FOLLOW US: facebook twitter

Παγώνουν τις δόσεις των δανείων οι τράπεζες

Ημερομηνία: 08-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Οικονομία

Σε μία σειρά από διευκολύνσεις και αναστολές καταβολής δόσεων προχωρούν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του lock down που έχει επιβληθεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊου. Οι αναστολές καταβολών δεν αφορούν μόνο τις επιχειρήσεις αλλά και τους ιδιώτες που πλήττονται από την προφανή κρίση.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Ι. ΜΕΤΡΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝ & ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Για τη διευκόλυνση των Μεσαίων και Μεγάλων επιχειρήσεων, η Εθνική Τράπεζα δίνει τη δυνατότητα στο σύνολο των επιχειρήσεων των οποίων η λειτουργία έχει επηρεαστεί από την υγειονομική κρίση και υπήρξαν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους μέχρι την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, να μεταθέσουν την καταβολή μέρους ή και του συνόλου των δόσεων του κεφαλαίου (χρεολύσια) των δανείων τους, για την περίοδο 1/3/2020 έως 31/12/2020.

ΙΙ. ΜΕΤΡΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο των δράσεων που η Εθνική Τράπεζα αναλαμβάνει και αφορά στους κλάδους που περιγράφονται στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου , δίνει τη δυνατότητα σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που εμπίπτουν στους ως άνω κλάδους και υπήρξαν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους μέχρι την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, να μεταθέσουν την καταβολή του συνόλου των δόσεων του κεφαλαίου (χρεολύσια) των δανείων τους για την περίοδο 1/3/20 μέχρι 31/12/20, με αντίστοιχη αύξηση της διάρκειας του δανείου.

Παράλληλα, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που υπήρξαν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους μέχρι την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, η Εθνική Τράπεζα έχει ήδη εγκρίνει ανανέωση όλων των ορίων χρηματοδότησης που λήγουν από την 1η Μαρτίου έως και 31 Μαΐου για τρεις μήνες από την ημερομηνία λήξης τους με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις.

Η ένταξη στα παραπάνω μέτρα στήριξης είναι πολύ απλή, χωρίς να απαιτείται επίσκεψη σε κατάστημα της τράπεζας, απλά με την υποβολή αιτήματος στην εφαρμογή Internet Banking ή με mail στη διεύθυνση: mmeanastoli@nbg.gr.

ΙΙΙ. ΜΕΤΡΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ & ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Η Εθνική Τράπεζα, αναγνωρίζοντας ότι πολλοί ενήμεροι ιδιώτες και ελεύθεροι επαγγελματίες πελάτες της, που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση δυσκολεύονται να συνεχίσουν να καταβάλλουν τη δόση του δανείου τους, ανακοινώνει τη δυνατότητα αναστολής καταβολής δόσεων μέχρι τις 30.9.2020. Η διευκόλυνση αυτή ισχύει για όλους τους δανειολήπτες που υπήρξαν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους μέχρι την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, έχουν υποστεί σημαντική μείωση εισοδήματος λόγω της υγειονομικής κρίσης και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα στήριξης.

ALPHA BANK

Με οριζόντια αλλά και εξατομικευμένα μέτρα θα στηρίξει η Alpha Bank τους πελάτες της, επιχειρήσεις και ιδιώτες, ώστε να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς επιπτώσεις του κορονοϊού ώστε να περάσουν με ήπια συμπτώματα την… πανδημία και να μπουν άμεσα σε φάση επανεκκίνησης όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Ειδικότερα:

• Για τις Μεσαίες και Μεγάλες Επιχειρήσεις – νομικά πρόσωπα, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε κλάδους που πλήττονται άμεσα και έχουν ενήμερες οφειλές στην Τράπεζα έως και τις 31.12.2019, η Alpha Bank -εφόσον ο Πελάτης επιθυμεί- μεταθέτει την καταβολή μέρους ή του συνόλου των δόσεων κεφαλαίου (χρεωλύσια) της περιόδου 1.3.2020 έως 30.9.2020, στη λήξη του δανείου τους.
Για δάνεια που λήγουν πριν από τις 30.09.2020, παρέχεται η δυνατότητα παράτασης της λήξης έως και για εννέα (9) μήνες, χωρίς τροποποίηση των λοιπών όρων του δανείου.

• Σε ό,τι αφορά τους ιδιώτες και τις μικρές επιχειρήσεις η τράπεζα έχει ήδη ξεκινήσει επικοινωνία με τους συνεπείς δανειολήπτες και εφόσον διαπιστώνει έκτακτη οικονομική δυσχέρεια παρέχει προσωρινή διευκόλυνση με αναστολή των δόσεων των δανειακών τους υποχρεώσεων έως και τις 30.6.2020. Σημειώνεται ότι η ενημέρωση των πελατών (ιδιώτες, ελεύθεροι επαγγελματίες, μικρές επιχειρήσεις) γίνεται τηλεφωνικά και το «πάγωμα» των δόσεων με την συναίνεση τους και χωρίς φυσική παρουσία τους στο κατάστημα.

EUROBANK

Σειρά μέτρων για τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις εφαρμόζει η Eurobank, συνδράμοντας με όλες της τις δυνάμεις στη μάχη αντιμετώπισης του Covid-19, που πλήττει πολλούς κλάδους της οικονομίας και χιλιάδες εργαζομένους. Στο πλαίσιο αυτό, έχει προχωρήσει ήδη στις αναγκαίες διευκολύνσεις και συγκεκριμένα:

-Αναστέλλει, κατόπιν αιτήματος του πελάτη, για τις επιχειρήσεις των κλάδων που συμπεριλαμβάνονται στις ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών, την καταβολή των χρεολυσίων για επιχειρηματικά δάνεια, για τουλάχιστον έξι (6) μήνες, υπό την προϋπόθεση ότι πρόκειται για δάνεια ενήμερα κατά την 31η Δεκεμβρίου 2019. Με την αναστολή των δόσεων επιμηκύνεται για αντίστοιχο χρονικό διάστημα η διάρκεια του δανείου.

-Αντίστοιχα, έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα μέτρα διευκόλυνσης για τα Φυσικά Πρόσωπα. Αναστέλλεται, κατόπιν αιτήματος του πελάτη, η καταβολή των δόσεων των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, για διάστημα τριών μηνών και εφόσον τα δάνεια είναι ενήμερα, για τους εργαζόμενους όλων των επιχειρήσεων που πλήττονται και των οποίων οι κλάδοι συμπεριλαμβάνονται στις ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Την αποφασιστικότητα του Ομίλου Πειραιώς να στηρίξει τους πελάτες της, ιδιώτες και επιχειρήσεις, έτσι ώστε να διαχειριστούν την κρίση και να μπορέσουν την επόμενη ημέρα αυτής να ξεκινήσουν εκ νέου την ανάπτυξή τους εξέφρασε, μιλώντας στους αναλυτές, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρ. Μεγάλου.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι η τράπεζα έχει προσεγγισθεί το 75% όλων των πελατών της, ενώ έχει άμεσα διαθέσιμες επιπλέον γραμμές χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις 400 εκατ. ευρώ. Στην προσπάθεια της αυτή η τράπεζα Πειραιώς διαθέτει στη «φαρέτρα» της κεφαλαιακή θωράκιση ύψους 2,3 δις. ευρώ.

Πηγή: dikaiologitika.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος