FOLLOW US: facebook twitter

Γιώργος Παναγιωτόπουλος: Η ήττα του Νομού και η ώρα της ευθύνης για όλους

Ημερομηνία: 17-05-2021 | Συντάκτης:

Η Ηλεία δικαιούται την ισότιμη συμμετοχή στην ακαδημαϊκή ζωή της χώρας.

Δεν μπορεί να εξωραϊστεί με τίποτε άλλο η σημερινή εξέλιξη μετά την  απόφαση του Υπουργείου Παιδείας,  παρά με ύπαρξη και λειτουργία αυτόνομης σχολής  στο Νομό με προσανατολισμό και πεδίο, επιστημονικής αναφοράς, τα συγκριτικά και εθνικού χαρακτήρα  πλεονεκτήματα της «Ολυμπιακής Γης».

Προτάσεις που παραπέμπουν σε οτιδήποτε άλλο, πέραν  του πανεπιστημιακού επιπέδου τμήματα, είναι ευθεία προσβολή στην κοινωνία και εξυπηρετεί την αδιανόητη και πολιτικά καταδικαστέα  τελευταία εξέλιξη.

Διετή προγράμματα και άλλα τινά, δεν αντέχουν σε καμιά κριτική. Δεν είναι Πανεπιστημιακή – Ακαδημαϊκή  πραγματικότητα. Είναι λίαν επιεικώς  απόδειξη συνενοχής, στην διαρκή υποβάθμιση του νομού και της κοινωνίας.

Οι θεσμικοί εκφραστές του Νομού, είχαν και έχουν επιχειρήματα. Αρκεί, έστω και τώρα, που συνειδητοποίησαν την ήττα της Ηλείας, να σταθούν στο ύψος της ευθύνης τους έναντι της κοινωνίας των 200 χιλ. πολιτών.

Για να πέσουν οι πιθανές μάσκες και ίσως η πιθανή πέμπτη φάλαγγα  που  υπάρχει στο παρασκήνιο, να απαιτήσουν:

Α. Την μετακίνηση του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, στο Νομό Ηλείας. (Αντί να πάει από το Αγρίνιο στην Πάτρα, συνενούμενο με το Μουσειολογίας,  όπως έχει ανακοινωθεί, να έρθει στην Ηλεία).

Β. Την μη ψήφιση νόμου, όπως χρειάζεται, για την κατάργηση του Μουσειολογίας, και  συνέχιση της λειτουργίας του έστω και με μηδέν εισακτέους για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος ή την αποτροπή έκδοσης Προεδρικού διατάγματος με το ίδιο περιεχόμενο.

Γ. Την δημιουργία αυτόνομης Σχολής  που θα συμπεριλαμβάνει τα εν λόγω τμήματα και θα δύναται να εξελιχθεί στο ακαδημαϊκό περιβάλλον του Πανεπιστημίου.

Αυτό θα είναι πράξη  ευθύνης, ενώπιον της κοινωνίας της Ηλείας και του μέλλοντος αυτού του τόπου. Μόνο έτσι μπορεί να διορθωθεί και να αλλάξει η πορεία προς το περιθώριο που κάποιοι επιθυμούν.

Παναγιωτόπουλος Γιώργος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος