FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Παναγούλιας, αντιδήμαρχος Δήμου Πηνειού: «Ο μόνος αντίπαλος που δύσκολα ηττάται είναι ο απόλυτα έντιμος άνθρωπος»

Ημερομηνία: 02-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

«Δεν θα έμπαινα καθόλου στον κόπο να απαντήσω στον κ. Γιαννακόπουλο σε όσα ανοίκεια, ανήκουστα και συκοφαντικά εξαπέλυσε εναντίον μου, για τον απλούστατο λόγο ότι η φαιδρότητα των επιχειρημάτων του προκαλούν θυμηδία και στον πλέον αδαή αναγνώστη. Όμως, επειδή στα φαιδρά επιχειρήματά του, μ’ έναν χοντροειδή και κυνικό τρόπο, ξεχειλίζει η εμπάθεια, η πολιτική χυδαιότητα και ένας απελπιστικά ανεξήγητος αριβισμός, του απαντώ: Κύριε Γιαννακόπουλε, αν και μέχρι πρόσφατα δίναμε μαζί αγώνες ενάντια στο προηγούμενο αλαζονικό καθεστώς στο Δήμο που τώρα εκθειάζεις, λησμονώντας ότι ο λαός το καταδίκασε στις εκλογές του 2019, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Δεν περίμενα εσένα για να αποφανθείς αν τιμώ τον όρκο του Ιπποκράτη. Έχουν αποφανθεί χιλιάδες πολίτες του Δήμου μας και άλλων περιοχών που είναι σε θέση να το κρίνουν. Επίσης, έχοντας διατελέσει πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας και πολλά χρόνια μέλος του Δ.Σ. είχα την ευθύνη τήρησης του όρκου του Ιπποκράτη και του κώδικα Ιατρικής δεοντολογίας από συναδέλφους. Αν είχες συμβουλευτεί τον γιο σου (που είναι συνάδελφός μου) ή κάποιο φίλο σου δικηγόρο, θα είχες αποφύγει το αδίκημα της εξύβρισης και της συκοφάντησης δια του Τύπου. Όμως, σκόπιμα εμπλέκεις την ιδιότητά μου ως αιρετού αντιδημάρχου με το Ιατρικό λειτούργημα, για να δημιουργήσεις εντυπώσεις και να θολώσεις τα νερά. Ειλικρινά, τέτοια κατάπτωση δεν την περίμενα από κάποιον που είναι και πατέρας Ιατρού!

Αντί να απαντήσεις στην καταγγελία που κάναμε μαζί με τον Δήμαρχο, προχώρησες σ’ ένα λίβελο με ανυπόστατες συκοφαντίες που ξεπερνούν κάθε όριο δημόσιου διαλόγου. Ακολουθείς πια το ύφος και ήθος της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής που καταψήφισαν οι συνδημότες μας. Είναι χαρακτηριστικό των ανθρώπων που αλλάζουν με ευκολία στρατόπεδο να γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως. Πρόβλημά σου.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, σου γνωστοποιώ ότι ουδέποτε έχω υποβάλλει μήνυση σε κανέναν για πολιτικά ή άλλα θέματα, όπως ψευδώς αναφέρεις. Η μόνη φορά που έχω πάει στα δικαστήρια ήταν όταν ήμουν πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, ως μάρτυρας υπεράσπισης συναδέλφου μου, ο οποίος αθωώθηκε. Εκτός και αν με αναγκάσεις να το κάνω για πρώτη φορά, ως κατήγορος, εάν δεν ανακαλέσεις δια του Τύπου τη συκοφαντική δυσφήμιση στο πρόσωπό μου.

Όσο για την αντιμισθία που λαμβάνω ως αντιδήμαρχος, εισπράττω τα νόμιμα χωρίς να επιβαρύνω ούτε ένα ευρώ παραπάνω τον Δήμο. Μετακινούμαι για υποθέσεις του Δήμου με το δικό μου αυτοκίνητο πληρώνοντας ο ίδιος τη βενζίνη. Πληρώνω χρήματα για κοινωνικές υποχρεώσεις του Δήμου και ένα μέρος του μισθού μου το δίνω σε συλλόγους και άπορες οικογένειες χωρίς να επιζητώ ανταλλάγματα. Αλλά και εδώ δεν σ’ ενδιαφέρει η αλήθεια, σ’ ενδιαφέρει μόνο να πλήξεις με ανάρμοστο τρόπο την εντιμότητα και την επιστημονική μου οντότητα.

Θα σου θυμίσω τα λόγια του Αυστριακού διπλωμάτη και πολιτικού Μέτερνιχ, αντίπαλου του Κυβερνήτη μας Ι. Καποδίστρια: «Ο ΜΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΗΤΤΑΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΝΤΙΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος