FOLLOW US: facebook twitter

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Εκτός τελικού ο Καραλής

Ημερομηνία: 30-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Στη 15η θέση της γενικής κατάταξης στο επί κοντώ έμεινε ο Εμμανουήλ Καραλής,  που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 5,70μ. στον προκριματικό του Σαββάτου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στην Ντόχα κι έτσι έχασε την ευκαιρία να προκριθεί στον τελικό. Ο 20χρονος, στη δεύτερη συμμετοχή του στη διοργάνωση, πέρασε με την πρώτη τα 5,45μ. και 5,60 μ. και έχασε έπειτα τα 5,70 μέτρα. Ο νεαρός Πυργιώτης άλτης θα έχει την ευκαιρία στο μέλλον να διεκδικήσει εκ νέου όχι μόνο την πρόκριση, αλλά και τη διάκριση σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Στον τελικό του αθλήματος δεν κατάφερε να προκριθεί ούτε ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε πολύ καλό αγώνα, ωστόσο το 5,70μ. δεν ήταν αρκετό για αν του δώσει το εισιτήριο, αφού τελικά ο πήχης έφτασε μέχρι το όριο των 5,75μ..
Το 5,70 μ. πέρασαν 14 αθλητές ωστόσο οι κριτές επέλεξαν να συνεχίσουν τον αγώνα στο ύψος του ορίου, αντί να στείλουν στον τελικό δύο επιπλέον άλτες, κάτι που έχουν κάνει πολλές φορές στο παρελθόν σε ανάλογες διοργανώσεις.

Ο Κώστας Φιλιππίδης και ο πρωταθλητής Ευρώπης του χειμώνα, Πάβελ Βογιεκόβσκι, ήταν οι δύο που δεν τα κατάφεραν στο συγκεκριμένο ύψος κι έτσι έμειναν εκτός τελικού. Στον τελικό της Τρίτης προκρίθηκαν οχτώ αθλητές με 5,75μ. και τέσσερις με 5,70μ., όσο έκανε δηλαδή και ο πρωταθλητής μας. Ο Φιλιππίδης μοιράστηκε την 13η θέση με τον Πολωνό αθλητή, ενώ χαμηλότερα έμεινε και ο άλλοτε κυρίαρχος του αγωνίσματος Ρενό Λαβιλενί, που δεν ήταν στην κατάσταση που θα ήθελε κι έμεινε στα 5,60 μέτρα. Ο Φιλιππίδης ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,30μ. με επιτυχημένο άλμα και συνέχισε με τον ίδιο τρόπο στα 5,45μ. και 5,60μ., ενώ πέρασε με την τρίτη τα 5,70 μέτρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος