FOLLOW US: facebook twitter

Παιχνίδια και χαμόγελα στο “Παιδικό Survivor” στο Κατάκολο

Ημερομηνία: 11-07-2021 | Συντάκτης:
paidiko_survivor

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε την Παρασκευή 9/7 το παιδικό Survivor στο Κατάκολο, που διοργάνωσε για πρώτη φορά ο Δήμος Πύργου, η ΔΗΚΕΠ και το Γραφείο Εθελοντισμού. Η παραλία του Κατακόλου από νωρίς το απόγευμα πλημμύρισε από παιδικά χαμόγελα, φωνές, μουσική, χορό, γυμναστικές επιδείξεις και φυσικά αγωνίσματα στην άμμο που διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους.

Δεκάδες παιδιά που είχαν δηλώσει συμμετοχή έφτασαν με τους γονείς τους από νωρίς προκειμένου να ετοιμαστούν, να χωριστούν σε ομάδες και να αγωνιστούν σε παιχνίδια ταχύτητας, ισορροπίας και ευστοχίας. Σε όλα τα παιδιά μοιράστηκαν μπλουζάκια και καπέλα σε μπλε και κόκκινο χρώμα ανάλογα με την ομάδα που αντιπροσώπευαν.

paidiko_survivor1

Την έναρξη των αγωνισμάτων όπως και την συνολική παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού Γιάννης Πλεμμένος, ο οποίος μαζί με την άμισθη σύμβουλο του δημάρχου Πύργου, Φλώρα Παπαγιαννάκη “υπέγραψαν” την άψογη διοργάνωση όπου το κέφι, το παιχνίδι και τα παιδικά χαμόγελα πρωταγωνιστούσαν για δύο ώρες σχεδόν. Τις αθλητικές δραστηριότητες επέλεξαν η ηθοποιός-αντιματέρ Γιώτα Βαμβακά και ο γυμναστής Μάκης Κόκκαλης, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον και το κέφι των παιδιών.

paidiko_survivor2

Το παρών στην έναρξη του παιδικού Survivor έδωσε και ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο οποίος συνεχάρη όλα τα παιδιά για τις επιδόσεις τους στα παιχνίδια, τους διοργανωτές για την όμορφη οργάνωση της εκδήλωσης, αλλά και τους γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και όλοι μαζί έγιναν και πάλι “παιδιά” για λίγες ώρες.

survivor-paidiko

Στόχος του παιδικό survivor η διάρκεια του οποίου είναι τριήμερη, είναι να ψυχαγωγήσει, να ενδυναμώσει την κοινωνικοποίηση των παιδιών και παράλληλα να συνδυάσει τη σωματική άσκηση όπως και το αθλητικό ιδεώδες στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας.

paidiko_survivor3
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος στο παλιό Καρνάγιο του Κατακόλου είχε καθαριστεί σχολαστικά από την Υπηρεσία Πρασίνου με την φροντίδα του αντιδημάρχου Μαρίνου Αχτύπη, ενώ καθ΄όλη τη διάρκεια των αγωνισμάτων η Δημοτική Αστυνομία επέβλεπε το χώρο για την προστασία των παιδιών και του κοινού. Σημαντική, επίσης, ήταν και η παρουσία του συλλόγου Νέων Καταραχίου που βοήθησε με την εθελοντική του εργασία.
Στο τέλος των αγωνισμάτων προσφέρθηκαν σε όλα τα παιδιά σάντουιτς, γλυκίσματα αναψυκτικά και νερά.
Το παιδικό Survivor ολοκληρώνει τον κύκλο του την Κυριακή 11/7 και ώρες 19.00-21.00 με την εμφάνιση του πρώην παίκτη του Survivor και ηθοποιού Γιάννη Σπαλιάρα, ο οποίος θα απονείμει και τα έπαθλα στα παιδιά.

Σχόλιο για "Παιχνίδια και χαμόγελα στο “Παιδικό Survivor” στο Κατάκολο"

  1. Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ λέει:

    Με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Πύργου με τίτλο “Παιδικό Survivor | Παραλία Κατακόλου” θα ήθελα με την παρούσα επιστολή να εκφράσω την θλίψη μου και την κοινωνική μου ανησυχία για τους επιμελητές των εκδηλώσεων του Δήμου Πύργου, το γραφείο εθελοντισμού του Δήμου Πύργου καθώς επίσης και τον τομέα πολιτισμού του Δήμου Πύργου. Σε καμία των περιπτώσεων, δεν στερούνται ευθυνών και ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο του Δήμου Πύργου.

    Σε μία εποχή όπου τα παιδιά μας, οι ευαίσθητες ψυχές και οι υπό διαμόρφωση χαρακτήρες των μελλοντικών Ελλήνων πολιτών βάλλονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Πέρασαν σχεδόν δύο σχολικές χρονιές έγκλειστα στις κατοικίες τους και μπροστά από μία οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή και τηλεόρασης, βαλλόμενοι από τα πρότυπα των ριάλιτι τηλεπαιχνιδιών. Η επίσημη απάντηση του Δήμου Πύργου σε αυτή την πρωτοφανή κοινωνική κρίση που έζησαν και ζουν τα παιδιά μας είναι, η εκδήλωση “Παιδικό Survivor”, προβάλλοντας και υιοθετώντας τα ευτελή και επικίνδυνα τηλε-πρότυπα τρόπου ζωής. Οι φορείς του Δήμου Πύργου χρησιμοποιώντας το δημόσιο χρήμα του πληττόμενου Έλληνα φορολογούμενο, παρακινούν τους “μικρούς” δημότες να βρουν την διασκέδαση (σε καμία των περιπτώσεων ψυχαγωγία) μέσα από τον δρόμο των “φθηνών” τηλε-παιχνιδιών και των προωθητών περιεχομένου (influencers).

    Ο Δήμος Πύργου και οι διοργανωτές αυτής της κοινωνικά επικίνδυνης εκδήλωσης θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τις διαδικασίες που ακολουθούνται ώστε να δημιουργούνται και να εκτελούνται τέτοιας φύσεως δημόσιες εκδηλώσεις. Θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν τα επιχειρησιακά σχέδια (business plans) που συντάσσονται για τις παιδικές εκδηλώσεις και φυσικά το κόστος της εκδήλωσης και της μίσθωσης των εμπλεκόμενων συντελεστών και επισκεπτών. Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα αποτελεί η απάντηση των υπεύθυνων του Δήμου Πύργου για τα κριτήρια επιλογής του συμμετέχοντα στην εκδήλωση κύριου Σπαλιάρα. Για ποιο λόγο έγινε η επιλογή του συγκεκριμένου ηθοποιού και γιατί δεν επιλέχθηκε κάποιος ηθοποιός όπου να διαθέτει στο βιογραφικό του πρότερη δραστηριότητα και εμπειρία σε παιδικές εκδηλώσεις ή παιδικό θέατρο. Για ποιό λόγο να συμμετέχει σε ΠΑΙΔΙΚΗ εκδήλωση ηθοποιός όπου έχει δηλώσει δημοσίως με υπερύφανο ύφος ότι έχει συνάψει ερωτικές επαφές με 4.000 γυναίκες, προβάλλοντάς αυτό το “χαρακτηριστικό” του ως πρότυπο ζωής. Αυτή είναι η πρόταση ζωής και επιτευξης στόχων του Δήμου Πύργου στους νέους μας;

    Θα παρακαλούσα πολύ να δημοσιευθεί η συγκεκριμένη επιστολή καθώς επίσης να πάρει θέση για τα παραπάνω οι διοργανωτές της εκδήλωσης καθώς επίσης και ο Δήμος Πύργου.
    Οι Έλληνες πολίτες – οι Ηλείοι δημότες αναμένουν εξηγήσεις οι οποίες θα φανερώσουν, προς ποια κατεύθυνση οδεύουμε σαν τοπική κοινωνία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος