FOLLOW US: facebook twitter

Παίρνουν… φωτιά οι τιμές στα καύσιμα και στην Ηλεία

Ημερομηνία: 06-07-2021 | Συντάκτης:
-Καθοριστικοί παράγοντες η διεθνής άνοδος του πετρελαίου και η υψηλή φορολογία

«Φωτιά» έχει πάρει η τιμή των καυσίμων και στην Ηλεία, μετά την άρση της δεύτερης καραντίνας και των περιορισμών στην κυκλοφορία. Η τιμή στην αμόλυβδη είναι σταθερά πάνω από το 1,60 ευρώ, ενώ κατά περιπτώσεις φτάνει και στο 1,66, εκτοξεύοντας το κόστος των μεταφορών και των μετακινήσεων.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Ηλείας, Χρήστος Στεφανόπουλος, η αιτία της απότομης αύξησης είναι άνοδος του πετρελαίου διεθνώς, σε συνδυασμό με τα προβλήματα εφοδιασμού που προκάλεσε το ατύχημα με τον αποκλεισμό της διώρυγας του Σουέζ.

«Η τιμή ανεβαίνει διεθνώς και συμπαρασύρει όλα τα προϊόντα, όχι μόνο τα καύσιμα. Ο αποκλεισμός της διώρυγας του Σουέζ προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στον εφοδιασμό όλων των κρατών, με συνέπεια την αύξηση της τιμής. Επίσης στην Ελλάδα, περίπου 1 με 1,10 ευρώ πάει στους φόρους», τόνισε και πρόσθεσε ότι η άρση των περιορισμών δεν ισοδυναμεί απαραίτητα με επιστροφή στην κανονικότητα.

«Οι περιορισμοί που επέβαλε η πανδημία, προκάλεσαν τεράστια οικονομική ζημιά στα πρατήρια υγρών καυσίμων. Ακόμα και τώρα, που δεν έχουμε περιορισμούς στην κυκλοφορία, ο κόσμος είναι πολύ μαζεμένος και επιφυλακτικός. Πλέον κανένας δεν φουλάρει, ενώ η πλειονότητα των πολιτών βάζουν 10 ή 20 ευρώ και αραιά και πού 25 με 30 ευρώ. Επίσης, μας έχει επηρεάσει πολύ το γεγονός ότι ο τουρισμός αργεί να ανακάμψει. Τα ξενοδοχεία δεν έχουν πληρότητα, δεν κυκλοφορεί ξένος κόσμος όπως το 2019, επομένως μας επηρεάζει και μας αρκετά. Ελπίζουμε ότι μετά τις 15 Ιουλίου και τον Αύγουστο θα αλλάξουν τα δεδομένα προς το καλύτερο, διότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, ίσως κάποιοι συνάδελφοι να μην αντέξουν γιατί το κόστος λειτουργίας ενός πρατηρίου είναι πολύ υψηλό», ανέφερε ο κ. Στεφανόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος