FOLLOW US: facebook twitter

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Στην καρδιά του καλοκαιριού οι αιτήσεις στην ΕΕΤΑΑ

Ημερομηνία: 13-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ από την ΕΤΑΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο προγράμματα που ξεκίνησαν από πέρσι και αφορούν τις μητέρες του ιδιωτικού τομέα και του δημοσίου τομέα αναμένεται να ενοποιηθούν και θα περιλαμβάνονται σε μια δημόσια πρόσκληση.

Αυτό σημαίνει ότι όλες οι μητέρες ιδιωτικού και δημοσίου τομέα θα κληθούν να υποβάλλουν μαζί τις αιτήσεις και όχι ξεχωριστά όπως έγινε πέρσι.

Πέρσι μπήκαν στους παιδικούς σταθμούς συνολικά 150.000 παιδιά.

Από πέρσι διευρύνθηκε ο κύκλος των ωφελούμενων παιδιών και συνακόλουθα των οικογενειών, εκ των οποίων προέρχονται, με την επέκταση και στις οικογένειες των υπαλλήλων του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α. (α και β’ βαθμού).

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την τρέχουσα χρονιά εντάχθηκαν 150.000 ωφελούμενα παιδιά.

Ουσιαστικά η αύξηση αφορά και τα δύο προγράμματα το πρόγραμμα «Εναρμόνισης της Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής» που αφορά τις γυναίκες που είναι άνεργες ή εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και το πρόγραμμα «Παράλληλο εθνικό πρόγραμμα διανομής voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς» για τις εργαζόμενες μητέρες που εργάζονται σε δημόσιες και δημοτικές επιχειρήσεις και τα αυξημένα εισοδηματικά κριτήρια κατά 3.000 ευρώ.

Πηγή: ergasia-press.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος