FOLLOW US: facebook twitter

«Πάγωσαν» τα εσπεριδοειδή στην Κρέστενα

Ημερομηνία: 21-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα
Σοβαρή ζημιά σε Μακρίσια, Καλυβάκια και Κάτω Σαμικό

Αλλεπάλληλα χτυπήματα δέχονται οι παραγωγοί εσπεριδοειδών στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς η χαμηλή θερμοκρασία των προηγούμενων ημερών «πάγωσε» τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια στα Μακρίσια, στα Καλυβάκια και στο Κάτω Σαμικό.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου, Παναγιώτης Γριβάκης, η θερμοκρασία έφτασε και στο -2 τις προηγούμενες ημέρες και ο παγετός κατέστρεψε τον καρπό, προκαλώντας σε ορισμένες περιπτώσεις και την πτώση του από τα δέντρα.

«Δυστυχώς οι καλλιεργητές εσπεριδοειδών στον δήμο μας έχουν υποστεί απανωτές ζημιές, με συνέπεια να έχουν χάσει σημαντικό αγροτικό εισόδημα. Είναι πλέον σε απόγνωση διότι πρώτα οι πλημμύρες και τώρα ο παγετός κατέστρεψαν την παραγωγή. Έχουμε ενημερώσει σχετικά τον ΕΛΓΑ και περιμένουμε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για να γίνει καταγραφή της ζημιάς και να δρομολογηθούν οι αποζημιώσεις», τόνισε και εξέφρασε την προσδοκία να μην υπάρξει χρονοτριβή διότι οι παραγωγοί είναι σε πολύ δύσκολη θέση.

Ο πρόεδρος της ΤΚ Καλυβάκια, Πάνος Γεωργακόπουλος, τόνισε ότι παγετός προκάλεσε μεγάλη ζημιά στα πορτοκάλια, δυσκολεύοντας κι άλλο την οικονομική κατάσταση των παραγωγών, και ζήτησε από την πολιτεία να γίνουν γρήγορα οι διαδικασίες για την αποζημίωσή τους.

Ο πρόεδρος της ΤΚ Κάτω Σαμικού, Κωνσταντίνος Κουής, ανέφερε ότι η ζημιά εντοπίζεται κυρίως στα μανταρίνια, καθώς ο καρπός επηρεάστηκε από την πολύ χαμηλή θερμοκρασία, και εξέφρασε την προσδοκία να καταγραφεί το ταχύτερο δυνατόν η ζημιά και να προβλεφθούν οι ανάλογες αποζημιώσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος