FOLLOW US: facebook twitter

«Παγώνει» λόγω μη πληρωμής η ανάπλαση των αποθηκών ΑΣΟ στη Γαστούνη

Ημερομηνία: 24-02-2023 | Συντάκτης:

Αποδεκτή έγινε η Ειδική Δήλωση Διακοπής Εργασιών από τη Δ/νση Τεχν. Υπηρεσιών του δήμου Πηνειού

«Παγώνει» προς το παρόν το έργο της ανάπλασης των αποθηκών του ΑΣΟ στη Γαστούνη, καθώς η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου έκανε αποδεκτή την ειδική δήλωση διακοπής εργασιών της αναδόχου εταιρείας «ΕΡΓΟΓΕΝΕΣΙΣ», λόγω μη πληρωμής λογαριασμού εκτέλεσης εργασιών.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, μέχρι σήμερα δεν έχει εξοφληθεί στην Ανάδοχο εταιρεία η δαπάνη του 3ου λογαριασμού από τον Κύριο και φορέα κατασκευής του έργου, ενώ έχουν ήδη θεωρηθεί ο 4ος και ο 5ος λογαριασμός του έργου, εξέλιξη που οφείλεται στις μεγάλες ανατιμήσεις που αφορούν τα υλικά κατασκευής.

Κατόπιν τούτου, η ανάδοχος εταιρεία υπέβαλε ειδική δήλωση διακοπής εργασιών, η οποία με βάση την απόφαση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πηνειού, πληροί τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και προβλέπει την αξιοποίθησητων πρώην αποθηκών του ΑΣΟ μέσω τη διαμόρφωσής τους σε σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο ελληνικών αγροτικών προϊόντων, μεταποιητικών προϊόντων των επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αγροτικής παραγωγής.

Σύμφωνα με την υπάρχουσα μελέτη, οι εργασίες διαμόρφωσης στις αποθήκες και στον αύλειο χώρο έχουν ως στόχο τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμισή τους, καθώς και την ανανεωμένη πολυχρηστικότητα των χωρών. Θα αξιοποιηθούν τόσο το κτίριο των έξι πρώην αποθηκών ΑΣΟ όσο και το διώροφο κτίριο και ο αύλειος χώρος.

Βασική παράμετρος του έργου είναι η διασφάλιση της ανεμπόδιστης αυτόνομης και ασφαλούς διακίνησης των ατόμων σε αναπηρικό αμαξίδιο ή εμποδιζόμενων ατόμων, στο πλαίσιο της εναρμόνισης με τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Η παρέμβαση αποσκοπεί στη δημιουργία μιας νέας περιοχής ενδιαφέροντος ώστε να μετατραπεί σε τοπικό τουριστικό πόλο έλξης με ιδιαίτερη αστική πολυλειτουργικότητα μέσω της διατήρησης του χαρακτήρα των κτιρίων και της δυνατότητας αξιοποίησης των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων για τη διενέργεια πάσης φύσεως εκδηλώσεων. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί τόσο η διατήρηση των αναμνήσεων όσο και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα ζωής και τις συνθήκες χρήσης από τους κατοίκους και τους


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος