FOLLOW US: facebook twitter

Παιδική χαρά-πράσινο σημείο ανακύκλωσης!

Ημερομηνία: 11-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

mpeltsos

Διαβεβαιώσεις ότι θα είναι έτοιμη τον Ιούλιο στην Αγ. Βαρβάρα

  • Έτοιμο το δεύτερο πράσινο σημείο στην οδό Φωκίωνος

Μια πρότυπη παιδική χαρά, που θα συνδυάζει τη διασκέδαση με την εκπαίδευση των μικρών παιδιών σε θέματα ανακύκλωσης, θα κατασκευαστεί στον Πύργο, στο αθλητικό κέντρο της Αγίας Βαρβάρας, δίπλα από το ΚΑΠΗ. Το σχέδιο παρουσίασε χθες ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανακύκλωσης Διονύσης Μπέλτσος, επισημαίνοντας μάλιστα πως έχει ήδη εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση και πως θα έχει δημιουργηθεί το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουλίου!

«Έχουμε τελειώσει το σχέδιο και τις μελέτες και απομένουν μόνο οι τελικές προδιαγραφές. Θεωρώ πως μέσα στο καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί» είπε και αναλύοντας το σχέδιο επισήμανε «Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη παιδική χαρά, ένα κόσμημα για την πόλη μας που θα περιλαμβάνει και πράσινο σημείο με ροές ανακύκλωσης δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά και τους γονείς τους, να ενημερώνονται και να μαθαίνουν για την ανακύκλωση. Στο σημείο θα φυτευτούν δέντρα και φυτά, θα τοποθετηθούν παγκάκια και σιντριβάνι ενώ ενδέχεται και η τοποθέτηση φωτοβολταικών. Θα έχει κούνιες για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, τσουλήθρες και τραμπάλες και παιχνίδια με ελατήρια. Θα είναι ένας χώρος που θα συνδυάζει το παιχνίδι με την εκπαίδευση των μαθητών. Πιστεύω να πάνε όλα καλά. Θεωρώ ότι αυτή η πόλη, η πρωτεύουσα του νομού θα αρχίσει πλέον να αποκτά αυτά που της αξίζουν. Ήδη ο κόσμος έκανε αρκετή υπομονή, από όσο γνωρίζω το θέμα των απορριμμάτων φθάνει ήδη στην λύση του και είμαστε ποιο κοντά από ποτέ. Θέλω να ξανά παρακαλέσω τον κόσμο να συμμετέχει στην ανακύκλωση, είναι το ποιο σημαντικό για να μειώσουμε τον όγκο των απορριμμάτων μας αλλά παρακαλώ και κάποιες επιχειρήσεις οι οποίες δεν συμμορφώνονται με τίποτα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου».

sxedio-agvarvaraΠαρουσίαση νέου πράσινου σημείου

Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Μπέλτσος, αναφέρθηκε και στα αυξημένα ποσοστά ανακύκλωσης του Απριλίου που πέτυχαν οι πολίτες με τη συμμετοχή τους ενώ ανακοίνωσε πως τον Ιούνιο θα ξεκινήσει και η ανταποδοτική ανακύκλωση που θα προσφέρει δωρεάν χρόνο ομιλίας στα κινητά και κουπόνια για την αγορά προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ που θα συνεργαστούν.

Παράλληλα, επισήμανε ότι το δεύτερο πράσινο σημείο στον Πύργο, στην οδό Φωκίωνος είναι έτοιμο και θα παρουσιαστεί σήμερα. «Στα πράσινα σημεία θα τοποθετηθούν πιλοτικά κάδοι ρευμάτων, δηλαδή ένας κάδος ανακύκλωσης για πλαστικό, κάδος ανακύκλωσης για χαρτί και κάδος για αλουμίνιο. Άρα δηλαδή μπαίνουμε σιγά σιγά στην επόμενη φάση της ανακύκλωσης, στην φάση του διαχωρισμού, στην πηγή. Αυτό λοιπόν, μετά την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, ο Πύργος θα είναι ο τρίτος Δήμος που θα προμηθευτεί αυτούς τους κάδους, που μας τους προμηθεύει η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης χωρίς να έχει οικονομικό κόστος ο Δήμος. Αυτό γίνεται γιατί προφανώς οι Δημότες μας κατά την συμμετοχή τους στην Ανακύκλωση ανεβάζουν διαρκώς «επίπεδο» το Δήμο μας που θεωρείται από τα ποιο δυνατά ονόματα στην Ελλάδα στον τομέα της ανακύκλωσης. Και σε αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στους δημότες». Στο σημείο αυτό, ο κ. Μπέλτσος, αναφέρθηκε και σε κάποιους «καλοθελητές» που σαμποτάρουν τα πράσινα σημεία πετώντας σκουπίδια. «Το πράσινο σημείο έγινε με κόπο και είναι άσχημο κάποιοι αφήνουν σε αυτό σκουπίδια. Αυτό που έχω να υποσχεθώ σε αυτούς τους ανθρώπους είναι ότι θα φτιάξουμε τόσα πράσινα σημεία που δε θα φτάνουν τα σκουπίδια…  Τέλος να πω, ότι το επόμενο πράσινο σημείο θα είναι στο Κατάκολο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος