FOLLOW US: facebook twitter

Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος: Δυνατό ναι στο ΚΚΕ-Όχι στην ΕΕ του κεφαλαίου

Ημερομηνία: 18-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ίδιας της Ε.Ε:

-16,6 εκ άνεργοι απομονωμένοι εντελώς από δικαίωμα στην εργασία.

-4,4 εκ άστεγοι.

-113 εκ , δηλαδή το 22,5% του πληθυσμού ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

-10,2% των μαθητών αδυνατούν να ολοκληρώσουν το σχολείο.

-21% των εργαζομένων εργάζονται με μερική απασχόληση.

Αυτή είναι η ‘’ΕΕ των λαών’’ που επικαλούνται τα αστικά κόμματα και οι κυβερνήσεις τους. Μια ένωση μονοπωλίων που μόνο στόχο έχουν το κέρδος με οποιοδήποτε κόστος ενάντια στις βασικές ανάγκες των λαών. Μια ένωση που μειώνει συστηματικά τις δαπάνες στον τομέα της δημόσιας υγείας και τα αποτελέσματα τα βιώνουμε καθημερινά με την υποστελέχωση και την υποβάθμιση των νοσοκομείων και των Κ.Υ του νομού μας. Επίσης με όχημα την κατάπτυστη «Συνθήκη της Μπολόνια» η ΕΕ στοχεύει στην κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα των πανεπιστημίων , στην επιβάρυνση των φοιτητών και των οικογενειών τους με δάνεια, στην επιβολή διδάκτρων στα ΑΕΙ , στις συγχωνεύσεις ιδρυμάτων  υπηρετώντας πιστά την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Μια ένωση που αποφεύγει συνειδητά και με την σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης και των συνεργατών της να χρηματοδοτήσει έργα υποδομής στις περιφέρειες και στους δήμους ,όπως αντιπυρικά-αντιπλημμυρικά-αντισεισμικά από την στιγμή που δεν θεωρούνται ανταποδοτικά και δεν έχουν εμπορική χρήση μετά την κατασκευή τους όπως πχ διόδια. Ένα παράδειγμα της συγκεκριμένης πολιτικής συναντάμε στις μέρες μας  με τις συνεχείς και κλιμακούμενες σεισμικές δονήσεις, οπού η περιφέρεια και η πλειοψηφία των εκλεγμένων της  δεν φάνηκε να έδειξαν την ιδία ευαισθησία το προηγούμενο διάστημα για την αντισεισμική θωράκιση τις ευρύτερης περιοχής, αλλά κατόπιν εορτής προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι και να κερδίσουν εντυπώσεις. Οι θέσεις μας ως ΚΚΕ αλλά και ως Λαϊκή Συσπείρωση είναι  η συγκρότηση ενός Ενιαίου Φορέα Αντισεισμικής Θωράκισης, στον οποίο θα υπαχθούν οι σημερινές διαφορετικές δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί καθώς και τη γενναία χρηματοδότηση απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό. Χρειάζεται, επίσης, η συγκρότηση δημόσιου φορέα κατασκευών για την υλοποίηση των έργων αντισεισμικής θωράκισης.

Η ΕΕ αποφασίζει, η κυβέρνηση ψηφίζει, οι περιφέρειες και οι  δήμοι εκτελούν κατά γράμμα. Αν φέρει αντίρρηση κάποια δημοτική αρχή (βλ Πελετίδης Δήμαρχος Πατρέων) διώκεται ποινικά από το σύστημα.

Γι’αυτούς τους λόγους λοιπόν εμείς οι νέοι ΔΕΝ απέχουμε, ΔΕΝ ανεχόμαστε και ΔΕΝ τους δίνουμε την ικανοποίηση να αποφασίσουν για εμάς, χωρίς εμάς. Ενισχύουμε με την ψήφο μας τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Ευρωβουλή, περιφέρειες και δήμους αντίστοιχα , της μοναδικής αντισυστημικής δύναμης που εκφράζει ό,τι ποιο σύγχρονο και αναγκαίο στις μέρες μας.

Ζαφειρόπουλος Παναγιώτης

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος