FOLLOW US: facebook twitter

Παναχαϊκός-Πανωλενειακός 53-65: Στο βάθος… Α1 ΕΣΚΑΗ

Ημερομηνία: 24-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Άξια στην 4η θέση ο Πανωλενειακός, με τεράστιο διπλό στην Πάτρα

Ο Πανωλενειακος «άλωσε» το βράδυ της Τετάρτης την έδρα του Παναχαϊκού, το Κλειστό του Προμηθέα, με 53-65 κι έκανε το 3-1 στις νίκες στους μικρούς τελικούς, κατακτώντας έτσι την άκρως τιμητική 4η θέση στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑΗ, για πρώτη φορά στην ιστορία του. Μια θέση που είχε πάρει και στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, οπότε είναι απολύτως άξια 4ος.

Μια τεράστια επιτυχία για τους «ερυθρόλευκους»  του Γιώργου Λεβεντούρη, που ήταν η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος. Ήταν σταθεροί καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, ποτέ δεν βγήκαν εκτός τετράδας και δικαίως κατέκτησαν την 4η θέση. Και μάλιστα, πρόκειται για τη μοναδική ίσως ομάδα της κατηγορίας χωρίς οικονομικό-αγωνιστικό μπάτζετ, γεγονός που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία της.

Επιπλέον, δεν αποκλείεται η ομάδα του Καράτουλα να πάρει και αυτή την άνοδο στην Α1 ΕΣΚΑΗ, αν γίνουν πράξη δύο φημολογούμενες συγχωνεύσεις στην Α1. Και να γίνει αυτό θα είναι μια ιστορική στιγμή για τον Πανωλενειακό, η συμμετοχή του για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία της ΕΣΚΑΗ.

Πάρτι Μπεκυρά, Παπαδόπουλου!

Όσο για το παιχνίδι, η ηλειακή ομάδα από τη β΄ περίοδο και μετά ήταν μπροστά στο σκορ. Στο ημίχρονο ήταν στο +6  (24-30), με τον Μπεκυρά να πετυχαίνει τους 15 πρώτους πόντους της ομάδας και τον Παπαδόπουλο να σκοράρει 13 στο β΄ δεκάλεπτο! Στο γ΄ δεκάλεπτο, ο Παναχαϊκός πλησίασε στον πόντο (40-41),  αλλά στη δ΄ περίοδο, με τρίποντα των Καραλή, Παπαδόπουλου, ο Πανωλενειακός άρχισε να ξεφεύγει ξανά στο σκορ. Γιαννόπουλος, Μπεκυράς και άλλο ένα τρίποντο από τον Μπούκλη αυτή τη φορά, έδωσαν διαφορά ασφαλείας  στους ερυθρόλευκους στο 37΄  και με άλλους 6 πόντους από τον Μπεκυρά στο τελευταίο τρίλεπτο, ήρθε άνετα η νίκη με 12 πόντους διαφορά!

Ο Γιάννης Μπεκυράς ήταν ασταμάτητος με 30 πόντους, ενώ 19 πρόσθεσε ο πολύπειρος Βασίλης Παπαδόπουλος, χωρίς να υστερήσει κανείς στην άμυνα.

Τα δεκάλεπτα: 16-11, 24-30, 40-41, 53-65.

Παναχαϊκός: Αλαφοδήμος 3, Τσίρος 2, Γκοτσόπουλος 4, Δ. Λιόλιος 6, Μαραθιάς, Παπαδόπουλος 5 (1), Καρυστινός 19 (3), Π. Λιόλιος, Φωτιάδης 4, Γκορτσίλας 3 (1), Τσούνας 7, Γοργότσης.

Πανωλενειακός: Τσάκωνας, Γιαννόπουλος 4, Μπούκλης 3 (1), Καραλής 6 (2), Διαμαντόπουλος 3, Μπεκυράς 30 (2), Μπαχούρος, Παπαδόπουλος 19 (1).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος