FOLLOW US: facebook twitter

Τελευταία προσθεσμία για αιτήσεις συμμετοχής στις Πανελλαδικές 2020

Ημερομηνία: 09-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
panelladikes

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αίτησης συμμετοχής στις Πανελλαδικές 2020, σύμφωνα με τις εγκυκλίους που ισχύουν μέχρι στιγμής, αν και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής τους λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Οι αιτήσεις-δηλώσεις των υποψηφίων (μαθητών και αποφοίτων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) υποβάλλονται μέσω email, ενώ λεπτομερείς οδηγίες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου, www.minedu.gov.gr.

Χθες, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εξέφρασε την αισιοδοξία της πως οι φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν μέσα στον Ιούνιο ή τον Ιούλιο παρά την πανδημία, ενώ προανήγγειλε τη μείωση της ύλης στα εξεταζόμενα μαθήματα. Όπως μάλιστα ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, οι σχετικές ανακοινώσεις για την ύλη θα γίνουν σήμερα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η υπουργός ανέφερε επίσης πως η καμπύλη της πανδημίας εξελίσσεται καλά στη χώρα μας, προσθέτοντας πως οι ειδικοί στα θέματα Υγείας είναι αισιόδοξοι.

«Αλλιώς, δεν θα λέγαμε πως οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν όσο πιο κοντά στην προγραμματισμένη ημερομηνία», πρόσθεσε επίσης η κ. Κεραμέως, υπογραμμίζοντας με έμφαση πως «δεν θα χαθεί η φετινή χρονιά».

Η υπουργός Παιδείας, πάντως, έχει αναφέρει επανειλημμένως ότι οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων θα εξαρτηθούν από τα δεδομένα αναφορικά με την εξάπλωση του κορονοϊού και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, με επιδίωξη να διεξαχθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, λόγω Πάσχα η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν θα παρέχεται από τη Μεγάλη Τετάρτη (15/4/2020) έως και την Τρίτη του Πάσχα (21/4/2020).

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος