FOLLOW US: facebook twitter

Πανελλαδικό σοκ από την απόπειρα αρπαγής ανηλίκου στον Πύργο

Ημερομηνία: 29-06-2020 | Συντάκτης:

Αύριο απολογούνται οι δύο συλληφθέντες, οι οποίοι αρνούνται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση

-Τι δήλωσαν οι γονείς του 14χρονου μαθητή

Πανελλαδικό σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση της απόπειρας αρπαγής ενός ανήλικου μαθητή την περασμένη Πέμπτη, μέρα μεσημέρι, από αγνώστους άνδρες στο κέντρο του Πύργου, οι οποίοι επέβαιναν σε μαύρο βαν. Οι εξελίξεις ήταν αλυσιδωτές μετά την καταγγελία του παιδιού και των γονέων του στην Αστυνομία, καθώς το απόγευμα της ίδιας μέρας προσήχθησαν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, με τη συνδρομή αστυνομικών της μικτής περιπολίας Αστυνομικών Υπηρεσιών Ήλιδας, δύο αλλοδαποί άνδρες, οι οποίοι στο πλαίσιο της προανάκρισης αναγνωρίστηκαν από τον ανήλικο, τόσο οι ίδιοι, όσο και το όχημα, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και να κατασχεθεί το όχημα. Εις  βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου και το μεσημέρι της Παρασκευής οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, απ’ όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο το πρωί.

Ο δικηγόρος των δύο συλληφθέντων, Κων/νος Κότσιφας, ανέφερε ότι οι εντολείς του αρνούνται κατηγορηματικά κάθε σχέση με την αποδιδόμενη κατηγορία, καθώς υποστηρίζουν πως βρίσκονταν καθ΄ όλη τη διάρκεια της συγκεκριμένης ημέρας στην Αμαλιάδα, σημειώνοντας ότι έχουν όλα τα σχετικά στοιχεία, ενώ ζήτησαν και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να τεκμηριώσουν τον ισχυρισμό τους ότι δεν υφίσταται φυσική παρουσία τους στο σημείο.

Ο Γενικός Περ/κός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Μαρτζάκλης δήλωσε στην «Πρωινή» πως «Η Αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και προσπαθεί να βρει στοιχεία είτε ισχυροποίησης της ενοχής  είτε της αθώωσης των κατηγορουμένων. Αναμένουμε κι άλλου είδους αποτελέσματα προς την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης» και ζήτησε από τους γονείς να τηρούν τις οδηγίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το χρονικό του συμβάντος

Η ιστορία εκτυλίχθηκε όταν ο 14χρονος μαθητής κατήγγειλε ότι το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, τη στιγμή που κινούνταν πεζός, δύο άνδρες που επέβαιναν σε όχημα τύπου βαν τον προσέγγισαν και προφασιζόμενοι ότι τους είχε στείλει η μητέρα του, αποπειράθηκαν να τον επιβιβάσουν στο όχημα, χωρίς ωστόσο αυτός να πειστεί ο ανήλικος.

«Σταμάτησε το βανάκι, του είπε να πάει μαζί του και ο μικρός είπε ότι θα μπει από μόνος του. Και μετά το έβαλε στα πόδια. Τους είδε πίσω του το παιδί κάποια στιγμή. Δεν ξέρω αν τον παρακολουθούσαν. Ευτυχώς το παιδί έτρεξε στο φροντιστήριο και η δασκάλα αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία. Ειδοποίησε μόλις πήγε ταραγμένος ο μικρός και κατευθείαν ειδοποίησαν εμένα. Νιώθω ανακουφισμένη. Γιατί υπάρχουν και άλλα παιδάκια που δεν αντιδρούν αμέσως και μπορεί να γίνει κάτι χειρότερο. Η ψυχολογία του παιδιού δεν είναι πάρα πολύ καλά. Είναι ταραγμένος», ανέφερε η μητέρα του παιδιού.

Ο πατέρας του παιδιού δήλωσε στον ΑΝΤ1: «Πήγαινε ο μικρός στο φροντιστήριο και τον σταματάει ένα αυτοκίνητο και του είπε να τον φέρει στο σπίτι. Του είπε να τον βάλει μέσα στο αυτοκίνητο. Έχουμε αμάξι του λέει να σε πάμε στο σπίτι. Και ο γιος μου επειδή ήταν κοντά το φροντιστήριο και μόλις είχε φύγει από το σπίτι δεν είχε ούτε δύο λεπτά. Κατάλαβε ότι κάτι γίνεται, και του λέει ο γιος μου πάω στο φροντιστήριο, τώρα έφυγα από το σπίτι. Και το παιδί είπε θα μπω μόνος μου, τότε ανοίγει την πόρτα αυτός και καλά για να ανοίξει την πόρτα του παιδιού για να μπει μέσα και το παιδί το έβαλε στα πόδια και έφυγε. Μπήκε μέσα στο φροντιστήριο και το είπε στις δασκάλες και πήραν τηλέφωνο την αστυνομία, γιατί δούλευα εγώ. Είναι λίγο ταραγμένος αλλά εντάξει. Δεν θέλω να τον πιέσω και δεν τον έχω ρωτήσει για τους άνδρες στο βαν».

Ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας, Ιγνάτιος Τριανταφύλλου, υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής των εξής οδηγιών:

«Οι γονείς πρέπει να φροντίζουν κάθε παιδί να γνωρίζει, το όνομά του και τη διεύθυνσή του, να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο, να καλεί το “100” σε περίπτωση ανάγκης, να απευθύνεται για βοήθεια μόνο σε Αστυνομικούς ή σε γνωστά άτομα,  να μην μπαίνει σε αυτοκίνητο ή να ακολουθεί οποιοδήποτε άτομο χωρίς την συγκατάθεση των γονιών του. Σε περίπτωση ανάγκης να απευθύνεται σε άτομα που του έχει υποδείξει η οικογένεια του ότι είναι της εμπιστοσύνης της π.χ. σε συγγενείς ή φίλους, να μην απαντά όταν χτυπούν την πόρτα και οι γονείς δεν είναι στο σπίτι και ποτέ να μην λέει σε κάποιον στο τηλέφωνο ότι είναι μόνο του, να μη δέχεται “δώρα” που προσφέρουν άγνωστοι». Η προανάκριση διενεργείται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος