FOLLOW US: facebook twitter

Πανελλήνια συγκίνηση για τον θάνατο της γιαγιάς Κατερίνας – Απεβίωσε σε ηλικία 115 ετών χθες το πρωί στην Κρέστενα η γηραιότερη Ελληνίδα

Ημερομηνία: 30-10-2020 | Συντάκτης:

Πανελλήνια συγκίνηση προκάλεσε ο θάνατος της γιαγιάς Κατερίνας Καρνάρου χθες το πρωί στο σπίτι της στην Κρέστενα σε ηλικία 115 ετών και τριών μηνών. Η αγαπημένη και δημοφιλής γιαγιά ήταν κατά πάσα πιθανότητα η γηραιότερη στην Ελλάδα και πριν από δύο χρόνια διεκδικούσε την είσοδό της στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες ως η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο!

Τα τελευταία χρόνια η εικόνα της ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, καθώς την επισκέφθηκαν αρκετά Μέσα Ενημέρωσης για να μιλήσουν μαζί της. Η ίδια, πάντα πρόσχαρη και ευγενική, δεν παραπονέθηκε ποτέ και υποδέχτηκε όλους τους δημοσιογράφους με θέρμη στο σπίτι της, για να μοιραστεί τις σκέψεις της ύστερα από έναν αιώνα ζωής.

Όπως μας ενημέρωσαν οι οικείοι της, το τελευταίο δίμηνο, μετά τα 115α γενέθλιά της τον περασμένο Ιούλιο, η υγεία της είχε επιβαρυνθεί αρκετά, με συνέπεια χθες το πρωί να αποβιώσει.

Η εγγονή της, Χριστίνα Πρίνου, την αποχαιρέτισε με μια συγκινητική ανάρτηση στο facebook. «Όσα λόγια και να πω για σένα δεν φτάνουν να σε περιγράψω σε όλα τα επίπεδα ανθρωπιάς μαχήτριας. Περήφανη μάνα μα πάνω απ’ όλα μια υπέροχη γιαγιά. Σ’ ευχαριστώ που ήσουν δίπλα μου σε όλα και ξέρω πως θα συνεχίσεις να είσαι δίπλα μου. Δεν θα με άφηνες ποτέ από την αγκαλιά σου, όπως την τελευταία φορά που με όσο δύναμη σου είχε απομείνει, εσύ άνοιξες τα μάτια σου και μου έσφιξες τόσο δυνατά το χέρι. Είσαι ένα ακόμα αστέρι στον ουρανό και θα μας λείψεις παρά πολύ. Καλό παράδεισο, γιαγιά μου, δεν θα σε ξεχάσω ποτέ», έγραψε.

Ο Τάσος Καρνάρος αναφέρθηκε συνοπτικά στη ζωή της γράφοντας ότι  «η “θειά Κατίνα” είχε παντρευτεί τον  αδερφό του παππού μου του Τάση του φούρναρη, τον Σοφοκλή. Ο Σοφοκλής την άφησε χήρα από ασθένεια  με το τέταρτο παιδί στην κοιλιά, τη Σοφούλα που της έδωσαν το όνομά  του. Η γιαγιά Κατίνα έφυγε πλήρης ημερών με πολλές πίκρες και στεναχώριες, έχασε άντρα, παιδιά(Λεωνίδα και Λαμπία) και εγγονό (τον Κωστάκη, 16 χρονών παλικαράκι) , μια ζωή σαν αρχαία τραγωδία. Όμως είχε δυο παιδιά ακόμη (Θεοδώρα και Σοφούλα)και  ευτύχησε να δει πολλά εγγόνια, δισέγγονα και τρισέγγονα ακόμη! Η ζωή δίνει και παίρνει… Τους τελευταίους μήνες, από τον Ιούλη και μετά, ζούσε το τελευταίο της μαρτύριο, δεν έτρωγε και ήταν σε κακἠ κατάσταση, οπότε ο θάνατός της ως λύτρωση μου ακούστηκε σήμερα που έφυγε, στα 115  της χρόνια. Ας αναπαυτεί η ψυχούλα της γιατί σε τέτοιους ανθρώπους ο παράδεισος είναι εξασφαλισμένος…».

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που είναι καταγεγραμμένα στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (ΗΔΙΚΑ), η Κατερίνα Καρνάρου –κόρη του Παναγιώτη και της Θεοδώρας- γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου του 1905 στον Γρύλλο του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων). Παντρεύτηκε το 1933 στην Κρέστενα τον Σοφοκλή Καρνάρο και απέκτησε μαζί του τέσσερα παιδιά, τρεις κόρες, τη Λαμπία, τη Σοφούλα και τη Θεοδώρα, και έναν γιο, τον Λεωνίδα, για τον οποίο μιλούσε πάντοτε με πόνο επειδή χάθηκε πρόωρα σε ηλικία 60 ετών. Ευτύχησε να δει αρκετά εγγόνια, δισέγγονα, αλλά και τρισέγγονο! Η κηδεία της θα τελεστεί το πρωί του Σαββάτου (10:30) στην Κρέστενα. Η Πρωινή εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος