FOLLOW US: facebook twitter

Παιχνίδια με «προσκοπικό» χρώμα στο πάρκο ΣΠΚ – Πραγματοποιήθηκε και ο αγιασμός για τη νέα προσκοπική χρονιά

Ημερομηνία: 02-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Εκπαίδευση, Νέα

Προσκοπικό χρώμα αλλά και παιδικές φωνές γέμισε το πάρκο ΣΠΚ το Σάββατο το απόγευμα, αφού περισσότερα από 250 παιδιά συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που οργάνωσαν οι Πρόσκοποι του Πύργου!

11 σταθμοί λούνα παρκ με πολλά παιχνίδια, σκάκι σε συνεργασία με τη Σκακιστική Ακαδημία Πύργου, Πιγκ Πογκ από το αθλητικό σωματείο Αιγαίον, παιχνίδι τύπου survivor, ταινίες, δραστηριότητες ευαισθητοποίησης για την κίνηση με αμαξίδιο και χωρίς όραση, ψυχαγώγησαν τα παιδιά που παραβρέθηκαν.

Παράλληλα θαύμασαν τις εντυπωσιακές κατασκευές με ξύλα και σκοινιά, όπως η πύλη στη μία είσοδο του πάρκου, ο αιωρούμενος ιστός, η τραπεζαρία, το παρατηρητήριο, οι κατασκευές – παιχνίδια του survivor και ο μικρός κατασκηνωτικός χώρος με όλες τις απαραίτητες κατασκευές για τη διαβίωση στο ύπαιθρο.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 14 άτομα, περιλαμβάνονται οι ΠΑΥΛΟΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος και Chrisanthakopoulou Anna, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός για τη νέα προσκοπική χρονιά. Παρόντες ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Τριάδας π. Νεκτάριος ο οποίος και τον τέλεσε, ο Δήμαρχος Πύργου κ. Αντωνακόπουλος, ο Δασάρχης κ. Λάττας, ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων κ. Τριανταφυλλόπουλος με τους Υπαρχηγούς του, το ΔΣ του Σωματείου Παραπληγικών – Κινητικά Αναπήρων Ηλείας, εκπρόσωποι φορέων και φυσικά τα Ενήλικα Στελέχη, και τα παιδιά του Συστήματος Προσκόπων Πύργου και οι γονείς τους.

Τέλος κατά διάρκεια της συγκεντρώθηκαν πλαστικά καπάκια που θα διατεθούν για την απόκτηση αναπηρικού αμαξιδίου. Η συγκέντρωση καπακιών θα συνεχιστεί στο επόμενο διάστημα και όποιος επιθυμεί μπορεί να τα πηγαίνει στο πάρκο ΣΠΚ κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων των Προσκόπων κάθε Σάββατο 11.00-13.30 και 17.00-20.30.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, δέντρο, πλήθος, ουρανός, πίνακας και υπαίθριες δραστηριότητες


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος