Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, στην ΕΡΤ ότι οι βάσεις για την εισαγωγή στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα ανακοινώνονται αύριο, Πέμπτη από τις 11 π.μ. και μετά, κλείνοντας τον κύκλο των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2026.

«Υστερα από όλη αυτή τη μακρά περίοδο για όλους, αύριο θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε τις βάσεις μετά τις 11», είπε η υπουργός μιλώντας στο ΕΡΤ News.

«Η αγωνία τελειώνει», είπε η κ. Ζαχαράκη, προσθέτοντας ότι «μέσα στα χρόνια έχουμε καταφέρει, και φέτος μάλιστα μια-δυο μέρες νωρίτερα, να ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα αρκετά νωρίτερα, να μπορεί και η οικογένεια να κάνει καλύτερα τον προγραμματισμό της».

Όπως κάθε χρόνο, οι υποψήφιοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου στη διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Ονομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο), ενώ όσοι έχουν εγγραφεί στην ειδική υπηρεσία ενημέρωσης θα λάβουν και γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα των Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ), οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) που είχαν χρησιμοποιήσει για την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

πηγή: kathimerini