FOLLOW US: facebook twitter

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020: Αντίστροφη μέτρηση για 1121 Ηλείους υποψήφιους

Ημερομηνία: 11-06-2020 | Συντάκτης:

Χίλιοι εκατόν είκοσι ένας Ηλείοι υποψήφιοι, θα διεκδικήσουν φέτος μία από τις 77.970 θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και ήδη μετρούν αντίστροφα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι οποίες ξεκινούν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων και την Τρίτη16 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ.

Οι Πανελλαδικές για τα ΓΕΛ θα ολοκληρωθούν στις 26 Ιουνίου και για τα ΕΠΑΛ 30 Ιουνίου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων από 1 έως 13 Ιουλίου. Όσον αφορά τη διεξαγωγή των Υγειονομικών Εξετάσεων και της Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, έχει οριστεί από τις 29 Ιουνίου έως και τις 10 Ιουλίου.

Αναλυτικότερα, φέτος θα διαγωνιστούν 867 Ηλείοι υποψήφιοι των ΓΕΛ εκ των οποίων 66 με το παλιό σύστημα και 801 με το νέο καθώς και 254 υποψήφιοι των ΕΠΑΛ. Συνολικά, σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλη Δημητρέλλο, θα λειτουργήσουν 23 Εξεταστικά Κέντρα σε όλο το Νομό και δυο Εξεταστικά Κέντρα για τα ΕΠΑΛ (στο 2ο ΕΠΑΛ Πύργου και στο 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας) ενώ το Βαθμολογικό Κέντρο φέτος θα λειτουργήσει στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου. Παράλληλα τόνισε ότι έχουν εκτελεστεί οι δοκιμαστικές εκπομπές μετάδοσης των θεμάτων επιτυχώς και η Επιτροπή Δευτεροβάθμιας που λειτουργεί στη Διεύθυνση βρίσκεται σε συνεργασία με τα Εξεταστικά Κέντρα για την άμεση επίλυση ενδεχόμενων προβλημάτων.

Μάλιστα χθες, είχε συνάντηση με τους Διευθυντές των σχολείων στο συνεδριακό της Π.Ε. Ηλείας, όπου και δόθηκαν οδηγίες ώστε οι αίθουσες που θα διεξαχθούν οι εξετάσεις να είναι κατάλληλα προετοιμασμένες. Όσον αφορά τον κορονοϊό, επισήμανε ότι θα τηρηθούν οι απαιτούμενες αποστάσεις και όλα τα μέτρα που έχει προτείνει ο ΕΟΔΥ ενώ και ο φετινός αριθμός των επιτηρητών στο Νομό θα είναι διπλάσιος από τον απαιτούμενο σε κάθε εξεταστικό κέντρο. «Έχουν χρησιμοποιηθεί όλοι οι εκπαιδευτικοί κάτι που διευκολύνει το έργο τους και την διεξαγωγή των εξετάσεων. Επιπλέον, έχουν εξοπλιστεί όλα τα εξεταστικά κέντρα από τους Δήμους με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό και είμαστε καθόλα έτοιμοι. Η εμπειρία και η ικανότητα των εκπαιδευτικών αποτελούν εγγύηση για άλλη μια φορά για την επιτυχή διοργάνωση των πανελλαδικών εξετάσεων» επισήμανε.

Οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διεξαχθούν με αλλαγές σε σχέση με πέρυσι, αλλά όχι μόνο εξαιτίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων θα κυμανθεί γύρω στις 100.000, κάτι που σημαίνει ότι 8 στους 10 υποψήφιους θα εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Για τους υποψήφιους που θα εξεταστούν με το νέο σύστημα -«σύστημα Γαβρόγλου»- που θα ισχύσει για πρώτη φορά φέτος (και πιθανότατα και τελευταία, εφόσον ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας), τα μαθήματα δεν θα έχουν συντελεστή βαρύτητας. Επιπλέον, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στο μάθημα της Κοινωνιολογίας και όχι των Λατινικών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος