FOLLOW US: facebook twitter

Πανελλήνια συγκίνηση για την Φώφη Γεννηματά – Γενναία ως το τέλος…

Ημερομηνία: 26-10-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα, Πολιτική

– Εθνικό πένθος την Τετάρτη με απόφαση του πρωθυπουργού

– Η κηδεία της θα γίνει με τιμές εν ενεργεία υπουργού

– Κλειστή για μία εβδομάδα η Βουλή


Πανελλήνια είναι η συγκίνηση για την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, που άφησε χθες το μεσημέρι την τελευταία της πνοή σε ηλικία 56 ετών μετά από γενναία μάχη που έδινε με τον καρκίνο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου και νοσηλευόταν.

Η Φώφη Γεννηματά εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο στις 12 Οκτωβρίου καθώς παρουσίασε υποτροπή η βασική της νόσος. Η είδηση πως η Φώφη Γεννηματά εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο προκάλεσε κύμα συμπαράστασης από τον πολιτικό κόσμο της χώρας προς το πρόσωπο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η οποία έδωσε ξανά τη μάχη με τον καρκίνο.

Η νέα διάγνωση που έγινε κατά τη νοσηλεία της στον Ευαγγελισμό, δεν άφηνε σχεδόν κανένα περιθώριο στους ιατρούς για θεραπευτική αντιμετώπιση, καθώς ο καρκίνος εντοπίστηκε στην κοιλιακή χώρα. Για «βαριά, μη αναστρέψιμη κατάσταση» έκαναν λόγο οι γιατροί, μόλις ολοκληρώθηκε ο κύκλος όλων των εξετάσεων, με την ίδια να ενημερώνεται για την κρισιμότητα της κατάστασης της.

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της – Ημέρα Εθνικού Πένθους η Τετάρτη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε την Τετάρτη, ως ημέρα εθνικού πένθους, ενώ η κηδεία της θα γίνει με τιμές εν ενεργεία υπουργού. Η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στις 10 το πρωί της Τετάρτης 27 Οκτωβρίου στην Μητρόπολη Αθηνών, όπου θα ψαλεί και η εξόδιος ακολουθία στις 14:00 το μεσημέρι, για να συνοδέψουν όλοι οι παριστάμενοι ακολούθως την Πρόεδρο του κόμματος στην τελευταία της κατοικία, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Παράλληλα, η Βουλή, όπως ανακοίνωσε ο Κώστας Τασούλας, διακόπτει τις εργασίες της για μία εβδομάδα.

Με λουλούδια στην είσοδο και χιλιάδες τηλεφωνήματα από όλη την Ελλάδα έχει κατακλυστεί από το πρωί η Χαριλάου Τρικούπη, καθώς η είδηση της τραγικής απώλειας της Προέδρου του κόμματος, Φώφης Γεννηματά έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Οι στενοί συνεργάτες της, βουλευτές, στελέχη και φίλοι του Κινήματος Αλλαγής στέκουν βουβοί και συντετριμμένοι από το ξαφνικό φευγιό της Φώφης Γεννηματά, που έδωσε με θάρρος και παρρησία την πιο δύσκολη μάχη για δεύτερη φορά με τον καρκίνο, τις τελευταίες 14 ημέρες. Στα κεντρικά γραφεία του κόμματος επικρατεί σιωπή και πόνος, καθώς έχουν σπεύσει από νωρίς οι στενοί της συνεργάτες, η σημαία κυματίζει μεσίστια και με σεβασμό και δρομολογούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες για το τελευταίο «αντίο» στη Φώφη Γεννηματά.

Έφερε στις πλάτες της βαρύ όνομα

Η Φώφη Γεννηματά γεννήθηκε στους Αμπελόκηπους της Αθήνας το 1964 και ήταν κόρη του Γιώργου Γεννηματά, ιδρυτικού μέλους και υπουργού του ΠΑΣΟΚ. Φοίτησε στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα και στη συνέχεια σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών απ’ όπου αποφοίτησε το 1987, ενώ το 1986, προτού αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο, διορίστηκε υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα. Είχε παντρευτεί δύο φορές και είχε τρία παιδιά.

Η Φώφη Γεννηματά μπήκε στον στίβο της πολιτικής φέροντας στις πλάτες της ένα πολύ βαρύ όνομα, εκείνο του Γεωργίου Γεννηματά, ο οποίος υπήρξε ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ’80. Ο πατέρας της έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο τον Απρίλιο του 1995, επτά μόλις μήνες μετά τον θάνατο της συζύγου του και μητέρας της, Κάκιας Βέργου.

«Παλεύαμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Με επτά μήνες διαφορά έφυγαν οι γονείς μου από τη ζωή. Πρώτα η μητέρα μου και μετά ο πατέρας μου. Μόνο αυτό μπορούσε να συμβεί με αυτούς τους ανθρώπους. Ήταν μαζί από δεκατριών χρόνων» έλεγε σε συνέντευξή της στον ALPHA πριν από ενάμιση χρόνο η Φώφη Γεννηματά.

Το 2008, στα 43 της ήρθε αντιμέτωπη για πρώτη φορά με τον καρκίνο. Κάνοντας τακτικές εξετάσεις λόγω κληρονομικού ιστορικού εντοπίστηκε καρκίνος στον δεξιό μαστό. Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Αμέσως μετά ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη και εισήχθη στο Νοσοκομείο Μεμόριαλ για να ακολουθήσει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Η τελευταία περιπέτεια της υγείας της ήταν σύντομη καθώς η ασθένεια ήταν επιθετική μην αφήνοντας στους γιατρούς περιθώρια αντιμετώπισής της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος