FOLLOW US: facebook twitter

«Τα παιδιά σαν τα… μάτια μας!»

Ημερομηνία: 23-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

optometrikoi-elegxoi-perifereia

Ξεκινούν προληπτικοί οπτομετρικοί έλεγχοι στα σχολεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Προληπτικοί έλεγχοι Οπτομετρίας σε μικρούς μαθητές ξεκινά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του «Ετήσιου Σχεδίου δράσης πρόληψης, ενημέρωσης και προαγωγής υγείας των πολιτών για το 2016».

Πρόκειται για μία κοινή δράση που διοργανώνεται σε συνεργασία με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (Τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας Αιγίου) και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για την τρέχουσα σχολική χρονιά το Πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε οκτώ Δημοτικά Σχολεία απομακρυσμένων ορεινών και ημιορεινών περιοχών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και θα εξεταστούν σε αρχική φάση περισσότεροι από 250 μαθητές.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο πρόληψης της υγείας των μαθητών Δημοτικών Σχολείων, η Κινητή Μονάδα Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας «Χρίστος Φραγκίδης», μαζί με ομάδα εκπαιδευτών-οπτομετρών καθηγητών και υποστηρικτική ομάδα σπουδαστών θα εξετάσουν μικρούς μαθητές για πιθανά προβλήματα όρασης, με κατάλληλο εξοπλισμό και θα ενημερώσουν τους γονείς (για την φροντίδα των οφθαλμών των παιδιών τους).

Παράλληλα, για την πληρέστερη ενημέρωση τόσο των μαθητών όσο και των γονέων τους θα διανεμηθεί έντυπο υλικό για την φροντίδα των οφθαλμών και την αντιμετώπιση παθήσεων τους. Οι ομάδες αυτές έχουν και συνεργαζόμενο οφθαλμίατρο, αν καταστεί αναγκαίο.

Σε ποια σχολεία θα γίνει η Δράση

Η επιλογή των σχολικών μονάδων έγινε με κριτήριο την απόσταση από τα μεγάλα αστικά κέντρα, την αδυναμία κάποιων οικογενειών να επισκέπτονται συχνά οφθαλμιατρικά ιατρεία και την απουσία παιδο-οφθαλμιάτρων στα  γενικά νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής.

Από τη νέα σχολική χρονιά (τον ερχόμενο Σεπτέμβριο) η δράση της Οπτομετρίας θα διεξαχθεί και σε άλλα σχολεία σε κάθε γωνιά και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς για εξέταση περισσότερων μαθητών.

Πιο συγκεκριμένα, τα σχολεία που θα εξεταστούν στην ΠΕ Ηλείας είναι:

Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας

Δημοτικό σχολείο Λαμπείας (Δίβρη): 18 μαθητές

Δημοτικό σχολείο Ανδρίτσαινας: 38 μαθητές

Δημοτικό σχολείο Αρχαίας Ολυμπίας: 29 μαθητές (Α’ τάξη) και 29 μαθητές (Β’ τάξη)

Δημοτικό σχολείο Σαβαλίων: 19 μαθητές (Α’ τάξη) και 23 μαθητές (Β’ τάξη)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος