FOLLOW US: facebook twitter

Πανελλαδικές 2021: Τα πάνω κάτω στο μηχανογραφικό

Ημερομηνία: 30-07-2021 | Συντάκτης:
-Μεταξύ 23 με 27 Αυγούστου η ανακοίνωση των βάσεων

Ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, η υποβολή για το μηχανογραφικό στο michanografiko.it.minedu.gov.gr με τη φετινή χρονιά των πανελληνίων να φέρνει μεγάλες ανατροπές στην εισαγωγή των υποψηφίων στα πανεπιστήμια.

Φέτος υπενθυμίζεται ότι υπήρξε μια μεγάλη αλλαγή στο μηχανογραφικό καθώς το «σύστημα» του Μηχανογραφικού, απέκλειε αυτόματα και δεν έδινε την δυνατότητα στους μαθητές να συμπληρώσουν Τμήματα στα οποία δεν «έπιαναν» την ΕΒΕ.

Χιλιάδες παιδιά θα μείνουν εκτός, άριστοι υποψήφιοι δε θα εισαχθούν στις σχολές που ήλπιζαν, χιλιάδες θέσεις θα μείνουν κενές καθώς η ΕΒΕ έχει αλλάξει πολλά στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού και στην είσοδο των υποψηφίων σε κάποια σχολή.

Βάσεις ανά επιστημονικό πεδίο

Σε γενικές γραμμές και πάντα με επιφύλαξη θα μπορούσαμε να πούμε ότι:

-Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο, αναμένεται άνοδος στις βάσεις εισαγωγής των υψηλόβαθμων σχολών της τάξης των 50 – 300 μορίων, αλλά αυτό δεν φαίνεται να αγγίζει για παράδειγμα τη Νομική Αθήνας, που μπορεί να φτάσει η άνοδος και στα 250-300 μόρια ή τμήματα όπως Φιλολογίας ή Αγγλικής Γλώσσας τα οποία ίσως και να έχουν αύξηση μορίων και πάνω από 400 μόρια

-Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο αναμένουμε άνοδο των βάσεων, από 500 μόρια και πάνω στις υψηλόβαθμες σχολές της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας και από 200 – 400 μόρια στις υψηλόβαθμες σχολές των περιφερειακών Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων.

-Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο, οι εκτιμήσεις δείχνουν πάρα πολύ μεγάλη αύξηση των βάσεων που μπορεί να φτάσει και τα 1300 μόρια στις ιατρικές σχολές. Η εικόνα της ανόδου των μορίων είναι πιθανότατα να εμφανιστεί και στις χαμηλόβαθμες σχολές του πεδίου.

-Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο, επίσης θα εμφανιστεί άνοδος των βάσεων σχεδόν σε όλα τα τμήματα ακόμη και στα χαμηλόβαθμα.

Ανακοινώνονται οι βάσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακοίνωση των βάσεων θα γίνει την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου δηλαδή 23 με 27 Αυγούστου με πιθανότερη μάλιστα ημερομηνία να θεωρείται αυτή της 25ης Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι οι βάσεις είχαν βγει στις 09:00 το πρωί της Παρασκευής 28 Αυγούστου ωστόσο, σε κάθε περίπτωση προβλέπεται το Υπουργείο Παιδείας θα εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για την ακριβή ημερομηνία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος