλου Δυτικής Ελλάδας, Μανώλη Αγιομυργιαννάκη, έκανε την εξής δήλωση:

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σήμερα πενθεί.

Γιατί χάνει έναν «υπηρέτη» της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Έναν από εμάς.

Αλλά και γιατί ένας ενεργός πολίτης, υπόδειγμα ανθρώπου και εκπαιδευτικού, από την περιοχή μας γίνεται το πρώτο θύμα του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Η Περιφέρεια θα σταθεί στο πλευρό τους και τώρα και στο μέλλον, σε ό,τι χρειαστούν.

Παράλληλα όμως, ειδικά αυτή την ώρα, είναι απολύτως απαραίτητο να επαναλάβουμε ότι αποτελεί ατομική και συλλογική ευθύνη όλων μας να σταθούμε όρθιοι απέναντι στον κορωνοϊό και να τον νικήσουμε.

Και θα το κάνουμε!

Με υπευθυνότητα, σωφροσύνη και αποφασιστικότητα.

Το οφείλουμε στους εαυτούς μας και τα παιδιά μας.

Από σήμερα, το οφείλουμε και στον δικό μας άνθρωπο που έφυγε νωρίς…»

 

Στο καλό Μανώλη

Ο σύντροφος και φίλος μας Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, έφυγε από κοντά μας. Χάθηκε νωρίς και άδικα, είναι το πρώτο θύμα του κορονοϊου στην πατρίδα μας. Αταλάντευτος αγωνιστής, κοινωνικά και πολιτικά, για τα προβλήματα των συμπολιτών μας στην Ηλεία. Μαχητικός και ανιδιοτελής, δίπλα στους πολίτες ως το τέλος, σαν εκπαιδευτικός, υποψήφιος βουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος. Υπηρέτησε την παράταξη με ανιδιοτέλεια, αρχές και πάθος, στα καλά αλλά και στα δύσκολα. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Καλό ταξίδι Μανώλη.

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας KΙΝΑΛ

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, πληροφορούμενος την απώλεια του Περιφ. Συμβούλου Δυτικής Ελλάδας, Μανώλη Αγιομυργιαννάκη, δήλωσε: «Ο Νομός Ηλείας σήμερα πενθεί, γιατί ¨έφυγε¨ από κοντά μας ένας άξιος συμπολίτης μας. Ένας αγαπητός συνάδελφος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που αγάπησε και υπηρέτησε την Ηλεία, από κάθε θέση στην οποία βρέθηκε στο διάβα της ζωής του, με αξιοπρέπεια και θάρρος. Η προσφορά του στην παιδεία και στους νέους της Ηλείας, ως εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι αξιοσημείωτη. Η δε αγωνιστικότητά του, για την προώθηση των θεμάτων του τόπου, με συνέπεια και ανιδιοτέλεια, είναι αξιέπαινη και αποτελεί παράδειγμα για όλους τους νέους αυτοδιοικητικούς, όσους είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε μαζί του. Ο πόνος είναι διπλός, γιατί έφυγε ¨χτυπημένος¨ από το νέο κορωνοϊο και έγινε το πρώτο θύμα στην Ελλάδα. Γι’ αυτό, αυτή τη δύσκολη στιγμή, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι αποτελεί ατομική και συλλογική ευθύνη όλων μας, να αγωνιστούμε ενάντια στον κορωνοϊο, με ψυχραιμία, υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

 

Απόστολος Κατσιφάρας: Χάσαμε σήμερα τον Μανώλη. Έναν μαχητή της δημοκρατίας, έναν ανεξάρτητο και πεισματάρη αυτοδιοικητικό. Συνεργαστήκαμε στην περιφέρεια με συμφωνίες αλλά και διαφορετικές προσεγγίσεις για το καλό των πολιτών, την συμμετοχική δημοκρατία και τη ανάπτυξη του τόπου μας. Θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγό του και τα παιδιά του.

 

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου για το θάνατο του Μανώλη Αγιομυργιαννάκη

Έφυγε από κοντά μας, νωρίς και άδικα, ένας καλός φίλος και σύντροφος. Αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή ,σε όλα τα κοινωνικά και πολιτικά μέτωπα με βάση τις αρχές και τις αξίες του πολιτικού μας χώρου ,του ΠΑΣΟΚ ,το οποίο υπηρέτησε με πάθος και ανιδιοτέλεια και στις καλές και στις δύσκολες στιγμές. Τα προβλήματα των συμπολιτών μας και του τόπου μας βρέθηκαν πάντα στο επίκεντρο της επίμονης και διαρκούς δράσης του Συμπορευτηκαμε σε πολλούς αγώνες και θεωρώ τιμή μου ότι δώσαμε μαζί τη μάχη με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία το Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015. Καλό ταξίδι Μανώλη, θα σε θυμόμαστε για πάντα. Συλλυπητήρια στην οικογένειά σου.​

 

Μ. Κατρίνης: «Έντιμος αγωνιστής της δημοκρατίας ο Μανώλης»

Τον Μανώλη είχα την τύχη να τον γνωρίσω από πολύ μικρό παιδί.
Ήταν ο καλός φίλος των γονιών μου που ερχόταν αβίαστα από την Αμαλιάδα στο Πελόπιο (35χλμ) για να προσέχει εμένα και τον Δημήτρη, όταν οι γονείς μου έλειπαν εκτάκτως. Ήταν ο συνεπής οικογενειάρχης που ήταν πάντα δίπλα στα παιδιά και τη σύζυγό του που υπεραγαπούσε. Ήταν ο έντιμος αγωνιστής που δεν υπέστειλε ποτέ τη σημαία της δημοκρατίας και του αγώνα, με ανιδιοτέλεια, ευπρέπεια και συντροφικότητα. Ήταν ο «δάσκαλος» για τους μαθητές του και όλους όσοι είχαν την τύχη να διδαχθούν από τη στάση ζωής του. Ήταν από τους πρώτους, ίσως και ο πρώτος, που αγκάλιασε την πρώτη μου προσπάθειά το 2007 όταν με προλόγισε στην Αμαλιάδα λέγοντας «ήρθε η ώρα να ακολουθήσουμε τις επιλογές που θα κάνουν τα παιδιά μας». Εγκάρδιος φίλος του πατέρα μου, στήριγμα της οικογένειάς μου, τον θυμάμαι πάντα δίπλα μας, πάντα δίπλα μου. Με μια τέτοια ανάμνηση, τον αποχαιρετώ προσωρινά…

Διονύσης Καλαματιανός: Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Μανώλη Αγιομυργιαννάκη

Αποχαιρετούμε με έντονη συγκίνηση και θλίψη τον Μανώλη Αγιομυργιαννάκη. Έναν άνθρωπο ακέραιο με ήθος, ένα γνήσιο αγωνιστή. Ο Μανώλης αγωνιζόταν καθημερινά για την Ηλεία, την κοινωνία, την εκπαίδευση, τους μαθητές του, για το κοινό καλό. Με το ίδιο σθένος πάλεψε και τώρα. Σε δύσκολες και ειδικές συνθήκες, μαζί με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που συνεχίζει να μάχεται στην πρώτη γραμμή καθημερινά.

Τον Μανώλη, θα τον θυμόμαστε πάντα ως ένα δραστήριο και νηφάλιο άνθρωπο, με αξιοπρεπή και ανιδιοτελή τρόπο ζωής. Δυστυχώς, υπήρξε θύμα μιας πρωτόγνωρης πανδημίας, την οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε όλοι, προτάσσοντας την ατομική συνείδηση και την κοινωνική ευθύνη, όπως δίδαξε ο Μανώλης, εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία και τον έλεγχο διασποράς του κορονοϊού.

Αυτή τη στιγμή η σκέψη όλων μας είναι στην οικογένεια του Μανώλη, εκφράζοντας τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας.

 

Συλλυπητήρια δήλωση του βουλευτή Ηλείας Νέας Δημοκρατίας Κ. Τζαβάρα

Ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας εκφράζει τη βαθιά του λύπη για τον άδικο χαμό του Μανώλη Αγιομυργιαννάκη, τονίζοντας ότι ο θάνατός του είναι μεγάλη απώλεια για την Ηλείας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Εκπαίδευση. Επεσήμανε ότι ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης ήρθε από την Κρήτη στην Ηλεία, όπου δημιούργησε μια ζηλευτή οικογένεια, δέθηκε με τους Ηλείους, συμμετείχε στα κοινά με επιτυχία και αγωνίστηκε μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση συμβάλλοντας με τις δυνάμεις του στην επίλυση των ζωτικών προβλημάτων του τόπου μας.

Σε κρίσιμες ώρες δεν δίστασε να πάρει δύσκολες αποφάσεις αψηφώντας το πολιτικό κόστος όπως χαρακτηριστικά συνέβη στην περίπτωση κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Πατρών-Πύργου.

Υπήρξε με τη ζωή του ένα ξεχωριστό παράδειγμα αξιοπρέπειας, εντιμότητας και αγωνιστικότητας.

Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 

Συλλυπητήριο μήνυμα του βουλευτή Ηλείας Νέας Δημοκρατίας Α. Νικολακόπουλου

Η σκληρή ‘μάχη’ που έδωσε ο συμπολίτης και αγαπητός σε όλους μας Μανώλης δυστυχώς χάθηκε τα ξημερώματα. Οι στιγμές είναι δύσκολες για όλους, καθώς έφυγε από κοντά μας ένας άνθρωπος που ξεχώρισε τόσο για το χαρακτήρα όσο και για την διαδρομή του, σε κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και να ευχηθώ κουράγιο και δύναμη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος