FOLLOW US: facebook twitter

Πανδημία: Επιστρέφουν οι περιορισμοί στα σούπερ μάρκετ από το Σάββατο

Ημερομηνία: 12-11-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Η κυβέρνηση επαναφέρει ένα από τα μέτρα που ίσχυαν κατά τη διάρκεια του καθολικού lockdown • Ο Πλεύρης προαναγγέλλει νέα μέτρα κατά ανεμβολίαστων γιατί «αυτό επιλέγει η Ευρώπη» • Παίζουν καθυστερήσεις για τις επιτάξεις ιδιωτών, ενώ αφήνουν ξανά να πλανάται το «φάντασμα» επέκτασης της υποχρεωτικότητας.

 

Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ έρχονται από το Σάββατο, καθώς η κυβέρνηση επαναφέρει ένα από τα μέτρα που ίσχυαν κατά τη διάρκεια του καθολικού lockdown.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, από αύριο στα καταστήματα αυτά θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 9 τετραγωνικά μέτρα, ενώ αναμένεται να εκδοθεί σχετική απόφαση από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε περαιτέρω μέτρα κατά των ανεμβολίαστων, σημειώνοντας «αυτό επιλέγει η Ευρώπη, αυτό επιλέγει και η Ελλάδα».

Υποστήριξε, ακόμη, ότι στο τραπέζι παραμένει η επέκταση της υποχρεωτικότητας, αλλά παραδέχθηκε πως «αν την επεκτείνεις θα πρέπει να προβλέψεις ποιες θα είναι οι κυρώσεις που θα τους επιβάλεις. Ποιες θα είναι οι κυρώσεις σε έναν 60χρονο που θα τον υποχρεώσεις να εμβολιαστεί;». Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή σχολίασε πως όσοι είναι  επικουρικό προσωπικό δεν ανανεώνεται η σύμβαση τους, ενώ οι υπόλοιποι εξακολουθούν να μην πληρώνονται. Αποκάλυψε επίσης ότι οι σύλλογοι ιατρών στα νοσοκομεία πιέζουν το υπουργείο να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

Σε αυτό το σημείο, όμως, αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις πριν από δύο ημέρες ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε λόγο για έναν αριθμό 30.000 με 40.000 ανεμβολίαστων αστυνομικών και λιμενικών, αλλά η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να αναλάβει την ευθύνη για να θέσει χιλιάδες σε αναστολή, ομολογώντας ότι η αυστηρότητα εξαντλείται στους υγειονομικούς.

«Για φανταστείτε τώρα να πάμε να κάνουμε πχ υποχρεωτικό εμβολιασμό στους αστυνομικούς και στους λιμενικούς, που εκεί έχεις 30.000 με 40.000 ανεμβολίαστους και αν βάλεις το ίδιο μέτρο πρέπει να βγάλεις 20.000 σε αναστολή. Εσείς θα παίρνατε την ευθύνη;» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Θάνος Πλεύρης ισχυρίστηκε ότι υπάρχει το τελευταίο διάστημα πλήρης συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα «καθώς οι ιδιωτικές κλινικές με  το σύνολο των κενών κλινών ΜΕΘ που έχουν διαθέσιμες, συμμετέχουν  στο δημόσιο σύστημα Υγείας».

Εκείνο που δεν είπε ο υπουργός Υγείας είναι ότι η κυβέρνηση επιμένει στο να παίζει καθυστερήσεις στο θέμα της επίταξης ιδιωτών γιατρών, την ώρα που τα νοσοκομεία βρίσκονται υπό κατάρρευση και το ECDC κατατάσσει την Ελλάδα ανάμεσα στις δέκα χώρες που βρίσκονται στην χειρότερη επιδημιολογική κατάσταση.

efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος