FOLLOW US: facebook twitter

Πανελλήνιες Εξετάσεις: «Σφαγή» στη Χημεία – Εύκολα τα Λατινικά, για διαβασμένους η ΑΟΘ

Ημερομηνία: 15-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
-Συνέχεια σήμερα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, την Τρίτη με Βιολογία τα ΓΕΛ

Τα πιο δύσκολα θέματα της τελευταίας δεκαετίας, χαρακτηρίζονται από την ΟΕΦΕ τα θέματα της Χημείας, στα οποία διαγωνίστηκαν χθες στις Πανελλαδικές οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών καθώς κρίθηκαν πολύπλοκα και ιδιαίτερα απαιτητικά ως προς τη διαχείριση του χρόνου. Αντιθέτως, τα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών σπουδών), χαρακτηρίζονται ως τα πιο εύκολα των τελευταίων ετών ενώ της Α.Ο.Θ. (Αρχές Οικονομικής Θεωρίας) βατά για τους σωστά προετοιμασμένους.

Η Χημικός του φροντιστηρίου «ΑΝΑΛΥΣΗ» Μάχη Μπούκη, σχολιάζοντας τα θέματα επισήμανε ότι ήταν πολύ απαιτητικά. «Απαιτούσαν συνδυασμό γνώσεων και σκέψης και πολύ καλή διαχείριση του χρόνου. Οι μεγαλύτερες δυσκολίες εντοπίζονται σε υποερωτήματα του Α’ και Β’ θέματος όπου ήθελε μεγάλη προσοχή στις απαντήσεις, το Γ’ θέμα ήταν σε γενικές γραμμές σε αναμενόμενα πλαίσια ενώ το Δ θέμα ήταν αρκετά απαιτητικό».

Τα Λατινικά, σύμφωνα με τον Φιλόλογο του φροντιστηρίου «Ανάλυση» Διονύση Ζάγκλη, θεωρούνται από τα πιο εύκολα των τελευταίων ετών. «Ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια, κάλυπταν αρκετή ύλη από την γραμματική και το συντακτικό  και ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής δεν θα είχε πρόβλημα να επιτύχει υψηλή βαθμολογία» ενώ όσον αφορά τα θέματα στο ΑΟΘ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Οικονομολόγου Θεοδώρας Δεμέκα, κάλυπταν το μεγαλύτερο κομμάτι της ύλης με εξαίρεση το πρώτο κεφάλαιο για το οποίο υπήρχε μικρή αναφορά. «Οι σωστά προετοιμασμένοι μαθητές οι οποίοι παράλληλα διαχειρίστηκαν σωστά το χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους, ήταν σε θέση να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις της εξέτασης».

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ διαγωνίζονται σήμερα σε μαθήματα ειδικότητας και ΑΟΘ ενώ οι υποψήφιοι των ΓΕΛ επιστρέφουν στα εξεταστικά κέντρα την Τρίτη για το μάθημα της Βιολογίας (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος