FOLLOW US: facebook twitter

«Πάμε να τους σκοτώσουμε» φώναξαν αστυνομικοί [Βίντεο]

Ημερομηνία: 10-03-2021 | Συντάκτης:
Άγρια καταστολή από την ΕΛ.ΑΣ. με δολοφονικές επιθέσεις που κάθε άλλο από μεμονωμένα περιστατικά φαίνονται, ενώ ο πρωθυπουργός κλείνει τα μάτια στη βία κατά των πολιτών. Βίντεο – ντοκουμέντα

Τις άγριες διαθέσεις των αστυνομικών κατά τη χθεσινή νύχτα των δολοφονικών εφόδων και των αλλεπάλληλων επιθέσεων αποτυπώνει ένα ακόμα βίντεο – ντοκουμέντο από τα χθεσινά αποτροπιαστικά γεγονότα. Συνολικά έγιναν 16 συλλήψεις, ενώ προσήχθησαν και άλλα 11 άτομα, αλλά αφέθηκαν ελεύθερα.

Μετά τα επεισόδια, που ακολούθησαν τη μεγαλειώδη πορεία ενάντια στην αστυνομική βία στην Νέα Σμύρνη, κατά τα οποία τραυματίστηκε σοβαρά ένας αστυνομικός, αστυνομικοί απάντησαν ξανά με καταστολή, μέχρι και με βομβίδες κρότου-λάμψης ακόμα και έναντι των ίδιων των συναδέλφων τους αλλά και δημοσιογράφων.

Στο νέο οπτικοακουστικό υλικό ακούγονται μέλη διμοιρίας της ομάδας ΔΡΑΣΗ να παραφέρονται και να φωνάζουν «Διαβιβάστε ότι λείπει συνάδελφος» και «πάμε να τους γ…σουμε. Τελειώσανε. Να τους σκοτώσουμε».

Πλήθος ανατριχιαστικών βίντεο κάνουν από χθες το γύρω του διαδικτύου, όπως τα παρακάτω που δείχνουν αστυνομικούς να επιτίθενται άγρια πολίτες.

Στο πρώτο φαίνεται δίκυκλο να πέφτει πάνω σε έναν νεαρό, στο δεύτερο ακούγονται κάτοικοι να ζητούν από τους «αλήτες» και τα «κτήνη» να αφήσουν ένα άλλο παιδί, στο τρίτο το άτομο είναι ακινητοποιημένο και δέχεται ανελέητο ξύλο.

Επίσημη ενημέρωση για τραυματίες διαδηλωτές και την κατάστασή τους δεν υπάρχει. Πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον είκοσι άτομα έχουν δεχθεί σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα κατά το νέο κρεσέντο ρεβανσισμού.

Η ΓΑΔΑ έκανε λόγο για πέντε αστυνομικούς τραυματίες, ενώ οι ομάδες κρούσης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έσπερναν τον πανικό στη γειτονιά και σε διπλανές περιοχές κυνηγώντας και δέρνοντας αδιακρίτως.

Οι τρεις αστυνομικοί παραμένουν για νοσηλεία στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, χωρίς να διατρέχουν κάποιο κίνδυνο, ενώ οι άλλοι δύο αποχώρησαν μετά τις πρώτες βοήθειες.

Στο μεταξύ ερωτήματα εγείρει το παρακάτω βίντεο με πολίτες να αναρωτιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εάν αυτό που κρατάει ο αστυνομικός (μετά το 1.37′) είναι όπλο.

https://www.facebook.com/erika.kourlampa/videos/3787500147955074/?t=0

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός έσπευσε να καλέσει σε «αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία» αλλά δεν βρήκε να πει λέξη για τα πρωτοφανή γεγονότα που συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη δύο 24ωρα πριν.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε σαφείς αιχμές προς την αντιπολίτευση, επιχειρεί να εμφανιστεί ενωτικός δηλώνοντας ότι «δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει, αλλά εμμέσως πλην σαφώς φορτώνει την ευθύνη ξανά στους νέους.

Στη διχαστική δήλωση του πρωθυπουργού απάντησε σε υψηλούς τόνους η αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας τον ότι επενδύει στη στρατηγική της έντασης αφού απέτυχε σε όλα. «Η χώρα χρειάζεται σεβασμό στη δημοκρατία και στα κοινωνικά δικαιώματα για να ξεπεράσει τα δύσκολα. Συνθήκες που δεν συμβαδίζουν με τη στρατηγική του κ. Μητσοτάκη» σημείωσε το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

To ΜέΡΑ25 τόνισε πως η «ατυχής» έμπνευση του κ. Μητσοτάκη «να υπενθυμίσει ότι το βράδυ των εκλογών υποσχέθηκε να εγγυηθεί την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων, υπογράμμισε με τον πιο ειρωνικό τρόπο πως έχει αποτύχει και στα τρία». «Είστε ο πρωθυπουργός μιας μοιραίας παρασιτικής κυβέρνησης που επιλέγει να διχάσει τους πολίτες εξαπολύοντας Χρυσοχοΐδειο Αστυνομοκρατία και μετά τολμάτε να βγάζετε και διάγγελμα εναντίον της διχόνοιας. Όποιος σπέρνει θύελλες όμως, θερίζει καταιγίδες» πρόσθεσε.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος