FOLLOW US: facebook twitter

Διπλή πρόταση Μαρίνου στον 71χρονο επιληπτικό

Ημερομηνία: 08-11-2022 | Συντάκτης:

Παλαιοχώρι: Άμεση και οριστική λύση από το Δήμαρχο για τον ηλικιωμένο που ζει σε κοντέινερ

Με στόχο την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και την παροχή καλύτερων υπηρεσιών  φροντίδας, ο Δήμαρχος Πηνειού επισκέφθηκε τον 71χρονο επιληπτικό κ. Θεόδωρο Διαμαντή και του πρότεινε λύσεις τις οποίες όμως ο κάτοικος Παλαιοχωρίου απέρριψε .

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Πηνειού.  κ. Ανδρέας Μαρίνος επισκέφθηκε τον  71χρονο επιληπτικό στο Παλαιοχώρι  και  είχε συνομιλία τόσο με την αδελφή του κ. Παρασκευή Ανδριέλου,  η οποία και φροντίζει μαζί με τον σύζυγό της  καθημερινά και επί σειρά ετών τον αδελφό της , όσο και με τον κ. Θεόδωρο σε μια προσπάθεια να τον πείσει να εγκαταλείψει την διαβίωση στο κοντέινερ.

Ο Δήμαρχος πρότεινε στον 71χρονο να φιλοξενηθεί στο Γηροκομείο «Παναγία η Καθολική» όπου θα τύχει της καλύτερης φροντίδας. Ο κ. Θόδωρος δεν δέχθηκε την πρόταση.

Στη συνέχεια ο κ. Ανδρέας Μαρίνος ως εναλλακτική του πρότεινε, να στεγαστεί σε σπίτι που θα του μισθώσει ο Δήμος μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης που έχει δημιουργήσει με πρωτοβουλία του ο Δήμαρχος. Δυστυχώς και αυτή η πρόταση έπεσε στο κενό. Να σημειωθεί ότι ο 71χρονος προ μηνών είχε αρνηθεί να ενταχθεί στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών από το «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Πηνειού.

Η κ. Παρασκευή, αδελφή του 71χρονου μετά την συνάντηση δήλωσε: «Φροντίζω καθημερινά τον αδελφό μου εδώ και πολλά χρόνια τώρα. Του μαγειρεύω και τρώει κάθε μέρα στο σπίτι μου που βρίσκεται δίπλα στο κοντέινερ, τον φροντίζω καθημερινά όσο θυμάμαι τη ζωή μου, παρά τα προβλήματά μου. Ο ίδιος δυστυχώς δεν θέλει να εγκαταλείψει το κοντέινερ που μένει. Τον επισκέπτονται και οι κυρίες από το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Πηνειού και κάποιοι εθελοντές. Μάλιστα ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος του πρότεινε να φιλοξενηθεί στο Γηροκομείο  ή να του νοικιάσει με έξοδα του Δήμου  σπίτι στη Γαστούνη.Ο Δήμαρχος του βρήκε λύσεις αλλά  αλλά ο αδελφός μου δυστυχώς αρνείται πεισματικά. Θέλει λέει καινούργιο κοντέινερ»

Στήριξη από το «Βοήθεια στο σπίτι»

Ο πρόεδρος  του ΝΠ  Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας  του Δήμου Πηνειού κ. Σίμων Μάλλιαρης δήλωσε: «Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε κοινωνικά θέματα, επισκέφθηκε τον κ. Θόδωρο και συνομίλησε μαζί του. Του πρότεινε να τον φιλοξενήσει το Γηροκομείο, αλλά ο κ. Θοδωρής αρνείται κατηγορηματικά. Έτσι ο Δήμαρχος του πρότεινε να του μισθώσει σπίτι στη Γαστούνη με έξοδα που θα καλύπτονται από το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που έχει συστήσει ο κ. Μαρίνος, αλλά και πάλι ο 71χρονος αρνήθηκε. Ζητά επιμόνως καινούργιο κοντέινερ. Ο Δήμαρχος μου έδωσε εντολή να αναζητήσω κοντέινερ και ήδη κίνησα τις διαδικασίες. Τονίζω ότι τον κ. Θοδωρή τον φροντίζει χρόνια τώρα η αδελφή του Παρασκευή Ανδριέλου που μένει σε μονοκατοικία ακριβώς  δίπλα του καθώς και εθελοντές όπως ο κ. Σταθόπουλος Κώστας αλλά και άλλοι. Δεν είναι εγκαταλελειμμένος στην τύχη του».

Ο κ. Σ. Μάλλιαρης αναφέρθηκε και στις επισκέψεις που έχει  κάνει στον κ. Θόδωρο  το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Πηνειού: «Σε διάστημα πέντε μηνών, η νοσηλεύτρια και η κοινωνική λειτουργός του προγράμματος έχουν επισκεφθεί τον κ. Διαμαντή  τουλάχιστον δύο φορές για την παροχή νοσηλευτικής φροντίδας. Η κοινωνική λειτουργός συνομίλησε μαζί του παρουσία της αδελφής του και του συνέστησε να τον εξετάσει οφθαλμίατρος γιατί έχει πρόβλημα με την όραση. Μετά την εξέταση, το «Βοήθεια στο σπίτι» σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πηνειού θα προωθήσουν  τον σχετικό ιατρικό φάκελο  για περαιτέρω ενέργειες προς όφελος πάντα του κ. Θοδωρή. Μέχρι σήμερα όμως ο 71χρονος δεν έχει επισκεφθεί οφθαλμίατρο. Να πω ακόμη ότι ο κ. Θόδωρος, αν και του έγινε πρόταση από το «Βοήθεια στο σπίτι»,  αρνήθηκε να ενταχθεί στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών, παρά την επιμονή της κοινωνικής λειτουργού. Ο Δήμαρχος  και οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Πηνειού βρίσκονται δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη,  αλλά  χωρίς τυμπανοκρουσίες»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος