FOLLOW US: facebook twitter

«Παιχνίδια» φωτιάς στην Τριανταφυλλιά!: Νέα εστία πυρκαγιάς χθες το απόγευμα & νέα κινητοποίηση της Πυροσβεστικής στην ίδια περιοχή

Ημερομηνία: 16-09-2019 | Συντάκτης:
-Στάχτη 20 στρέμματα δασικής έκτασης από την νυχτερινή Σαββατιάτικη πυρκαγιά

Μετά την φωτιά στην Καλλιθέα Ολυμπίας, με  ένα νέο πύρινο μέτωπο βρέθηκε από το βράδυ του Σαββάτου, αντιμέτωπη η Πυροσβεστική, σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή λόγω της εγκατάστασης της Κινητής Μονάδας επεξεργασία των στερεών απορριμμάτων και του ΧΥΤΥ στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς, στην Κορυφή που κατατρόμαξε τους κατοίκους αλλά και τις δημοτικές αρχές των δήμων Πύργου και Ήλιδας. Η φωτιά που έκαψε συνολικά 20 στρέμματα δασικής έκτασης οριοθετήθηκε χθες το πρωί και σύμφωνα με την Π.Υ Αμαλιάδας τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, αλλά στις 17.20 το απόγευμα είχαμε νέα εστία στην  ίδια περιοχή και εκ νέου κινητοποίηση της Πυροσβεστικής που επιχείρησε  με 11 οχήματα και 16 πυροσβέστες.  Μέχρι τις 8 το βράδυ, η φωτιά σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση της Π.Υ Αμαλιάδας βρισκόταν σε εξέλιξη, αλλά η κατάσβεση βρισκόταν σε καλό δρόμο.  Προφανώς… κάποιοι έχουν βάλει στο μάτι την περιοχή και δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσουμε «παιχνίδια» εμπρηστών!

Ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς στην Τριανταφυλλιά. 

Η νυχτερινή φωτιά

Η  νυχτερινή φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις εννιά το βράδυ περίπου 400 μέτρα από τον ΧΥΤΥ σε δασική έκταση αλλά μέσα σε χαράδρα και αμέσως με τις πρώτες φλόγες σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Αμαλιάδας και Πύργου και αντιστοίχως στους δύο δήμους που κινητοποίησαν τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας. Ήταν δε ορατός ο φόβος να  πλησιάσει η φωτιά την Μονάδα και κυρίως το ΧΥΤΥ,  μια και τα σκουπίδια είναι εξαιρετικά εύφλεκτο υλικό και οι βόρειοι άνεμοι που έπνεαν θα μπορούσαν να την οδηγήσουν ακριβώς εκεί. Παράλληλα στόχος ήταν να μην περάσει στο διπλανό πευκόδασος γιατί τότε θα μπορούσε η κατάσταση να γίνει ανεξέλεγκτη. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από την Π.Υ Αμαλιάδας, αμέσως κατέφτασαν στο χώρο της φωτιάς 20 οχήματα με δύο πυροσβέστες το καθένα, σύνολο 40 ατόμων και υδροφόρες και πεζοπόρα τμήματα, μια υδροφόρα της Π.Ε. Ηλείας και τρία οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ήλιδας.

Η φωτιά έκαιγε ακατάπαυστα ως τα μεσάνυχτα όπου οι πυροσβέστες κατάφεραν να την οριοθετήσουν και να την θέσουν τις πρωινές ώρες υπό μερικό έλεγχο.  Επικεφαλής στο έργο κατάσβεσης ήταν ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Ταξίαρχος, Θύμιος Γεωργακόπουλος, ενώ στο μέτωπο της φωτιάς έφτασαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιαννόπουλος, οι δήμαρχοι Ήλιδας και Πύργου κ.κ. Λυμπέρης και Αντωνακόπουλος καθώς και αντιδήμαρχοι των δύο δήμων.

Να σημειώσουμε ότι, το περίεργο είναι ότι η  νυχτερινή φωτιά ξέσπασε λίγο μετά την λήξη της βάρδιας του πυροφύλακα της Κορυφής ενώ το χωριό  είχε κινδυνέψει και παλαιότερα από πυρκαγιά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος