FOLLOW US: facebook twitter

Πακέτο στήριξης σχεδιάζει η ΕΚΤ

Ημερομηνία: 21-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Ο Ολι Ρεν διεμήνυσε ότι στα μέτρα στήριξης που πρόκειται να ανακοινώσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον επόμενο μήνα θα περιλαμβάνονται «σημαντικές και επαρκείς» αγορές ομολόγων καθώς και μειώσεις επιτοκίων

Η προχθεσινή ασυνήθιστη φραστική παρέμβαση του Ολι Ρεν υποδεικνύει ότι ο μεγάλος φόβος των κέντρων λήψης αποφάσεων της Ε.Ε. δεν είναι μόνο η επερχόμενη επιβράδυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας αλλά και οι τράπεζες.

Σε συνέντευξή του στη WallStreet Journal, ο πάλαι πότε επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. -«αχυράνθρωπος» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και θεματοφύλακας των πολιτικών λιτότητας που πρωτοεφαρμόστηκαν στη χώρα μας- διεμήνυσε ότι στα μέτρα στήριξης που πρόκειται να ανακοινώσει η ΕΚΤ τον επόμενο μήνα θα περιλαμβάνονται «σημαντικές και επαρκείς» αγορές ομολόγων καθώς και μειώσεις επιτοκίων. Τόνισε μάλιστα ότι θα ήταν καλύτερο για την ΕΚΤ να υπερβεί με τα μέτρα της τις προσδοκίες της αγοράς.

Τον προηγούμενο μήνα ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι έστειλε σήμα προς τις αγορές ότι όλες οι επιλογές τόνωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι στο τραπέζι, μεταξύ αυτών και η επανέναρξη της ποσοτικής χαλάρωσης.

Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα ο Ρεν δεν απέκλεισε στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ να συμπεριληφθούν και μετοχές, ενώ μίλησε για ακόμη ευνοϊκότερους όρους στη χορήγηση των μακροπρόθεσμων δανείων που θα δοθούν για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο στις τράπεζες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος