FOLLOW US: facebook twitter

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: Στα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα του δήμου Πύργου: Προτεινόμενες τολμηρές λύσεις στα πλαίσια κοινής λογικής

Ημερομηνία: 21-01-2019 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ως κύρια περιβαλλοντικά προβλήματα του Δήμου Πύργου, στη λογική της συχνότερης αναφοράς ,εκ μέρους των πολιτών χαρακτηρίζονται

Α)Η προβληματική Διαχείριση των Αστικών Στερεών Απορριμμάτων, σε διάφορες φάσεις της. Πολλά ερωτηματικά εγείρονται για τον «ορθόδοξο» τρόπο επεξεργασίας στη Μονάδα στην Τριανταφυλλιά. Γίνεται ανακύκλωση? Υπάρχουν έσοδα?

Τελευταία καταγράφεται ελλιπής αποκομιδή στερεών απορριμμάτων.

Υπογειοποίηση κάδων στα χωριά και σε σημεία της πόλης.

Έγκαιρη συντήρηση στόλου οχημάτων.

Διασφάλιση επάρκειας προσωπικού

Β) Ποτόκι .Η  δαιμονοποίηση της περιοχής, μέσω επίκλησης ασαφών, απροσδιόριστων κινδύνων και η μετάθεση κάθε συζήτησης, λύσης του προβλήματος, δηλητηριάζουν περαιτέρω τον Δημόσιο Διάλογο και δημιουργούν  συλλογικό πανικό.

Είχαμε θέσει στον Κο Τσιρώνη τον τότε Υπουργό Περιβάλλοντος προ διετίας σε συνάντηση στο Δημαρχείο, το αίτημα χρηματοδότησης-μελέτης του μεγέθους και της ποιότητας της ρύπανσης.

Η κοινή λογική εισηγείται ότι η όποια ρύπανση στην περιοχή έχει συντελεσθεί. Ίσως απομένει μικρό μέρος, υπόλοιπο για την ολοκλήρωσή της.

Η αναζήτηση της μεθόδου και μέσων για την απομάκρυνση των υπολλειμμάτων στο ποτάμι, εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών παλαιότερα ,ανέδειξε απαγορευτικό κόστος (30  εκ   ευρώ).

Η τολμηρή πρόταση, ώστε την έγκριση της και επιστημονικής κοινότητας είναι η επιχωμάτωση

της περιοχής και η φύτευση δέντρων, ώστε να υλοποιηθεί  ευρύτερο σχέδιο  ανάπλασης, πέριξ του Αλφειού.

Εξ άλλου σε περίπτωση ανάφλεξης ο μόνος τρόπος  είναι η χρήση χώματος ,ώστε να περιοριστεί  το απαραίτητο  για  την  καύση οξυγόνο

Γ ]Ρύπανση ατμόσφαιρας από βιομηχανίες

Σίγουρα υπάρχουν τεχνικές λύσεις. Η ρύπανση του αναπνεόμενου αέρα,έστω μόνο η οσμή, αποτελούν στοιχείο επιβάρυνσης της ποιότητας ζωής. Κανείς δεν πίνει θολό νερό, κανείς δεν θέλει να αναπνέει δύσοσμο αέρα.

Οι βιομηχανίες λειτουργούν, θετικά προς την τοπική οικονομία. Λύση δεν είναι το κλείσιμό τους ούτε η επιβολή καταστροφικού προστίμου.

Μέχρι τώρα δυστυχώς το ΕΒΕ και ο Δήμος Πύργου  δεν έχουν από κοινού με τους ιδιοκτήτες αναζητήσει  πόρους   από ερευνητικά προγράμματα  , αναπτυξιακά προγράμματα, μέσω των οποίων θα εφαρμόσουν νέα τεχνολογία απόσμησης ,ούτε καν μελέτη του μεγέθους του προβλήματος δεν έχει γίνει. Σε αντίθεση με άλλες περιοχές ,όπως η Αχαία. Και σε αυτόν τον τομέα.

Η λογική οδηγεί στην επιλογή λύσεων  για προστασία της ποιότητας ζωής, της δημόσιας υγείας, αλλά και  την  διασφάλιση της βιωσιμότητας των απαραίτητων για την τοπική οικονομία βιομηχανικής  δραστηριότητας.

Αντωνακόπουλος Παναγιώτης

Καρδιολόγος

Υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
althea-apartments-ad5
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ