FOLLOW US: facebook twitter

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: “Δικαιώνονται οι προσπάθειες μας για το Ποτόκι”

Ημερομηνία: 13-10-2022 | Συντάκτης:

Την ικανοποίησή του για τις τελευταίες ιδιαίτερα ενθαρρυντικές εξελίξεις στο θέμα του Ποτοκίου αλλά και τη δικαίωση για όλες τις ενέργειες που έχει κάνει ο ίδιος και η νυν Δημοτική Αρχή, μετά και τις δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στη Βουλή, εξέφρασε ο Δήμαρχος Πύργου. Ένα χρόνιο περιβαλλοντικό «κακούργημα» – όπως τονίζει ο κ. Αντωνακόπουλος – φαίνεται να βρίσκει τη λύση του, μετά από επίμονες προσπάθειες και διαρκείς επαφές της Δημοτικής Αρχής, τόσο με τον κ. Πέτσα όσο και με τον γ.γ. Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο και την  ουσιαστική ενασχόληση των βουλευτών Ηλείας ΝΔ Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και Ανδρέα Νικολακόπουλου. 

Όπως δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος: «Το Ποτόκι είναι μια κατάσταση ετών που βρήκαμε και εμείς στη θητεία μας. Από την πρώτη στιγμή είμαστε σε αναζήτηση λύσης. Είχαμε διαρκή συνεργασία με τον κ. Γραφάκο και τον κ. Πέτσα και πλέον όπως δήλωσε ο υπουργός, σε ένα μήνα περίπου θα έχουμε συγχρηματοδότηση του έργου για να μεταφερθούν τα υπολείμματα στο ΦΟΔΣΑ. Έτσι δικαιώνονται κι επαληθεύονται όλες οι προσπάθειες μας.

Να σημειώσουμε ότι τα υπολείμματα είναι όλα απολήψιμα, δηλαδή επιδέχονται ανακύκλωσης. Δεν υπάρχει οργανικό στοιχείο καθώς με την πάροδο τόσων ετών έχει εξατμιστεί κάθε υγρό στοιχείο. Επιπλέον έχει γίνει ανάλυση και δεν υπάρχει τοξικό υπόλειμμα».

Πολλά τα κακουργήματα!

«Είναι ως γνωστόν μια απαράδεκτη κατάσταση για χρόνια εκεί, δίπλα στον Αλφειό σε περιοχή Natura.

Έχουμε πληρώσει πάρα πολλά πρόστιμα και το Ποτόκι δεν είναι μόνο από περιβαλλοντικής άποψης ένα κακούργημα. Όλη η διαχείριση στο Ποτόκι έχει οδηγήσει και σε ποινικά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, για τα οποία εγκαλούνται πολλοί αιρετοί και υπάλληλοι του Δήμου Πύργου.

Δεν γνωρίζουμε ποιοι φταίνε και ποιοι όχι, σημασία έχει ότι στη Δικαιοσύνη υπάρχει μεγάλη έρευνα για πολλά αδικήματα που έχουν διαπραχθεί στην περιοχή. Κάποια λογικά θα ευσταθούν….

Δηλαδή, το συμπέρασμα είναι πως οι άνθρωποι που δημιούργησαν το Ποτόκι, κάτω από συνθήκες πολιτικής ανεπάρκειας προφανώς, όπου δεν μπόρεσαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα και την έδωσαν με εντελώς παράνομες διαδικασίες και γι’ αυτό έχουν ασκηθεί διώξεις, σήμερα επανέρχονται…

Ακόμη και στην διαδικασία επίλυσης του προβλήματος θα προβάλλουν αντιστάσεις. Υπάρχει τέτοια εμπάθεια, τέτοια αυτοκτονική συμπεριφορά, τέτοια προσωποποιημένη επίθεση, που οτιδήποτε καλό κάνουμε στο Δήμο, κάποιοι επιδίδονται στην υπονόμευση.

Στην υπόθεση για το Ποτόκι, εμπλέκονται και πολλοί υπάλληλοι, για τους οποίους ο Σύλλογος Εργαζομένων δεν είχε εκφράσει καμία ανησυχία τότε που λειτουργούσαν σ’ αυτό το πλαίσιο. Εμείς δεν έχουμε εμπλέξει ποτέ, ούτε έναν υπάλληλο σε τέτοιες διαδικασίες. Αλλά ο Σύλλογος Εργαζομένων έχει μια συχνή στρατηγική πλέον. Νομίζουν ότι «αφεντικά» στο Δημαρχείο είναι 2-3 υπάλληλοι. Δεν είναι έτσι όμως. Αφεντικό στο Δημαρχείο είναι ο λαός του Πύργου με εκείνους που επιλέγει να διοικήσουν. Οι άλλοι υποχρεούνται στο πλαίσιο της νομιμότητας να εκτελούν τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων. Και αν έχουν διαρκώς διαφωνίες, οι οποίες μέχρι τώρα όλες διαψεύδονται στα ελεγκτικά όργανα και στα δικαστήρια, είναι ανεπαρκείς ως υπάλληλοι. Και αν δεν είναι ανεπαρκείς, είναι δόλιοι. Και η κοινωνία έχει καταλάβει πλέον ποιοι είναι.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση δυστυχώς λειτουργεί και ο πρόεδρος του Συλλόγου. Και αν ανοίξουμε τις παλιές δικογραφίες οι οποίες είναι ογκωδέστατες, θα δούμε ποιοι υπάλληλοι διευκόλυναν διάφορα κακουργήματα για τα οποία εγκαλούνται οι πολιτικές ηγεσίες. Δεν είχαν τότε επιφυλάξεις, ούτε το νόμο «ξεσκόνιζαν» όπως κάνουν σήμερα…».

–   Να σημειωθεί πως με τις εξελίξεις πλέον να τρέχουν με γρήγορο ρυθμό, τη Δευτέρα θα υπάρξει επικοινωνία με τηλεδιάσκεψη στην οποία θα μετάσχουν γ.γ. Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος, ο δήμαρχος Πύργου Παν. Αντωνακόπουλος, ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης και ο Περιφερειάρχης ΠΔΕ Νεκτάριος Φαρμάκης, όπου θα συζητηθούν αναλυτικά τα επόμενα βήματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος